Lehdistötiedote sai päivänvalon - Go Hokkari go!

9.9.2011 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(SM-liiga Hokkari sovellus iPhonessa)

Ah! Viimeinkin voin avata hieman sanaista arkkuani sen suhteen minkä kimpussa olen viime kuukaudet touhunnut start-up yrityksessämme. Lehdistötiedote tuotejulkistusta koskien lähti ulos tänään, joten nyt tieto on vapaata ja sitä voi levittää.

Yrityksemme MobileSpot Oy toteuttaa mobiilisovelluksen Suomen suosituimman urheiluliigan seurantaan. Kyseessä on luonnollisesti jääkiekon SM-liiga. Kyllä, tämä on SM-liigan virallinen mobiiliapplikaatio kaikille jääkiekon ystäville. Toteutamme sen yhteistyössä SM-liiga Oy:n kanssa. Yksi isoista yhteistyökumppaneista on Veikkaus, joka on myös vahvasti sovelluksessa esillä.

Ristimme tämän taskukokoisen, jokaisen lätkäfanin sovelluksen nimellä SM-liiga Hokkari. Hokkari tulee tarjolle lokakuun alusta kaikille yleisimmille kosketusnäytön omaaville puhelimille. Tuemme Symbian^3, iPhone ja Android alustoja ja sovellus on ladattavissa ilmaiseksi kyseisistä kaupoista (Ovi Store, Android Market ja App Store). Ai niin, muistinko tosiaan mainita että sovellus on ilmainen? :)

SM-liiga Hokkari sovelluksen kautta on mahdollista seurata ottelutapahtumia reaaliaikaisesti, lukea uutisia, tilastoja, pistepörssiä ja seurata oman suosikkijoukkueen tai vaikka pelaajan tietoja. Ottelutilanteita voi kommentoida sosiaaliseen mediaan, joista aluksi on tuettuna Twitter, sekä myöhemmin myös Facebook. Sovelluksen toteutuksessa on otettu huomioon erilaisten käyttäjien tarpeet - on fani sitten kotona, matkoilla tai paikan päällä jäähallilla.

Sovelluksen ja siihen liittyvän liiketoiminnan roadmap on hyvin mielenkiintoinen, sekä kunnianhimoinen. Jostakin on aina aloitettava ja tämän kohdalla se on tässä. Sovellukseen on mietitty paljon toiminnallisuuksia joita lisäämme mukaan sovelluksen kehittyessä. Jo tämä ensimmäinen versio on täysiverinen fanisovellus, jonka tulisi tyydyttää monen penkkiurheilijan tarpeet.

Aiheeseen liittyen toimitusjohtajamme on Radio Megan haastateltavana maanantaina kello 8. Nettiradiota voi kuunnella tästä linkistä, jos et satu olemaan kuuluvussalueella.

Alla vielä lopuksi lehdistötiedote kokonaisuudessaan:
TIEDOTE 9.9.2011

VAPAA JULKAISTAVAKSI

MobileSpot ja SM-liiga julkaisevat mobiilisovelluksen jääkiekkofaneille

Oululainen mobiilisovellusyritys MobileSpot ja SM-liiga julkaisevat yhteistyössä jokaisen jääkiekkofanin unelmasovelluksen, SM-liiga Hokkarin. Sovellus on lokakuun alusta ladattavissa ilmaiseksi kosketusnäytöllisiin puhelimiin Nokian Ovi Storesta, App Storesta sekä Android Marketista.

SM-liiga Hokkari on mukana kulkeva tietolähde jääkiekkofaneille. Palvelu tuo SM-liigan uusimmat tilanteet helposti käden ulottuville. Hokkarin kautta käyttäjä saa kännykkäänsä reaaliaikaisen otteluseurannan, otteluennakot, viimeisimmät uutiset, tilastot, pistepörssin sekä tietoja omasta suosikkijoukkueestaan.

SM-liiga Hokkari on yhteydessä saumattomasti myös muuhun sosiaaliseen mediaan. Sovelluksen käyttäjät voivat kommentoida pelejä ja joukkueiden suorituksia aluksi Twitterin kautta ja piakkoin myös Facebookin kautta.

Sovelluksen kanta-asiakkuus kannattaa, sillä Hokkarin säännölliset käyttäjät saavat sovelluksen kautta materiaalia, jota ei ole muualta saatavissa. Kanta-asiakkaat pääsevät näkemään esimerkiksi otteluennakoita ja -yhteenvetoja. Sovellusta tarjotaan tärkeäksi jääkiekon tiedonlähteeksi sekä matka-, koti-, että jäähallikäyttäjille, riippumatta siitä missä käyttäjä viettää aikaansa.


SM-liiga on Suomen jääkiekon pääsarja ja Suomen seuratuin urheiluliiga.

MobileSpot Oy tuottaa sovelluksia, joilla tavoitetaan kohderyhmät tehokkaasti ajassa ja paikassa.

Päivitys 12.9.2011: Radiohaastattelun nauhoite on nyt saatavilla. Haastattelussa toimitusjohtajamme käy läpi SM-liiga Hokkarin lisäksi mm. nykyisten mobiiliapplikaatioiden murrosta. Kuuntele haastattelu oheisesta linkistä.

15 vastausta artikkeliin "Lehdistötiedote sai päivänvalon - Go Hokkari go!"


Suomesta jalkapalloyhteiskunta kirjoittaa:

Onnea vaan sovelluksen ja yrityksen johdosta vaikka jääkiekko ei kiinnosta yhtään.

10.9.2011 klo 11.53.00

Unknown kirjoittaa:

Hyvältä kuulostaa, tsemppiä matkaan! Pitää käydä lataamassa kapulaan....

10.9.2011 klo 13.52.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

@Suomesta jalkapalloyhteiskunta: Kiitos! Ties vaikka roadmapilla olisi jotain sinuakin kiinnostavaa ;)

10.9.2011 klo 13.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Siunausta (jos näin kirkollinen termi sallitaan) uudelle sovellukselle!

Joskus kaavailit sijoitusrahaston perustamista ja teitkin selvitykset, mitä moinen vaatisi. Vieläkö rahaston perustaminen kiinnostaa?

10.9.2011 klo 22.50.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Vieläkö rahaston perustaminen kiinnostaa?

Kiinnostaa. Tällä hetkellä on selvityksen alla miten moinen olisi mahdollista toteuttaa rahoitusosuuskuntana. Näin toimivat mm. Merkur-pankki ja JAK.

Oma aikani on rajallinen, joten toteutuakseen tämä vaatisi myös muita innokkaita, jotka olisivat valmiita työskentelemään asian eteen.

10.9.2011 klo 23.01.00

Suomesta jalkapalloyhteiskunta kirjoittaa:

Hyvä jos on. Ajattelin jos meinaatte muihin maihin suuntautua, niin jääkiekko kuitenkin melko marginaalinen laji useimmassa euroopan maassa.

11.9.2011 klo 12.45.00

Anonyymi kirjoittaa:

Tällä hetkellä on selvityksen alla miten moinen olisi mahdollista toteuttaa rahoitusosuuskuntana. Näin toimivat mm. Merkur-pankki ja JAK.

Siinäpä artikkelin aihe! Tämän blogin lukijoista löytynee kiinnostuneita osakkaita, kunhan hieman avaat ongelmakenttää.

11.9.2011 klo 15.39.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Olisihan noita kirjoitusaiheita, mutta tahtoo korkeamman prioriteetin asiat elämässä mennä bloggaamisen edelle.

Verotusasia on sellainen mikä tulisi rahoitusosuuskunnan toiminnasta vielä selvittää ennenkuin asiaa mahdollisesti ryhtyy ajamaan pykälää pidemmälle. Voiko rahoitusosuuskunta päästä samanlaiseen verotehokkuuteen kuin rahastoyhtiö vai onko se verotuksellisesti yhtä huonossa asemassa kuin sijoitusyhtiö jolloin kertyneestä tuotosta tulee maksaa verot ulos vuosittain.

Oman roolini rajoittaisin rahoitusosuuskunnassa puhtaasti salkunhoitamiseen. Kirjanpito, asiakashallinta ja -kommunikointi ja monet muut tehtävät vaatisivat omat sitoutuneet henkilönsä.

Osuuskuntamuodossa olisi se mielenkiintoinen aspekti, että kaikki tuotto tulisi sellaisenaan osakkaiden hyväksi. Tätä kautta yksi ongelma on tietysti se, että miten voisi palkita henkilöitä jotka joutuvat sen pyörittämiseen uhraamaan omaa aikaa ja vaivaa.

Itselleni toki kävisi myös jos pääsisin pyörittämään minua kiinnostavia strategioita rahastoyhtiöön. Oulun seudulla taitaa vaan olla suht hiljaista sen suhteen...

11.9.2011 klo 18.15.00

Anonyymi kirjoittaa:

Missä WP7 ja Maemo/Meego versiot? Eikö tuo S3-versio olis helppo kääntää Meego Harmattanille. Olis tarvetta kun kohta tärähtää N9 markkinoille..

Ja kohta kun alkaa Nokia puskea WP7 luureja niin sillekkin käyttöä löytyisi.

12.9.2011 klo 9.10.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Missä WP7 ja Maemo/Meego versiot?

Kyllä nämä on mahdollista toteuttaa. Meillä on hyvin tiukka aikataulu sovelluksen toteuttamisen kanssa, joten emme ehdi näille platformeille saada sovellusta valmiiksi. WP7 ja MeeGo puhelimia on kuitenkin Symbian^3, iPhone ja Android laitteisiin nähden selvästi vähemmän, joten ensimmäisessä vaiheessa panostamme niihin, jotta saamme mahdollisimman hyvän kattavuuden.

12.9.2011 klo 9.16.00

Anonyymi kirjoittaa:

Mä oon toteuttanut vähän vastaavanlaisen palvelun harraste mielessä sulkapallon seurantaan (www.liveburst.net), siinä on tuettu kaikki alustat, koska se on webbisovellus. Oon pyrkinyt tekemään ratkaisusta geneerisen, jotta seuranta olisi mahdollista tehdä jatkossa mille lajille tahansa.

Mua kiinnostaisi tietää miksi te ette lähteneet tekemään sovellustanne suoraan verkkoon? Muuten kyllä tosi tarpeeseen tulee, koska kuka nyt tietokoneen ääressä jaksaisi kykkiä tuloksia seuraamassa =)

12.9.2011 klo 16.32.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Mua kiinnostaisi tietää miksi te ette lähteneet tekemään sovellustanne suoraan verkkoon?

Kyllä tämä vaihtoehto analysoitiin läpi ja todettiin ettei sovi tähän tapaukseen. Sen tarkemmin en voi kommentoida.

12.9.2011 klo 16.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

Minkälainen ansaintamalli teillä on tuolla sovelluksella?

15.9.2011 klo 17.59.00

Anonyymi kirjoittaa:

Koska se wp7 versio tulee vai tuleeko ollenkaan?

18.12.2012 klo 15.35.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails