Tulos kesäkuu 2011 (-5,33%)

1.7.2011 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Tuotot kesäkuussa 2011)

Toukokuun viimeisenä päivänä salkkuni kehitys tärähti ATH arvoon. Kesäkuu oli kehitykseltään hyvin erilainen. Alas tultiin ja vielä reilusti käyttämääni vertailuindeksiä rajummin. STOXX Europe 600 Gross Index laski toukokuun viimeisestä päivästä -2,67%, OMXH25 indeksi -5,16% ja oma salkkuni -5,33%

Tällaista osakesijoittaminen on. Vatsahappojen on kestettävä laskuja. Kesäkuun kurssilasku oli voimakas, muttei kuitenkaan vielä mitään verrattuna kunnon romahdukseen. Jos oman salkun sulaminen kesähelteiden  aikana nosti hikikarpaloita otsaan on syytä miettiä onko omien sijoitusten osakepaino liian korkea.


(Salkun kehitys verrattuna markkinatuottoihin vuoden alusta)

Vaikka salkkuni laski selvästi markkinoita enemmän kesäkuussa on se tuottanut silti vuoden aikana vertailuindeksiä paremmin. Oma salkkuni on plussalla +2,32% ja STOXX Europe 600 Gross Index +1,56%. Ero on tosin kaventunut tuntuvasti. OMXH25 indeksi on tuottanut puolestaan -8,97%, mikä ei tosin pidä sisällään osinkoja. Nekin huomioituna on Helsingin kehitys ollut selvästi muuta Eurooppaa ja omaa salkkuani heikompi.

Vaikka puhtaasti TWR:llä mitaten salkun tuotto ei toistaiseksi ole kummoinen ollutkaan on sen euroissa mitattu reaalinen kehitys ollut huikea. Olen alkuvuonna pystynyt siirtämään sijoituksiin rahaa enemmän kuin aiemmin kokonaisen vuoden aikana. Olenkin selvästi edellä viime vuonna esittelemääni best case skenaariota tavoitteen suhteen. Tällä hetkellä näyttää, että pääsen tavoitteeseen vielä nopeammin kuin olen best case skenaariossa arvioinut.


(Hevoset kesälaitumella)

Muutoin kesäkuu on mennyt elämässä omalla painollaan. Kuun alkupuolella saimme hevoset siirrettyä kesälaitumelle. Tuore heinä on hyvää ja hevoset nauttivat kesästä kaikin rinnoin. Niin aion myös minä tehdä. Aloitin tänään kesäloman ja aion pitää sitä kuun loppuun asti. Noin puolet lomasta olen matkoilla. Käymme mm. perheen kanssa lomailemassa Kroatiassa Makarskan Rivieralla. Hieman jännittyneenä tosin odotan miten matka perheen pienokaisen kanssa menee. Tämä on ensimmäinen pidempi matka, jonka teemme vuoden ikäiseni poikani kanssa. Sinä aikana osakekurssit menevät miten menevät.

Aurinkoista kesää kaikille!

PS: Annoin kesäkuussa haastattelun sanomalehti Karjalaiseen liittyen downshiftaamiseen. Tämäkin juttu on ilmeisesti julkaistu vain painetussa lehdessä, sillä en ole löytänyt sitä netistä.

Yhteenveto (tuotot indeksoituna)
Kuukauden tuotto: -5,33%
Tuotto vuoden alusta: +2,32%

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails