Kotitoimisto

10.5.2013 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Allekirjoittaneen työpöytä)

Miltä näyttää sijoittajan kotitoimisto? Muista en tiedä, mutta omani näyttää nykyisin tältä. Perheemme työhuoneen täyttää kaksi samanlaista työpöytää (vain omani kuvissa), pari mappikaappia, lipastoa ja piano.

Työkoneena luotan iMac:iin, joka on hiljainen ja luotettava. Näyttöjä on toistaiseksi riittänyt kaksi kappaletta ja Applen Time Capsule huolehtii automaattisesta varmuuskopioinnista.


(Osakesijoittajan arkea) 

Toisella näytöistä pidän koko ajan auki TWS kaupankäyntiohjelmaa. Macin oman näytön kansoittavat muut sijoittamiseen käyttämäni työkalut, kuten Reutersin reaaliaikainen uutissyöte TWS:stä, Google Spreadsheet, eri ohjelmointiympäristöt, datalähteet, IRC, Skype, sekä luonnollisesti web selain.

Sijoituspäivä alkaa yleensä jo ennen sängystä nousua jolloin tarkastan yön aikana tapahtuneet liikkeet Aasiassa ja Australiassa mobileTWS:llä. Ennen aamupalaa vilkaisen vielä päivän uutisotsikot koneelta. Sen jälkeen käytän aikaani sijoitusstrategiaan. Täyttävätkö kaikki salkussa olevat yhtiöt yhä käyttämäni kriteriat? Mitä uusia potentiaalisia ostokohteita on muuttuneen markkinaympäristön johdosta noussut esiin? Millaisista yhtiöistä on kyse? Mitä ne tekevät ja miltä niiden fundamentit näyttävät?

Lisäksi luen tutkimuksia ja mietin miten ne vaikuttavat valitsemaani strategiaan. Onko tullut strategiaa tukevaa uutta tietoa tai sen taustalla olevia tekijöitä kritisoivia löydöksiä? Samoin minua kiinnostaa kaikki sellainen tutkimustieto, joka voi auttaa käyttämäni strategian kehittämisessä. Strategian "edge" on ollut huomattava, mutta niin ei välttämättä ole tästä ikuisuuteen. Mikäli löytyy strategian perustuksia horjuttavaa tietoa - kuten tietyn kriterian ennustevoiman todennäköinen heikkeneminen - on asia laitettava merkille. Jokin toinen tutkimus voi puolestaan antaa hyviä ideoita konsistentimpaan tuloksentekoon. Nämä ovat vasta siemeniä asioiden jatkotutkimukselle. Kevein perustein toimivaan strategiaan ei kannata kajota.


(Kotitoimistoni, jossa käyn kauppaa ja tutkin markkinoita)

Hektisemmän markkinan seurannan aika koittaa yleensä vasta New Yorkin auettua kello 16:30. USA on talouden veturi ja se mitä siellä tapahtuu vaikuttaa enemmän muualle kuin toisin päin. Sijoituspäivä päättyy yleensä New Yorkin sulkeuduttua eli ilta yhdentoista jälkeen. Ennen nukkumaan menoa syötän vielä mahdollisesti toimeksiannon Japanin, Singaporen tai Australian pörsseihin.

Viikonlopun aikana onkin sitten hyvää aikaa lukea sijoituskirjallisuutta, sekä ladata akkuja perheen kanssa seuraavan viikon koitoksia varten.

Nautinnollista perjantaita ja hyvää viikonloppua kanssasieluille!

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails