Terveisiä Espanjasta

6.2.2014 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Hola! Terveisiä Espanjan aurinkorannikolta! Lensin yhdessä kolme vuotiaan lapseni kanssa tiistaina Espanjaan äitiäni tervehtimään. Hän hankki itselleen täältä viime vuonna asunnon ja asustelee Suomessa nykyisin vain kesät.

Lehtiä lukemalla voisi kuvitella saavansa Espanjasta asunnon pilkkahintaan. Näin varmasti onkin jos haluaa asua muuttotappioalueella. Aivan samoin kuin siis Suomessa. Turistien suosima rannikko ei tähän alueeseen kuulu ja asunnot liikkuvatkin isoksi osaksi käteisellä ulkomaalaisten turvin. Erityisesti venäläiset ovat kunnostautuneet viime vuosina. Hinnat ovat toki tulleet alaspäin finanssikriisin seurauksena, mutta toisaalta myös kysyntä on meren lähellä kova. Karkeasti ottaen yksiöstä saa nykyisin maksaa sen sata tuhatta euroa, kaksiosta kaksi sataa ja niin edelleen. Kauppahinnan päälle on hyvä jättää kymmenisen prosenttia sivuun erilaisia viranomaismaksuja varten.

Despedida!

Suomen lumet vaihtuivat näihin maisemiin. Off-season, joten rannalla riittää tilaa.
Espanjan eteläosaa lentokoneesta käsin.
Jälkikasvu nostaa sokeriarvot tappiin.
Suomalaiset haikailevat markan perään, espanjalaiset pesetan.
Pescado. Kaloja satamassa.
Oho! Miten se tämä pääsi lipsahtamaan mukaan? ;)

10 vastausta artikkeliin "Terveisiä Espanjasta"


Anonyymi kirjoittaa:

Ihan hyvä, missä pihvi ? Kirjoita vähän avauksia siitä, mitä siellä voi tehdä. Kun kattelet ympärille monet kaupat ovat toistensa kopioita. Onko jotain mitä Suomesta kannattaisi sinne tuottaa. Silmät auki, tämä ei ole kritiikki, vaan herättely.

Kyllä tää meininki Suomessa on niin paksua, kun valtio koittaa tappaa firmat, käyttäen verotusta keinona.

7.2.2014 klo 19.13.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei tässä ole sen kummempaa pihviä :)

7.2.2014 klo 19.16.00

Anonyymi kirjoittaa:

Sokeriarvot tappiin !
Kiitokset hienosta blogista ja onnea sille uudelle rahastolle.
Tarinasi on kelpo esimerkki siitä miten lahjakkuus ja asialle omistautuminen
kantavat kypsää hedelmää pitkässä juoksussa. Keep up the good work !

14.2.2014 klo 20.29.00

Anonyymi kirjoittaa:

Milloin tulee seuraava päivitys? Kvartaaleittain?

17.3.2014 klo 21.10.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kuun vaihteessa tulee vuoden ensimmäinen ja viimeinen kvartaalikatsaus. Q2 aikana realisoin sijoitukseni ja siirrän ne hoitamaani rahastoon.

17.3.2014 klo 21.18.00

Kinski kirjoittaa:

Terveisiä!

Lienet jo palannut sorvin ääreen. Toivoisin bloggauksen jatkuvan jossain muodossa.

Voisit esimerkiksi avata nykykäsityksesi taloudellisten blogien merkityksestä. Tarjonta on runsasta ja vaikuttaa siltä, että ihmisten finanssitietoisuus paranee kaiken aikaa.

- Vai onko sittenkin kyseessä vahvistumisharha? Kun itse askartelee paljon jonkin asian parissa alkaa luulla muidenkin olevan kiinnostunut. Kun aikanaan opiskelin psykoterapiaa, sain paljon kiusaantunutta hiljaisuutta vastaani kun julistin sitä ilosanomaa vastaantulijoille...

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/alykas-jarjettomyys-kognitiivinen-suorituskyky-ei-suojaa-ihmisia-typeryydelta/?shared=8938-cfa2f22e-4

22.3.2014 klo 11.54.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Jep, sorvin ääressä ollaan :)

Parin viikon kuluttua tärähtää blogiin tavaraa kvartaalikatsauksen muodossa. Perinteisesti käsittelen myös muita asioita kuin pelkästään salkun tuottoa näissä yhteyksissä.

Olen luennoimassa ensi maanantaina 24.3. Tampereen teknillisessä yliopistossa Talouskerho Markan järjestämässä sijoitusillassa kello 17-19. Tulkaa ihmeessä kuuntelemaan jos olette nurkilla!

Bloggaamiseen ole viime aikoina riittänyt kunnolla aikaa, sillä tuleva kirjamme (ilmestyy ensi kuussa) ja rahaston launchaaminen ovat prioriteettilistalla ylempänä. Olen myös mukana talouskoulutuksen järjestämisessä, josta pidetään pilotointi yhdessä Oulun lukiossa tänä keväänä.

Nyt tapahtuu tämän miehen elämässä niin monella rintamalla (positiivisessa mielessä), että kaikki ajanhallinnan keinot on pidettävä käytössä.

Sijoitus- ja talousblogien lisääntyminen on positiivinen asia. Mitä enemmän nämä asiat ovat esillä sitä tietoisemmaksi ihmiset näistä tärkeistä asioista tulevat. Toki blogien kirjo on valtava, kuten myös niitä pitävien henkilöiden asiantuntemus.

22.3.2014 klo 12.52.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tosiaan muuten, kirjoittelen myös HCP:n blogiin nykyisin. Uusin kirjoitukseni löytyy tästä linkistä. Kannattaa siis seurata myös sitä.

22.3.2014 klo 13.03.00

Viisikymppisenä eläkkeelle kirjoittaa:

Estrella taitaa maistua siellä Espanjassa maukkaammalta kuin täällä kylmässä Suomessa :)

24.3.2014 klo 21.41.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails