Nordnetin kautta ETF säästämistä ilman välityspalkkioita

14.3.2013 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(ETF kuukausisäästöpalvelun ulkonäkö Nordnetissa, klikkaa suuremmaksi)

Nordnet ilmoitti tänään tuovansa Pohjoismaihin uuden palvelun, jonka kautta on mahdollista säästää kuukausittain ETF:iin ilman välityspalkkioita. Tarjolle tulee n. 40 ETF:ää db x-trackersilta, iSharesilta ja Xact:lta.

Tämä on erittäin hyvä uutinen! Vastaavanlaisia konsepteja on ollut tarjolla maailmalla jo aiemmin ja on ilo huomata, että nyt vastaava toiminta rantautuu myös Suomeen.

Alla vielä tiedote kokonaisuudessaan.


Lehdistötiedote 14.3.2013

Nordnet tarjoaa ensimmäisenä Suomessa kuukausisäästämistä ETF:iin, ilman välityspalkkioita

Nordnet on lanseerannut Pohjoismaissa täysin uuden palvelun, joka mahdollistaa kuukausisäästämisen ETF:iin, ja ilman välityspalkkioita. ETF-kuukausisäästämiseen on tarjolla kokonaisuudessaan n. 40 ETF:ää markkinoiden johtavilta liikkeeseenlaskijoilta db-xtrackersiltä (Deutsche Bank), iSharesilta (BlackRock) sekä Xactilta (Handelsbanken). Nordnet ei peri ETF-kuukausisäästämisessä ETF:ien ostoista lainkaan välityspalkkioita.

Pörssinoteeratut rahastot, eli ETF:t (Exchange Traded Funds), ovat olleet jo pitkään suosittuja USA:ssa ja muualla Euroopassa. Nordnet näkee ETF:ien kasvattavan suosiotaan myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, minkä myötä ETF-kuukausisäästämiselle on kysyntää. Aluksi tarjolla on n. 40 ETF:ää ilman vipua kolmelta johtavalta liikkeeseenlaskijalta. ETF-kuukausisäästämiseen pääsee mukaan jo 50 eurolla kuussa. Kuukausisäästämisessä ETF:iin voi sijoittaa ilman välityspalkkioita ja osakkeiden tapaan ETF:ien säilytys on maksutonta.

- ETF-kuukausisäästäminen sopii hyvin pitkäaikaiseen säästämiseen, sillä ETF:ien hallinnointipalkkiot ovat yleensä alhaiset. Se, ettei ETF-kuukausisäästämisessä ole välityspalkkiota, alentaa kynnystä sukeltaa mukaan ETF:ien kiehtovaan maailmaan, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

- Nordnetin ETF-kuukausisäästämisessä säästäjät voivat valita itselleen sopivat tuotteet ETF:ien joukosta, jotka sijoittavat erilaisille osakemarkkinoille, mukaan lukien jännittäville kasvumarkkinoille ja korkorahastoihin. Jotkut sijoittajat pitävät pörssinoteerattuja rahastoja korkean riskin sijoitustuotteina, mutta asia on pikemminkin päinvastoin. ETF-kuukausisäästäminen on helppo ja edullinen keino hajauttaa sijoituksia pitkällä aikavälillä, mikä vähentää sijoitusten riskiä, sanoo Odenwall.

Jo yli 30 000 asiakasta on käynyt kauppaa ETF:illä Nordnetin kautta, mikä on pitkälti ETF:ien alhaisempien hallinnointipalkkioiden ansiota verrattuna tavallisiin sijoitusrahastoihin.22 vastausta artikkeliin "Nordnetin kautta ETF säästämistä ilman välityspalkkioita"


Anonyymi kirjoittaa:

Wau, tällaista olen etsinytkin! Minkälaista kustannustehokasta ja hajautukseltaan optimaalista ETF-nippua suosittelisit "osta ja unohda" -tyyliseen säästämiseen?

-mooses

14.3.2013 klo 10.16.00

Anonyymi kirjoittaa:

Mahtavaa! Paitsi että... just aloitin säästämään Seligsonille, kun kuukausisäästäminen duunaripalkoilla ei ollut kannattavaa ETF:iin.
Joissakin rahastoissa on ne vuoden pitämisajat ennen kuin pääsee lunastuspalkkioista. Katsellaan sitten. Kiva kun muuten tulee taas blogitekstiä täällä!

14.3.2013 klo 14.52.00

Kinski kirjoittaa:

Ymmärtääkseni Nordnetin kautta saa nyt varsin hyvin hajautetun ja kustannustehokkaan ytimen salkkuun. Täytynee ryhtyä testailemaan. Uutinen on kerrassaan mainio.

14.3.2013 klo 16.33.00

Laiska sijoittaja kirjoittaa:

Mielenkiintoinen ja hyvä uutinen. Nordnetin tuotto lienee tässä jonkinlaisessa välityspalkkiossa jonka ETF-talot maksavat tuoduista asiakkaista?

Asiakkaan kannalta kyllä todella kova juttu.

15.3.2013 klo 0.08.00

Rahaneuvos kirjoittaa:

Mitenkäs nuo merkintä- ja lunastuspalkkiot? Välittäjä (Nordnet) ei näitä peri, mutta esim Deutcshe Bankin kehittyvien markkinoiden etf:n avaintietoesitteessä lukee, että merkintä-, sekä lunastuspalkkiot voivat olla jopa 3%.

Lainaus esitteestä:
"Merkintä- ja lunastuspalkkioita peritään vain, kun osakkeiden merkinnät tai lunastukset toteutetaan suoraan rahaston kanssa, eikä
niitä peritä, kun sijoittajat myyvät tai ostavat tällaisia osakkeita pörsseissä."

Eli onko tämä Nordnetin etf-kuukausisäästäminen tälläistä toimintaa, josta joutuu maksamaan ~3% -palkkiot? (tämän päälle tulee luonnollisesti vielä hallinnointikulut 0,65%)
-Jos on, tämä ei todellakaan ole edullista!

Avaintietoesite:
http://www.etf.db.com/pdf/kiid/kiid_fiLU0292107645_2013_01_21.pdf

15.3.2013 klo 10.41.00

Anonyymi kirjoittaa:

Anonyymi nro. 2 ihmettelee samaa. Tuo olisi mielenkiintoista tietää ja ajattelinkin kysyä tätä Nordnetissä.

Tarkemmin tutustuttuani valikoimaan, Seligson pärjää silti hyvin kulujen ja tarjonnan kannalta. Seligsonilta voisin varmaan Suomi-indeksin, kehittyvät markkinat ja Euroopan yrityskorot vaihtaa Nordnetin pohjoismaihin, kehittyvien markkinoiden ETF:ään (pienemmät kulut) ja Global Corporate Bondiin. Tulisi sitten n. 50/50 Seligsonia ja Nordnettiä.

Tämä tietysti jos Nordnetissä ei ole tuota jopa 3% "piilokulua".

15.3.2013 klo 12.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

Vastaus Nordnetistä tuli nopeasti:

"Hei!

ETF-kuukausisäästämisen piirissä ostotoimeksiannosta ei veloiteta mitään. Myyntitilanteessa maksat normaalin välityspalkkion hinnastomme mukaisesti.

Avaintietoesite on "määrämuotoinen" ETF-liikkeeseenlaskijan julkaisema esite, ts. Nordnetin toimiessa jakelijana ETF:n avaintietoesitteessä ilmoitetut merkintä- ja lunastuspalkkio eivät kosketa sinua."

15.3.2013 klo 13.27.00

Rahaneuvos kirjoittaa:

Itsekkin sain Nordnetblogin Thomas Brandin aihetta käsittelevän bloggauksen kommenttiosioon vastauksen:


Käytännössä nykyisin lähes kaikkien sijoitusrahastojen tarjoamat avaintietoesitteet ovat määrämuotoisia siinä mielessä, että ne sisältävät tavallisen sijoittajan näkökulmasta (ehkä turhankin?) paljon tietoa ja tiedon paljous voi hämätä. Varsinkin ETF-sijoittajan maailmassa avaintietoesite ei ole kaikilta osin välttämättä suoraan sovellettavissa omaan kaupankäyntiin.

Tavallinen sijoittaja toimii ns. ETF-jälkimarkkinoilla pörssissä (sijoittajat vaihtavat keskenään osuuksia ETF-rahastosta), joten pörssin kautta tehdystä ETF:n ostosta tai myynnistä ei makseta merkintä-/lunastuspalkkiota.

Tavallinen sijoittaja ei siis voi käytännössä tehdä ETF-rahastoon suoraa lunastus- tai merkintätoimeksiantoa (toisin kuin perinteisissä noteeraamattomissa sijoitusrahastoissa on tapana). Esimerkiksi iSharesin esitteissä on erikseen mainittu, etteivät lunastus-/merkintäpalkkiot koske “jälkimarkkinasijoittajia”. Sama merkintä-/lunastuspalkkiota koskeva caveat koskee myös db-tuoteperhettä.

Summa summarum: Perinteisen pörssikauppaa harrastavan ETF-sijoittajan kulut muodostuvat kahdesta pääkomponentista: (1) välityspalkkioista (siis osto-/myyntikulu) ja (2) ETF.n hallinnointi- ja mahdollisesta tuottosidonnaisista palkkioista (joka peritään rahastolta, ei siis suoraan sijoittajalta salkusta). Käytännössä Nordnetin nyt tarjoaman ETF-kuukausisäästämisen piirissä tehdyt ETF-hankinnat siis poistavat poistaa (1)-kohdassa mainitun ostokulun, mutta maksat toki myyntitilanteessa välityspalkkion.

15.3.2013 klo 17.52.00

Anonyymi kirjoittaa:

Erinomainen tuote Nordnetiltä. Vaihdan heti kuukausisäästämiseni näihin tuotteisiin. Kiitos!

15.3.2013 klo 20.10.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jes!

Nordnetin kuukausisäästämisen kautta siis Isharesin tuotteisiin; koko maailma 80% ja kehittyvät 20% painotuksilla, siinäpä koko helahoito sijoitettuna fyysisiin (ei siis syntettinen) osingot uudelleensijoittaviin tuotteisiin. Kulut 0,5% ja 0,75%.

16.3.2013 klo 18.45.00

Anonyymi kirjoittaa:

Nordnetin kuukausisäästämisen valikoimassa iSharesin MSCI World että MSCI Emerging Markets ovat tuotto-osakkeita eikä kasvu. Vain Europe on kasvuosake. Verottaja kiittää. :(

17.3.2013 klo 17.09.00

Anonyymi kirjoittaa:

Voiko EFT:iin säästää alaikäiselle ilman maistraatin lupaa? (alaikäisen omaan salkkuun)

17.3.2013 klo 19.52.00

Anonyymi kirjoittaa:

Äkkikatsomalta ei näyttänyt olevan pieniin tai arvoyhtiöihin sijoittavia rahastoja?

17.3.2013 klo 21.20.00

Anonyymi kirjoittaa:

"Nordnetin kuukausisäästämisen valikoimassa iSharesin MSCI World että MSCI Emerging Markets ovat tuotto-osakkeita eikä kasvu. Vain Europe on kasvuosake. Verottaja kiittää. :("

Onhan siellä db x-trackers MSCI EMERGING MARKETS INDEX, joka on kasvurahasto. 0.1 % halvempikin. Itseäni ei haittaa swap-pohjaisuus. Mikä db:ssä on vikana?

18.3.2013 klo 7.31.00

Sepi kirjoittaa:

En osaa sanoa, että kuinka paljon DB:n riskejä pitäisi pelätä. Nalle pitää sitä kuitenkin kohtuullisen hyvänä pankkina:

"Uutistoimisto SIX:n mukaan Deutsche Bank on Wahlrosin mielestä ainoa saksalaispankki, joka on edes jonkinmoisessa kunnossa."

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/wahlroos+ruotsin+pankit+pian+ylikapitalisoituja/201303379575

Asiasta kukkaruukkuun:
Burelle on keulinut aika massiivisesti viimeisen parin kuukauden aikana. Joko kohta on aika irrottautua ja narrata uusia kaloja koukkuun?

19.3.2013 klo 13.07.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Burelle on keulinut aika massiivisesti viimeisen parin kuukauden aikana. Joko kohta on aika irrottautua ja narrata uusia kaloja koukkuun?

Burellen hinta hakeutuu tosiaan hyvää vauhtia kohti oikeaa arvoaan. Pysyttelen vielä itse Burellen kyydissä sillä aliarvostusta riittää yhä. Täyteen pariteettiin Plastic Omniumin kanssa osake ei tule koskaan nousemaan alhaisen likviditeetin ja Burellen perheen massiivisesta omistuksesta johtuen. Tätä vauhtia irtaantumisen aika kylläkin koittanee jo pian.

19.3.2013 klo 14.40.00

Anonyymi kirjoittaa:

Taida siirtyä etf sijoittajaksi nousi ikävästi pääomavero tai toinen vaihtoehto Berkshire Hathaway joka ei osinkoja ulos maksa.

Pääomavero 2014 täysi 30%.
ennen n.21%
Eli vero kanta 40->44% uudistuksen myötä.

22.3.2013 klo 21.34.00

Sepi kirjoittaa:

Uusi verosysteemi kannustaa firmoja investoimaan isompi osa tuloksestaan kasvuun. Firmoissa, jotka jakavat korkeintaan 50% verojen jälkeisestä tuloksesta ulos osinkoina veromuutos on neutraali ja pienemmillä osinko%:eilla jopa positiivinen sijoittajan kannalta.

Firmaan jätetystä pääomasta maksetaan jatkossa vain 20% veroa entisen 24.5% sijaan. Osingoista maksettava vero toki kasvaa.

27.3.2013 klo 13.20.00

Matti kirjoittaa:

Miten ETF:n tuotto tulisi ymmärtää vertailuindeksiin nähden? Alla esimerkkinä S&P 500, jossa sekä uudelleen sijoittava että osingot ulos maksava ETF seuraavat samaa indeksiä?

iShares S&P 500 (Acc) (SACC)
iShares S&P 500 (IUSA)
Vertailuindeksin nimi S&P 500

Molemmat näyttävät seuraavan indeksiä samalla tavalla. Eikö osakkeet uudelleen sijoittavan ETF:n tulisi tuottaa enemmän? Tähän on varmaan selitys, osaisitko kertoa?

29.3.2013 klo 8.52.00

Reino kirjoittaa:

Enpä usko. Ilmaisia lounaita ei ole, eikä varsinkaan Nordnetissä. Kun katsoo Nordnetin hinnastoa (ei sitä, joka kertoo välityspalkkiot, vaan sitä toista, joka on piilotettu sivujen kätköihin ja joka kertoo kaikkien muiden tapahtumien kalliit hinnat), täytyy sanoa, että jossain on koira haudattuna näiden ETF:ienkin suhteen...

24.4.2013 klo 22.47.00

Anonyymi kirjoittaa:

Perustuu varmaankiin siihen, että tuotteet ostetaan ensin markkinahintaan ja myydään sitten asiakkaalle markkinahintaa korkeammalla.

Nordnet/tuotteen tarjoaja ostaa hintaan X$ ja myy sinulle sen hintaan (X+.1)$.

15.5.2013 klo 12.29.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails