Tulos Q1/2012 +19,70%

31.3.2012 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Salkun kehitys verrattuna markkinatuottoihin vuonna 2012)

Vuoden 2012 ensimmäinen kvartaali on saatu päätökseen. Viime vuosi päättyi varsin synkissä tunnelmissa ja vain hyvin harva uskalsi odottaa vuodesta 2012 yhtään parempaa. Alkuvuoden kurssikehitys kertoo kuitenkin aivan muuta. Itse vertasin viime vuotta vuoteen 2008 jolloin finanssikriisin ensimmäinen aalto runnoi osakkeiden arvostukset maan rakoon. Huonoa vuotta seuraa usein hyvä pörssivuosi. Näin kävi 2009 ja kulunut vuosi näyttäisi alun perusteella olevan sen toisinto.

Oma sijoitusstrategiani alituoton kausi katkesi myös tämän kurssinousun myötä komeasti ja ylituottoa tuli niin STOXX Europe 600 Gross Indexiin kuin myös Helsingin pörssin OMXH25:een selvästi. Kvartaalin päätteeksi salkun alkuvuoden tuotto kaikki kulut huomioituna oli +19,70%. Se on erittäin hyvin ja olen todella tyytyväinen alkuvuoden tulokseen! Samaan aikaan viime vuonna hyvin pärjännyt STOXX Europe 600 GI tuotti vain +8,54%, joten tuottoeroa tuli huimat 11,16 prosenttiyksikköä. Viime vuonna heikosti menestynyt OMXH25 sen sijaan kääntyi mukavasti ympäri ja tuotti +13,75% jääden siten omalle salkulleni 5,95 prosenttiyksikköä.

Parhaimmillaan kvartaalin aikana salkun tuotto oli lähes +30%. Hyvän tuoton jälkeen on helppo hymyillä. Todellinen uskollisuus valitulle strategialle punnitaan kuitenkin aina alituoton kausina. Sijoittamisessakaan niin kutsuttua hopealuotia ei ole keksitty. Jokaisella sijoitusstrategialla on omat hyvät ja huonot puolensa. Ne toimivat erilaisina aikoina ja eri tavoin. Valitun strategian hyödyistä pääsee kuitenkin nauttimaan vain mikäli on valmis kestämään ne kivuliaat kaudet jolloin strategia ei toimi. Liian moni hyppii strategiasta toiseen, kun tällainen alituoton kausi osuu eteen. Juuri ennen kuin strategia alkaa jälleen toimimaan. Samasta syystä monet jo hyvin pitkään tunnetut anomaliat (esim. arvosijoittaminen) toimivat yhä. Ne toimivat juuri siksi, että ne eivät aina toimi. Sijoittajalle tärkeintä onkin löytää omalle persoonalle ja tyylilleen sopiva strategia. Sellainen, jonka heikkoina hetkinä pystyy yhä noudattamaan valittua linjaa.

Aurinkoista kevään alkua!

Yhteenveto (tuotot indeksoituna)
Kvartaalin tuotto: +19,70%
Tuotto vuoden alusta: +19,70%

20 vastausta artikkeliin "Tulos Q1/2012 +19,70%"


Laiska sijoittaja kirjoittaa:

Mukavan näköistä kehitystä ja ennenkaikkea mukava nähdä että se eroaa indekseistä kulmakertoimen ja suunnan osalta. Strategiasi siis toimii :)

1.4.2012 klo 11.58.00

Anonyymi kirjoittaa:

Entä tulos siitä lähtien kuin aloit käyttämään ko strategiaa?

Tai kun aloit sijoittamaan?

Kuinka kaukana tuo taloudellinen riippumattomuus vielä on?

1.4.2012 klo 14.05.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Olen pitänyt käytetyn strategian tuotosta kirjaa mm. Profitmapper palvelussa. Saavutettu tuotto on kulut huomioituna STOXX Europe 600 GI:tä parempi. Jos strategia olisi rahaston muodossa se kuuluisi käsittääkseni rahastojen parhaimpaan 10%:iin. Kulut huomioituna yli 50% rahastoista jää alle GI indeksin tuoton.

Koko sijoitusaikaisen tuoton voi jokainen laskea Sijoitusten tuotto sivulta.

Se kuinka kaukana taloudellinen riippumattomuus on riippuu tietysti mm. siitä millaisen tuoton sijoituksille saan. Aika hyvin olen kuitenkin vielä sillä reitillä, josta kerroin Taloudellisesti riippumattomaksi 5,5 vuodessa? artikkelissa.

1.4.2012 klo 16.25.00

farmland investing kirjoittaa:

The best thing is that the US economy seems to be ticking up. Not huge growth, but 2-3pc. This will greatly help the global economy as a whole, and help corporations keep up profit margins.

2.4.2012 klo 2.03.00

farmland investment kirjoittaa:

Almost 20 pc return. That certainly makes me envious. I am quite cautious so my returns are a good bit lower. What I do is three things.

1) A core portfolio of stock and bond ETFs (probably 70%), weighted about 40-30 percent towards bonds

2) A satellite portfolio of trades, mostly dividend shares.

3) A limited number of alternative investments that will be uncorrelated to the stock market.

Sometimes I think of using put options as a hedge, but I just do not enough about how these work to feel comfortable with them.

2.4.2012 klo 3.47.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Reminds me of my old strategy: core-satellite model. Core of my investments used to be passively managed ETFs and on top of that I used satellites (individual stocks) to generate alpha.

Later this satellite portfolio turned into my main portfolio and strategy. It is quite concentrated. The portfolio needs to differ a lot from index to get alpha.

I've been experimenting with covered call option strategy on top of my stock picks. It's one of the least risky option strategies out there.

2.4.2012 klo 8.48.00

Jago kirjoittaa:

Tuli muuten mieleen: ovathan nämä käyrät valuuttakorjattuja?

2.4.2012 klo 21.40.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kuten Sijoitusten tuotto sivulla olen kertonut on indeksin pohjavaluutta euro. Eli on.

2.4.2012 klo 21.45.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ystäväni kuoli syöpään 34-vuotiaana. Hän sai tiedon syövästä 32-vuotiaana.

Millaisia sijoitusneuvoja antaisit hänelle 20-vuotiaana?

3.4.2012 klo 13.52.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Sijoitusneuvot riippuvat aina jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta, riskinsietokyvystä jne. Tässä tapauksessa ei riittäviä tietoja ole.

20-vuotiaana ei tietoja tulevasta ennenaikaisesta kuolemasta luonnollisesti olisi ollut tiedossa, joten sillä ei olisi vaikutusta silloisiin neuvoihinkaan.

3.4.2012 klo 14.01.00

kola kirjoittaa:

Arvelen kvartaalin lopun dipin johtuvan Bank of Nova Scotian myynneistä ja 20% positiosta? Oma salkkunikin otti osumaa... :(

Kotiläksyjen tekoa edelleen; ekan kvartaalin tuotto -0,72%...

5.4.2012 klo 13.04.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kyllä, kvartaalin lopun lasku johtuu Automodularista, jota on salkussani tuhdin laisesti.

5.4.2012 klo 13.07.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jos realisteja ollaan niin eikö varallisuutesi ole kasvanut käytännössä lisäämällä säästöjä salkkuun eikä sijoittamalla.

Ensimmäisellä kerralla jouduit sossun luukulle ja toisellakin kierroksella salkku kasvaa siirtämällä rahaa säästö/käyttötililtä salkkuun.

On hienoa käppyrää ja paljon dataa ja sanakikkailua, mutta ei tuottoa eli sitä pääasiaa. Toki sijoittaminen on hauskaa, mutta onko kannattaisi varmaan miettiä onko sijoittaminen se asia, jolla meinaat turvata tulevaisuutesi.

Vaikuttaisi, että säästötili olisi sinun tapauksessasi se parempi ratkaisu.

13.4.2012 klo 9.12.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ymmärsinkö nyt siis oikein? Strategiani toteutunut tuotto on markkinoita parempi, mutta koska markkinat ovat tuottaneet viime vuosina huonosti tulisi minun heittää pyyhe kehään? Ehei! Ei missään tapauksessa. Pitkällä aikavälillä markkinoiden tuotot keskiarvoistuvat ja sen myötä myös ylituotto antaa hyvän edun erityisesti jatkossa markkinoihin nähden.

Se, että markkinat yleisesti viime vuosina ovat tuottaneet kehnosti on minusta huono syy muuttaa strategiaa kesken kaiken. Säästötili takaa huonon tuoto nyt ja tulevaisuudessa.

Olen kuitenkin saanut markkinoita parempaa tuottoa vaikka se pientä onkin. Vielä heikommassa asemassa on ollut indeksisijoittaja ja suurin osa muista sijoittajista (yli 50% rahastoista ja suurin osa muista sijoittajista häviää indekseille kulujen jälkeen).

Jälkiviisas on aina helppo olla. Se, että säästötili olisi viime vuosina ollut kohtuullinen vaihtoehto ei tarkoita sitä että se olisi sitä tulevaisuudessa. Ainakaan se ei auta yhtään asettamani tavoitteen toteuttamisessa.

Parhaimmat sijoitukset on aiemmin tehty aina huonoina aikoina jolloin tuotot ovat heikkoja. Eiköhän niin ole myös nytkin.

13.4.2012 klo 9.30.00

kola kirjoittaa:

HS1 ei liene pohtinut asiaa kovin kauaa. Ylläolevat käppyrät ovat käsittääkseni siis indeksoituja ja salkku koko kassavirran suhteen. Näin ollen bloginpitäjän salkun Q1 tuotto tai kasvu lienee jopa >10000 euroa. Ainakin indeksisijoittamisen aikaan liikuttiin muistaakseni noin 60 kEur tasolla, joten nyt salkun arvo lienee paljon tuon päälle. Siihen ynnättynä 20% kasvu ei tarkoita pelkkää rahansiirtelyä tililtä toiselle. Nämä ajatukset ihan bloginpitäjän puolesta.

Jotenkin ärsyttää tuommoinen kateus. Sijoita HS1 niihin säästotileihin tai vaikka syklisiin kun olet niin guru

14.4.2012 klo 15.19.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

kola on oikeassa. Tuotot ovat indeksoituja ja salkun absoluuttinen koko on tosiaan enemmän kuin tuon 60.000 euroa mitä se oli siirtyessäni pois indeksisijoittamisesta.

14.4.2012 klo 16.00.00

Anonyymi kirjoittaa:

Omat tuottoni ovat aiva eri tasolla (siis korkeammalla).

Säästötililäppä oli sarkasmia koska ei tästä näytä mitään tulevan kun ekalla kierroksellakin käytiin sossun luukulla.

14.4.2012 klo 20.40.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

On se mahtavaa, että toiset on täydellisiä :)

Pitääkin muistaa varata aika sossuun kun näyttää tää sijoittaminen vievän perikatoon.

Toisinaan sitä miettii mistä ihmisten kyynisyys oikein kumpuaa. Tässä tapauksessa lienee syynä se, että HS1:n oma "Project Freedom" taisi mennä karille?

14.4.2012 klo 21.16.00

Anonyymi kirjoittaa:

Mikä tämä sossunluukku on? Eihän sossusta saa rahaa ellei myy omistuksia pois.

19.4.2012 klo 11.15.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

HS1:n arvelee, että sijoitusteni tuotto tulee olemaan huonompi kuin -100% :)

19.4.2012 klo 12.17.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails