Tulos toukokuu 2011 (+3,20%)

1.6.2011 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Salkun tuotto viimeisen kuukauden ajalta)

Edellisen kuukauden alituotto markkinoihin nähden jäi kuin jäikin väliaikaiseksi. Toukokuussa strategia nimittäin pesi käyttämäni vertailuindeksin STOXX Europe 600:n todella rajusti.

Lukijoiden pyynnöstä vaihdoin vertailuindeksin tuottoindeksiin, joka huomioi myös osingot bruttomääräisenä. Tässä kohden annan hieman tasoitusta indeksiin nähden sillä itse mittaan strategiani tuottoa kaikkien kulujen jälkeen. Omassa indeksoidussa tuotossani ovat osingot mukana siis nettomääräisenä.

Siitä huolimatta ero oman strategian ja markkinoiden tuoton välillä on kasvanut huomattavaksi. Käytännössä toukokuun aikana STOXX Europe 600 polki paikallaan tuoden vain 0,13% tuoton. OMXH25 indeksi puolestaan laski huhtikuun viimeisestä päivästä rajut -4,34%. Oma strategiani puolestaan toi erittäin hyvän +3,20%:n tuoton ja salkku päätti kuukauden ATH (All Time High) lukemiin. Ylituottoa vertailuindeksiin tuli 3,07 prosenttiyksikköä.

(Salkun tuotto verrattuna markkinatuottoihin vuoden alusta)

Kun tarkasteluhorisonttia laajentaa vuoden alkuun repeää ero oman salkkuni eduksi vielä hurjemmaksi. STOXX Europe 600 tuottoindeksi on noussut toukokuun loppuun mennessä 4,35%. Oma salkkuni puolestaan lähes kaksi kertaa enemmän eli 8,09%. Maantieteellisen hajauttamisen tärkeydestä hyvänä muistutuksena käy se, että samalla ajalla OMXH25 indeksi on antanut -4,02% tappion.

Muita kuukauden aikana maininnan arvoisia asioita ovat juttu Aamulehdessä ja grillikota projekti. Aamulehti haastatteli minua juttuunsa, joka julkaistiin nimellä "Entä jos tekisitkin vain puolet vuodesta töitä?". Juttu julkaistiin muistaakseni 16.5. ja pelkästään painetussa lehdessä. Se ei siis ole luettavissa internetissä. Mikäli juttu kiinnostaa kannattaa suunnata vaikkapa lähimpään kirjastoon ja etsiä se sieltä käsiin. Käyn jutussa lävitse millaisin toimenpitein olisi mahdollista pitää puolet vuodesta vapaata.


(Loimulohen valmistusta juuri kasatussa grillikodassa)

Toukokuun aikana lumet sulivat ja pääsin aloittamaan tilaamani grillikodan kasaamisen. Talkoovoimin kota saatiinkin harjakorkeuteen yhden viikonlopun aikana. Sen jälkeen olen vapaa-ajalla hiljalleen nakutellut kotaa valmiimmaksi. Nyt kota on muutamaa maalipensselin vetoa vaille valmis. Aivan ensimmäisenä kokeilin valmistaa loimulohta, joka onnistui yllättävän hyvin. Sisäpuolelle tein kuvan ottamisen jälkeen vielä petsauksen, mikä mielestäni antoi hyvän loppusäväyksen tunnelmaan.

Lupasin edellisessä kuukausikatsauksessa kertoa mikä start-up yritys oli kyseessä mihin lähdin mukaan. Uudistimme kotisivut ja nyt uskallan sinne myös linkittää. Kyseessä on MobileSpot niminen yritys, joka on perustettu loppuvuonna 2010.

Hyvää alkanutta kesää!


Yhteenveto (tuotot indeksoituna)
Kuukauden tuotto: +3,20%
Tuotto vuoden alusta: +8,09%

9 vastausta artikkeliin "Tulos toukokuu 2011 (+3,20%)"


Anonyymi kirjoittaa:

Vaikuttaa ihan asialliselta yritykseltä ja erityis maininta hienoista internet sivuista!

Täytyisi itsekkin alkaa kehittämään kunnollista stategiaa, millä perustein käyn kauppaa. Salkkuni alkaa muistuttamaan jo liikaa indeksia ja tuotto oli toukokuun osalta -4,12%.

2.6.2011 klo 9.52.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos :)

Sijoittamisessa strategian muodostaminen on erityisen tärkeää. Muutoin toiminnasta tulee epämääräistä poukkoilua sinne tänne. Kun alla on testattu strategia tietää miten se on toiminut erilaisissa tilanteissa. Tieto antaa itselle voimaa, kun ymmärtää sen vahvuudet ja heikkoudet. Oikealla strategialla päämäärän saavuttaminen on helpompaa ja määrätietoisempaa.

Jos salkun tuotto alkaa muistuttamaan liikaa indeksiä voi olla helpompi siirtyä käyttämään suoraan indeksirahastoa tai ETF:ää. Suoran osakesijoituksen päämäärä kuitenkin yleensä on erota tuoton (tai riskin) osalta markkinoiden tuotosta ja ainut tapa toteuttaa se on muodostaa riittävästi indeksistä eroava portfolio.

2.6.2011 klo 10.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

Miten start-up -yrittäjyys sopii tavoitteeseesi pyrkiä downshiftaamaan työelämästä, tehdä vähemmän töitä ja nauttimaan vapaa-ajasta?

Tavallisestihan startupeissa tehdään todella pitkiä työpäiviä tavoitellen 5-10v päästä häämöttävää exittiä. Tuskin kuitenkaan osa-aikaisena olet osakkaana ja johtavassa asemassa? Vai onko startuppinne tarkoitus edesauttaa juuri downshiftaamisessa tekes-rahojen h*****misen avulla ;)

4.6.2011 klo 19.16.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Jokaisella lienee oma kuvansa siitä millaista start-up yrittäminen on. Tarkoitus ei ole hirttää itseä kiinni työn tekemisellä. Siitä ei seuraa pidemmällä tähtäimellä kuin ongelmia. Teen aivan normaalia 7,5 tunnin työpäivää ja mm. lomailen koko heinäkuun (reilut 4 viikkoa).

Olen tehnyt jo vuosia sitten yhden radikaaleimmista downshiftauksen tavoista - muuttanut maalle. Suurin osa downshiftaajista ei ikinä pääse siihen. Lapsemme on edelleen täysin kotihoidossa joten väittäisin, että yhä otamme rennommin kuin iso osa muista oravanpyörässä juoksevista ;)

4.6.2011 klo 19.33.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Väittäisin muuten, että yrittäjän on helpompi toteuttaa työelämässä downshiftausta kuin työntekijän. Siinä missä yrittäjä voi pitää lomaa silloin kuin parhaaksi näkee ja niin pitkään kuin sopii on palkansaajalla asia aivan toisin. Parhaimmassa tapauksessa yritys pyörii täysin itsenäisesti, jolloin yrittäjälle riittää puhdas omistajan rooli.

4.6.2011 klo 19.48.00

Kolikko kirjoittaa:

Mitä mieltä olet Bitcoineista? Kannattaako sijoittaa niihin?

8.6.2011 klo 7.22.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Mitä virtuaalirahalla tekee? Miksei oikea käy? En tunne toimialaa.

8.6.2011 klo 7.56.00

Anonyymi kirjoittaa:

Muistuupa mieleeni artikkeli pankijohtajasta k-kauppiaaksi (elomaa). Muistuu vieläkin mieleen hänen ajatuksensa. Siinä vaiheessa, kun pääsee pois siitä loman odotuksen ja päätymisen tunteesta, on päässyt pois siitä oravanpyörän tunteesta. Kun voi lomallakin käydä hyllyjä järjestelemässä yms. ei työ tunnu enää työltä. Yrittäjyys on taloudellisen riippumattomuuden ja luontaistalouden lisäksi ehkä ainoa mahdollisuus tähän.

-Defacto-

13.6.2011 klo 14.42.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Joltakin vietiin näemmä juuri puolen miljoonan edestä bitcoineja. Pysyn noista erossa jatkossakin.

Valuuttakauppa on spekulatiivista. En lue niitä sijoituksiksi, koska ne eivät itsessään tuota yhtään mitään.

15.6.2011 klo 14.09.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails