Dream International Limited

12.8.2013 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaKuten minua twitterissä seuraavat tietävät on salkkuni uusin ostos Hong Kongin pörssissä listattu Dream International Limited (HKG:1126) niminen yhtiö. Dream International täyttää monet niistä tiukoista ehdoista joita asetan ostokohteilleni. Tässä tapauksessa rima ylittyy vieläpä oikein reilusti. Ohessa analyysiä yhtiöstä.

Yhtiön valmistama kolmipyörä
Näin arvosijoittajan silmin Dream International toimii sopivan epäseksikkäällä alalla. Sen ydinbisnes on nimittäin täytettyjen pehmolelujen suunnittelu, valmistus ja myynti. Yhtiöllä on myös kaksi muuta segmenttiä, jotka ovat "ajettavat lelut" (ride-on toys), sekä muovifiguurit. Viime vuonna pehmolelujen osuus yhtiön myynnistä oli 94,5%, joten muut segmentit eivät näyttele vielä kovinkaan suurta roolia tuloksen suhteen.

Kyseessä on small-cap yhtiö. Dream Internationalin markkina-arvo on 108 miljoonan euron luokkaa ja keskimääräinen päivävaihto 118.000 euroa. Se on sopivan pieni lentääkseen ns. "below the radar", joka on tarpeen jotta riittävä aliarvostus voi ylipäätään syntyä.

Dream Internationalin pehmoleluja
Omistus on tiukasti yhtiön toimitusjohtajan Kyoo Yoon Choi:n käsissä. 63 vuotias Kyoo omistaa Dream Internationalin osakekannasta kokonaiset 67,69%. Kyoo toimii myös yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Muut sisäpiiriläiset omistavat vain murusia - prosentin kymmenysosia.

Kyoon suuren omistuksen vuoksi Dream Internationalin free float on 32%:n luokkaa osakekannasta. Pienen markkina-arvon lisäksi alhainen float on myös yksi syy siihen miksei yhtiö voi koskaan päästä suurten sijoittajien suosioon.

Tehtaita yhtiöllä on kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Näistä neljä on Kiinassa ja viisi Vietnamissa. Tehtaiden keskimääräinen käyttöaste on 78%. Viime vuoden lopussa työntekijöitä oli yhteensä 8578.

Dream Internationalin markkina-alueet
Japani on Dream Internationalin ylivoimaisesti tärkein markkina-alue. Se muodostaa lähes puolet liikevaihdosta. Toinen tärkeä on Pohjois-Amerikka. Kasvun kehitystä ajatellen tulevaisuudessa kehittyvät markkinat nousevat suureen rooliin. Kehittyvien markkinoiden kasvava keskiluokka käyttää leluihin rahaa yhä enemmän. Dream Internationalilla on jo toimintaa Kiinassa ja Brasiliassa. Viime vuoden aikana yhtiö solmi yhteistyösopimuksen Venäjälle ja se aikookin hyödyntää Kiinasta saatuja oppeja laajentaakseen toimintaa muualle kehittyville markkinoille. Erityisesti Venäjä on uuden sopimuksen myötä tulevaisuudessa tärkeässä roolissa vaikka tällä hetkellä sen merkitys on vielä pieni.

Kehittyvien markkinoiden lisäksi kasvustrategiaan kuuluvat suositut japanilaiset ja korealaiset sarjakuvahahmot, joiden pohjalta yhtiö valmistaa uusia tuotteita. Dream International lanseeraa uusia tuotteita tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja ajaa samaan aikaan viime vuonna rakentamansa uuden Vietnamin tehtaansa täyteen toimintaan.

Puhtaasti numeroiden valossa Dream International Limited on erittäin mielenkiintoinen:
Dream Internationalin liikevaihdon kehitys (HK$)
Dream Internationalin EPS kehitys (HK$)

Alhaisen arvostuksen vuoksi yhtiön voisi kuvitella toimivan laskevan auringon alalla. Liikevaihto ja tuloksentekokyky kertovat kuitenkin kaikkea muuta. Japanin suuri merkitys kostautui ikävästi vuonna 2011 Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden myötä. Luonnonkatastrofi vaikutti yhtiön asiakkaisiin ja liikevaihto pieneni edellisestä vuodesta selvästi. Viimeisimmän vuosikertomuksen mukaan tilanne on nyt normalisoitunut onnettomuutta edeltäneelle tasolle. Liikevaihto kasvoi 25% edellisestä vuodesta ja nettotuotto 73%. Yhtiön arvostus ei huomioi nykyistä kasvustrategiaa millään tavalla.

Looking ahead, the Group will continue to emphasise profitability and efficiency as its prime objectives. With the continuous success achieved through the expansion of its product lines and product mix, the Group is confident that it can continue to thrive by achieving sustainable growth and maximising returns for its shareholders
[Annual Report 2012] 

Dream International on lähes velaton. Sillä on 2,2 miljoonan euron edestä pankkilainaa. Kassassa on käteistä noin 27 miljoonan euron edestä, joten se voi halutessaan maksaa lainan pois milloin vain. Velkaantumisaste (gearing) on laskenut 2,7%:iin edellisen vuoden 3,2%:sta. Lyhytaikaisia saatavia yhtiöllä on noin 58,4 miljoonan euron edestä. Ei hassumpia lukuja kun muistaa, että markkinat arvottavat yhtiön tällä hetkellä vain reilun sadan miljoonan euron arvoiseksi.

Summa summarum. Dream International Limited on pienikokoinen Hong Kongissa listattu yhtiö, joka valmistaa pehmoleluja. Se on arvostustasoltaan alhainen, mutta tuloksentekokyky on korkea. Markkinat eivät anna yhtiön kasvusuunnitelmille mitään arvoa. Pitkällä aikavälillä onnistunut laajentuminen kehittyville markkinoille toimii hinnan moninkertaistavana katalyyttinä. Nykyinen tuloksentekokyky puolestaan takaa sen, että vaikka kasvu jäisi toteutumatta on yhtiö siitä huolimatta huokea (margin of safety). Otin position.

Vastuuvapauslauseke: Omistan Dream International Limited (HKG:1126) osakkeita. Tämä kirjoitus ei ole ostosuositus.

20 vastausta artikkeliin "Dream International Limited"


Anonyymi kirjoittaa:

1-Yr Rtn: 325.96%, sanoo Bloomberg. Kurssikäyrä ja vaihto näyttää siltä, että kun joku firmasta kiinnostuu, mennään hurjaa vauhtia ylös, sitten tullaan alas ja eletään hiljaiseloa.

Millaisella stop-lossilla olet liikkeellä?

12.8.2013 klo 16.03.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Edellisen vuoden tuotto pitäisi olla kylläkin 150% luokkaa 325%:n sijaan.

13.8.2013 klo 7.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Pieni positio otettu. Bloginpitäjä vinkannee sitten kun itse luopuu positiostaan (jos ei nyt sitten stop-loss iske ensin).

Onko sinulla vielä ROC Oil ja Gray Television salkussasi?

17.8.2013 klo 12.27.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Yritän muistaa. Twitterin puolella olen ilmoitellut positioista enemmän.

Sekä ROC Oilin, että Gray Televisionin olen jo myynyt.

17.8.2013 klo 12.33.00

Anonyymi kirjoittaa:

Mita kautta muuten hankit osakkeesi Hong Kongista?

21.8.2013 klo 12.58.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Dream International on lasketellut lyhyessä ajassa voimakkaasti lähennellen jo stop-loss tasoa. Yhtiöltä tulee kuitenkin osavuosikatsaus ulos tämän kuun 26. päivä. Odottelen myyntiä ainakin sinne asti vaikka raja tässä muutaman päivän aikana rikkoontuisikin.

22.8.2013 klo 11.20.00

Anonyymi kirjoittaa:

Katsoin twitterissä dream international positiosi. Tuttu yhtiö

Samalla huomasin uutisjutun Billionaires dumping stocks, ajatuksia tästä ?

22.8.2013 klo 11.40.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Olet siis tutustunut Dream Internationaliin jo aiemmin? Mitä olet yhtiöstä mieltä?

Billionaires uutisjutusta. USA:n pörssi on noussut voimakkaasti jo varsin pitkään. Toisaalta kehittyvien markkinoiden pörssit ovat samaan aikaan edenneet jenkkeihin nähden varsin kehnosti. En yhtään ihmettelisi jos tässä vuorot vaihtuisivat. Mutta tämä on täyttä spekulaatiota. En tiedä asioita sen paremmin kuin muutkaan. Sen sijaan jutun esiintuomaan 90% pudotuksen todennäköisyyttä en yhdistäisi jutun herrojen myynteihin. Toki hyperinflaation riski on olemassa, mutta mielestäni se on viime vuosina laskenut. Samasta syystä myös kullan hinta on tippunut.

Siinä minun kaksi senttiäni.

22.8.2013 klo 12.00.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kyllä, vain kuukausi sitten, eli ei paljoa lisättävää kattavaan analyysiin. Osavuosikatsausta odotellessa. Lasku ei kuitenkaan käsitykseni mukaan lupaa hyvää ennen julkistamista. Osinkoakin ehdotettu.

Täyttä arvailua tottakai. On jo mietityttänyt pitkään mitä tapahtuu USAssa kun elvytys loppuu, ja näin sivumennen sanoen en löydä USAsta yhtäkään hyvää ostokohdetta tällä hetkellä.. toisin on Aasian ja Euroopan laita


22.8.2013 klo 14.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

" On jo mietityttänyt pitkään mitä tapahtuu USAssa kun elvytys loppuu, ja näin sivumennen sanoen en löydä USAsta yhtäkään hyvää ostokohdetta tällä hetkellä.. toisin on Aasian ja Euroopan laita"
Arvaus: korot lähtevät nousuun ja korkopaperit alkavat taas kiinnostaa jolloin pörssi heikkenee kun pääomaa katoaa?

22.8.2013 klo 15.24.00

Zimbo kirjoittaa:

Eikö stop-loss ole vaarallinen näin pienen firman kanssa? Kurssi heiluu kuin jojo ja stop-loss myy juuri hinta on halpa.

1124.HK:n kurssi on heilunut yli 20% viimeisen viiden päivän aikana vaikka ilmeisesti uutisia ei ole tullut.

26.8.2013 klo 12.30.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

1124.HK = Coastal Greenland Limited. Tarkoittanet 1126.HK?

Stop-lossiin voi suhtautua monella eri tapaa. Niillä strategioilla mitä itse olen testannut stop-lossin käyttö nimittäin laskee salkun tuotto-odotusta, mutta alentaa volatiliteettia. Maksimaalista tuottoa tavoittelevan ei kannattaisi käyttää sitä kyseisissä tapauksissa laisinkaan.

Yhtiön pieni koko ei tee siitä välttämättä yhtään sen volatiilimpaa kuin isommastakaan.

Dream Internationalilta pitäisi tulla puolivuosikatsaus tänään ulos. Sitä odotellessa. Viime aikainen heilunta voi hyvinkin liittyä tuloksen odotukseen liittyvään hermoiluun sijoittajien keskuudessa.

26.8.2013 klo 12.45.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tulos on nyt ulkona ja sen voi lukea tästä.

H1/2013 EPS 7,5 HK dollarisenttiä.

26.8.2013 klo 14.48.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tämä ei mennyt kuten elokuvissa. Myyty pois tuntuvalla tappiolla. Seuraavaa matoa koukkuun...

27.8.2013 klo 8.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Etkö usko enää yhtiön menestysnäkymiin? Mahtaisiko nykyisellä arvostustasolla (1,10 HKD) olla kiinnostava sijoitus?

27.8.2013 klo 12.09.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Uskon. Tuloksen valossa tässä on mielestäni edelleen hyvä sijoituskohde pitkällä aikavälillä. Käyttämäni strategia saneli tämän kuitenkin ulos omasta salkustani.

27.8.2013 klo 12.14.00

Zimbo kirjoittaa:

Tässä pari vanhahkoa analyysiä. Dream on kannattava business, ROE pyörii välillä 20-25% (SP500 average n. 15%)

P/E-kerroin on ollut yleensä n.6 Nyt se on 5.

http://www.oriental-patron.com.hk/upload/File/Dream%20(1126%20HK)%20-%20Dream%20again%20BUY.pdf

http://ipreo.yuanta.com/NSightWeb_v2.00/Downloads/Files/18830.pdf

31.8.2013 klo 1.45.00

dlite kirjoittaa:

Pakko jättää huvikseen kommentti:
Ostin firmaa yhdestä noista 2013 pahimmista piikeistä, joskaan en aivan huipulta. Pitkään on kynnetty tappiollakin, mutta olen seurannut ajoittain firman julkaisuja ja nyt kurssi sitten pompahtikin yli 2.0 HKD:n. Kun kurssiheilahtelukin on tainnut olla suht suosiollista, niin kokonaisuutena vuosituotot ovat hypänneet ihan mukavalle tasolle, vaikka tässä toki muutama vuosi pääomaa onkin ollut kiinni...

3.9.2016 klo 3.49.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails