Miljonääriksi 36-vuotiaana

2.6.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Tämän päivän Talouselämässä on hyvä juttu 36-vuotiaasta Karri Laurén:sta, joka palkkatuloista säästämällä on saanut kasattua itselleen noin miljoonan euron arvoisen sijoitussalkun.

Karrin tavoite on ollut sama kuin minulla, mutta Karri on selvästikin kurinalaisemmin toteuttanut tavoitettaan. Karrin tarina on opetus meille kaikille siitä, että taloudellinen riippumattomuus on kaikille tyypillisille palkansaajille mahdollinen.

Karri on elänyt säästäväisesti ja siten päässyt taloudellisen riippumattomuuden tavoitteeseen jo kymmenen vuoden säästämisen jälkeen.

Olen ajanut käytetyillä autoilla. Ei minun takapuoleni kestä sitä, uuden auton arvo alenee 500 euroa kuukaudessa, kun ajaa sen kaupasta ulos.

Tämä jos mikä antaa itselleni lisää motivaatiota ja uskoa siihen mitä teen!

Lue juttu tästä.

2 vastausta artikkeliin "Miljonääriksi 36-vuotiaana"


Anonyymi kirjoittaa:

Terve,

Hyvä ja asiallinen juttu. Tosi esimerkillisesti oli kaveri tavoitteessaan onnistunut mikä antaa toivoa onnistumisesta meille itse kullekin (sama 500 000€ tavoite)

Liekö valittu sijoitus ajankohtakin kuitenkin suosinut Karria hieman keskimääräiseen tilastolliseen tuottoon verrattuna - nopea laskelma tarvittavasta säästämisvauhti tuntuu nimittäin, sanotaanko vaikkapa "saksalaisen kurinalaiselta"

Nopea laskutoimitus:

Ilmoitetut tulot
3000 brutto per kk + 1000€/kk verottomat km-korvaukset. Maximissaan auton käyttökulujen ja tuloverojen jälkeen käteen jäisi siis noin 2300€+600= 2900€/kk nettoa.

Isältä kuulemma lainannut hiukan - todennäköisesti kuitenkin vain joitakin kymppitonneja alkupääomaa. Ja kyseinen miljoonan salkku on siis rakennettu rapiassa 10 vuodessa.

Seligssonin tavoitelaskurilla 9% osakkeiden oletustuotolla, 0,1% kuluilla, 20 000€ alkupääomalla, ja maximi 2900€/kk nettotulo säästöilläkin aikaa vierähtäisi 14 vuotta!

En epäile etteikö ko. temppua ole todellakin tehty, mutta kyllä tässä tapauksesa on onnistuttu
a) voittamaan keskimääräinen tuotto jollakin onnekkaalla konstilla (valinnat, ajoitus) ja
b) laitettu AIVAN KAIKKI sijoittamiseen ja
c) Vaimo elättänyt perheen

Silti, oli tapa mikä tahansa - täytyy nostaa hattua! Itsellä nykyisen, noin 40% nettosäästötahtini ylitys alkaa jo kaventamaan elämismahdollisuuksia selvästi.

Tsemppiä!
- Kimmo -

2.6.2009 klo 21.23.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Hei,

juttu tosiaan jätti muutamia mustia aukkoja sen suhteen miten Karri käytännössä tavoitteeseensa pääsi.

Ensimmäisenä tulee mieleen, että hänen on täytynyt harrastaa osakepoimintaa, sekä ajoitusta. Kenties myös johdannaisia, joilla tuottoa on saatu vivutettua vielä lisää. Toinen asia jolla voi olla merkitystä on hänen puolisonsa tulot.

Riskiä on ollut pakko olla melkoisesti vaikka kuukausittaiset sijoitukset olisivatkin olleet isoja nettopalkkaan nähden. Isolla riskillä tällaisia onnistujia on varmaan yksi kymmentä epäonnistujaa kohden. Heistä emme lehdistössä kuule.

Parempi vaihtoehto monelle meistä on ottaa vähemmän riskiä ja varautua pidempään säästöaikaan. Näin tavoitteeseen pääsee varmemmin.

Hienoa kuitenkin lukea tällaisesta onnistumisesta! Tällaisia uutisia ei meidän kotimaisesta uutisoinnista liian usein löydä.

2.6.2009 klo 21.36.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails