Ja kirjan nimi on...

11.12.2013 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Tulevan kirjamme lopullinen nimi ja kansi

Siinä se nyt on! Tulevan kirjamme lopullinen nimi ja kansi. Projektin aikana sekä nimi, että kansi ovat eläneet useaan otteeseen. Neljä vuotta sitten, kun aloitimme kirjoitusurakkaa toimi alustavana nimenä Rakenna rikkaus! Tie velkaloukusta vaurauteen. Viimeisen vuoden aikana otimme kirjan sisältöön kasvavassa määrin käsittelyyn onnen ja rahan psykologista ja filosofista puolta, jonka seurauksena muutimme nimeksi Onni alennuksessa - Erilainen opas omaan talouteen.

Syksyllä kirjoittaminen oli edennyt niin pitkälle, että pääsimme viimein esittelemään kustantajalle kirjan tekstiä. Olen kuullut kauhutarinoita siitä kuinka vaikeaa kustannussopimuksen saaminen on. Meidän tapauksessa kaikki meni kuitenkin kivutta. Saimme projektiin mukaan juuri sen kustantajan, jonka halusimmekin. Ensimmäisestä tapaamisesta kustannussopimukseen meni vain muutama viikko. Allekirjoitimme kustannussopimuksen Talentumin kanssa syyskuussa.

Samassa yhteydessä julkistimme Saiturin kanssa tulevalle kirjalle nimikilpailun. Saimme runsaasti nimiehdotuksia. Niistä lämmin kiitos kaikille! Kasasimme kaikki ehdotukset yhteen, joista teimme oman sisäisen karsinnan. Jäljelle jääneiden pohjalta aloitimme keskustelut kustantajan kanssa lopullisesta nimestä. Nimeä, kuten myös kantta pallottelimme edes takaisin useaan eri otteeseen. Nyt molemmat on lyöty lukkoon ja kirjan lopullinen nimi, sekä kansi selvillä. Tulevan kirjamme nimi on Erilainen ote omaan talouteen - Vapaus, onni ja hyvä elämä.

Nimikilpailuun osallistuneiden kesken lupasimme arpoa yhden kappaleen tulevaa kirjaamme (palkinnon arvo 45€). Tällä kertaa arpaonni suosi TryCatch nimimerkkiä. Mikäli tunnistat itsesi tämän nimimerkin omistajaksi lähetä osoitteesi joko minulle tai Saiturille sähköpostilla, niin postitamme kirjamme sinulle heti sen ilmestyttyä.

Kirjan käsikirjoituksen suhteen oli deadline viime viikonloppuna. Otimme hurjan loppukirin, jonka seurauksena saimme lähetettyä käsikirjoituksen kustantajalle maanantain aamuyön puolella. Käsikirjoitukselle tuli pituutta yhteensä 269 sivua pelkkänä tekstinä (kuvat eri liitteinä). Neljä vuotta kestänyt urakka on nyt saavuttanut yhden tärkeimmistä välitavoitteistaan. Näin pitkän taivalluksen jälkeen tuntuu uskomattoman hyvältä, että kirja on viimein valmistumassa. Aikaa ja "tupakkaa" on palanut huomattavasti enemmän kuin aluksi ajattelimme. Nopeasti tehden tulos harvemmin on mairitteleva. Toivommekin että kaikki se aika, jota olemme panostaneet tähän teokseen välittyy myös lukijoille.

Nyt käsikirjoituksen luovutuksen jälkeen projekti siirtyy kustannustoimitusvaiheeseen. Kustannustoimittaja käy tekstin läpi ja yhteistyössä hänen kanssaan käsikirjoitusta muokataan yhä niin, että siitä välittyy paras mahdollinen lukukokemus. Toisin sanoen kustannustoimittaja oikoo kaikki huomaamansa pilkku- ja kielioppivirheet, ehdottaa muutoksia kirjan rakenteeseen, kieliasuun ja niin edelleen. Käsikirjoitus tulee kustannustoimitusvaiheessa käytyä vielä läpi useaan eri otteeseen alusta loppuun saakka. Kun lopulta molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä siirtyy kirja seuraavaksi taittoon, taiton tarkistuksiin, painoon ja lopulta ilmestyy huhtikuussa. Kustannustoimitusvaihe ottaa aikaa muutamia kuukausia. Viimeiset vaiheet ovat suhteellisen nopeita aiempiin nähden.

Kirja ilmestyy siis ensi huhtikuussa, mutta on jo nyt ennakkotilattavissa Talentumin verkkokaupasta. Kirjan suositushinta on 45 euroa. Neuvottelimme Talentumin kanssa blogiemme lukijoille alennuksen kaikille ennakkotilaajille. Käyttämällä kampanjatunnusta BKT1340A saat tilattua kirjan 38 euron hintaan (yli 15 % alennus)! Kampanjatunnus on voimassa 30.4.2014 asti. Tässä suora linkki, jonka kautta voit tilata Erilainen ote omaan talouteen - Vapaus, onni ja hyvä elämä kirjan ennakkoon 38 euron hintaan.

Neljän vuoden uurastus on viimein saamassa valon. Toivotan jo tässä vaiheessa antoisaa lukuelämystä kaikille kirjan tuleville lukijoille! Olemme tehneet parhaamme kirjan eteen. Uskomme kirjan muuttavan monen lukijan elämän.

Erilainen ote omaan talouteen - Vapaus, onni ja hyvä elämä:
Tuoko raha onnea? Paljonko rahaa on riittävästi? Tarkoittaako säästäminen aina niukkuutta?

Onnellisen elämän tavoittelu saa meidät helposti taloudelliseen umpikujaan. Onni on kuitenkin jotain ihan muuta kuin urheiluauto tai huvila meren rannalla. Tässä kirjassa raha laitetaan sen oikealle paikalle ja valjastetaan toimimaan elämänlaadun edistäjänä.

Kirja antaa ohjeet oman taloudenpidon eri osa-alueille ja syyt, miksi näitä ohjeita kannattaa noudattaa. Taloudellinen vapaus tuo onnea ja rohkeutta tehdä uusia valintoja.

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails