Tulos helmikuu 2011 (+1,26%)

1.3.2011 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaVaikka helmikuu oli markkinoilla haasteellinen sain siihen nähden kohtuullisen tuoton sijoituksilleni. Salkun indeksoitu kehitys nousi tammikuun viimeisen päivän 99,67 pisteestä 100,93 pisteeseen. Nousua kertyi kuukauden aikana siis +1,26%.

Monet indeksit tuottivat helmikuussa tappiota, esimerkiksi OMXH25 indeksi laski -2,82%, Cap indeksi -2,72% ja yleisindeksi -4,05%. Kotimaan indekseihin nähden ylituotto oli hyvällä tasolla. Parempi vertailuindeksi varsinkin tulevaisuutta ajatellen lienee kuitenkin STOXX Europe 600, johon kuuluu 600 osaketta Euroopan alueelta. STOXX Europe 600 nousi kuukaudessa +0,80%, joten ylituottoa tuli myös siihen.

Aloitin salkun aiemman indeksoidun ytimen purkamisen helmikuun alussa. Olen nyt myynyt vanhasta ytimestä pois Brasilian ja Kiinan ETF:ät. Nyt maaliskuun aikana tulen purkamaan myös loput indeksituotteiden rippeet. Uusia sijoituksia sijoitusstrategiani mukaisiin osakkeisiin en ole vielä tehnyt. Salkussa on nyt siis myös käteispainoa jonkin verran. Tavoitteenani on saada muodostettua sijoitusstrategiani mukainen salkku maaliskuun loppuun mennessä. Uusien osakkeiden ostot tulen aloittamaan kuukauden loppupuolella. Kun salkku on valmis laitan siitä samanlaisen merkinnän Sijoitusten tuotto -sivulle kuin laitoin myös indeksoinnin purkamisen aloittamisesta.

Olen vielä viime viikkoina tehnyt kehitystyötä tulevan strategiani eteen. Tämän kehitystyön ansiosta olen saanut vielä muokattua strategian tuotto-odotusta ja riskisyyttä huomattavasti. Aiemmin tässä blogissa julkaisemastani materiaalista poiketen olen kehitystyön pohjalta päätynyt malliin, jossa keskihajonta oli esittelemääni testiaineistoon nähden lähellä markkinoiden riskisyyttä, mutta samanaikaisesti riskikorjattu tuotto nousi vielä selvästi aiemmasta tuloksesta.

Näiden viime viikkojen muutosten ja testausten taustalla on yksi varsin tuore tutkimus, jonka tuloksia halusin hyödyntää omassa strategiassa. Testatusti sen hyödyntäminen näyttää järkevältä, joten pieni viilaus on perusteltua. Osakkeet tulee tässäkin mallissa poimittua samasta esiseulotusta osakeavaruudesta kuin aiemmalla mallilla, mutta aavistuksen eri tavalla. En aio esitellä blogissa tätä viilattua strategiaa, enkä sen testituloksia.

Kuukauden puhutuin aihe kotimaisten sijoittajien piirissä oli ylivoimaisesti Nokia. Ikävä kyllä voin julkisesti kertoa tähän liittyen vain muutaman asian. Päädyin irtisanomaan itseni Nokian palveluksesta tammikuussa. Helmikuu kului isoksi osaksi vielä irtisanomisajan puitteissa. Nyt en ole enää Nokian palkkalistoilla. En omista Nokian osakkeita kuin ainoastaan epäsuorasti OMXH25 ETF:n kautta ja ne tulen myymään maaliskuun aikana. Nämä ovat ainoat asiat mitä voin Nokiasta kommentoida.


Yhteenveto (tuotot indeksoituna)
Kuukauden tuotto: +1,26%
Tuotto vuoden alusta: +0,93%

10 vastausta artikkeliin "Tulos helmikuu 2011 (+1,26%)"


Anonyymi kirjoittaa:

Tsemiä työrintamalle, irtisanoutuminen ei ole koskaan helppo päätös!

Kuuluuko Microsoft satelliitteihisi... :p

1.3.2011 klo 18.39.00

Anonyymi kirjoittaa:

Lähdit ilman pakettia? Tuohan tarkoittaa ainakin 50keur tappiota.

Vai pitäisikö päätellä, että löysit mielenkiintoisempaa tekemistä muualta? Oman yritystoiminnan kannalta eropaketti olisi mukava starttiraha :)

1.3.2011 klo 19.27.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tällä hetkellä otan maistiaisia siitä taloudellisesti riippumattomasta elämästä ja kartoitan samalla tulevia mahdollisuuksiani. Jos jollakin on tarjota osaamistani vastaavia haasteita, niin kuulen niistä mielelläni (mailiosoite löytyy oikeasta laidasta).

En voi kommentoida entisen työnantajani kanssa tekemiäni tai tekemättä jättämiäni sopimuksia.

Microsoft ei läpäise arvo-osakkeille käyttämääni kriteristöä, joten sitäkään en omista ;)

1.3.2011 klo 19.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Saako tiedustella, mihin uuteen tutkimukseen viittasit?

2.3.2011 klo 19.28.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ikävä kyllä olen päättänyt pitää sijoitusstrategiani tarkemmat tiedot vain itselläni. Niille jotka haluavat päästä lähelle sitä suosittelen Piotroskin menetelmää.

2.3.2011 klo 19.35.00

Saituri kirjoittaa:

No miltä se riippumattomuus on tähän mennessä maistunut? =)

Ilo huomata, että indeksiä täälläkin on peitottu, joskin kokonaissalkun osalta olen noin 1% miinuksella.

2.3.2011 klo 19.54.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

No hyvältähän se on maistunut! :) Täytyy vain varoa, että jää meno päälle sillä nykyinen sijoitusvarallisuus ei vielä mitenkään riitä tähän elämäntapaan.

Yllättävän paljon muuten mahtuu "toimettoman" ihmisen päiväohjelmaan touhuttavaa. Tekemisen puutetta ei ainakaan vielä ole tarvinnut valittaa.

2.3.2011 klo 20.00.00

Billy the Kid kirjoittaa:

Adreno:lle:
Identifying Expectation Errors in Value/Glamour Strategies: A Fundamental Analysis Approach
Joseph D. Piotroski,Eric C. So
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1757025

5.3.2011 klo 10.57.00

sunnuntaisijoittaja kirjoittaa:

Meinasin kysyä aikaisemmin samaa linkkiä. Muutenkin mielenkiintoista luettavaa, olet tuonut Piotroskia tunnetuksi melko monelle suomalaissijoittajalle. Kiitoksia ja tsemppiä.

7.3.2011 klo 13.39.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitokset täältäkin, pitää lukea toi uus julkaisu :)

7.3.2011 klo 19.52.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails