Kotitoimisto

10.5.2013 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Allekirjoittaneen työpöytä)

Miltä näyttää sijoittajan kotitoimisto? Muista en tiedä, mutta omani näyttää nykyisin tältä. Perheemme työhuoneen täyttää kaksi samanlaista työpöytää (vain omani kuvissa), pari mappikaappia, lipastoa ja piano.

Työkoneena luotan iMac:iin, joka on hiljainen ja luotettava. Näyttöjä on toistaiseksi riittänyt kaksi kappaletta ja Applen Time Capsule huolehtii automaattisesta varmuuskopioinnista.


(Osakesijoittajan arkea) 

Toisella näytöistä pidän koko ajan auki TWS kaupankäyntiohjelmaa. Macin oman näytön kansoittavat muut sijoittamiseen käyttämäni työkalut, kuten Reutersin reaaliaikainen uutissyöte TWS:stä, Google Spreadsheet, eri ohjelmointiympäristöt, datalähteet, IRC, Skype, sekä luonnollisesti web selain.

Sijoituspäivä alkaa yleensä jo ennen sängystä nousua jolloin tarkastan yön aikana tapahtuneet liikkeet Aasiassa ja Australiassa mobileTWS:llä. Ennen aamupalaa vilkaisen vielä päivän uutisotsikot koneelta. Sen jälkeen käytän aikaani sijoitusstrategiaan. Täyttävätkö kaikki salkussa olevat yhtiöt yhä käyttämäni kriteriat? Mitä uusia potentiaalisia ostokohteita on muuttuneen markkinaympäristön johdosta noussut esiin? Millaisista yhtiöistä on kyse? Mitä ne tekevät ja miltä niiden fundamentit näyttävät?

Lisäksi luen tutkimuksia ja mietin miten ne vaikuttavat valitsemaani strategiaan. Onko tullut strategiaa tukevaa uutta tietoa tai sen taustalla olevia tekijöitä kritisoivia löydöksiä? Samoin minua kiinnostaa kaikki sellainen tutkimustieto, joka voi auttaa käyttämäni strategian kehittämisessä. Strategian "edge" on ollut huomattava, mutta niin ei välttämättä ole tästä ikuisuuteen. Mikäli löytyy strategian perustuksia horjuttavaa tietoa - kuten tietyn kriterian ennustevoiman todennäköinen heikkeneminen - on asia laitettava merkille. Jokin toinen tutkimus voi puolestaan antaa hyviä ideoita konsistentimpaan tuloksentekoon. Nämä ovat vasta siemeniä asioiden jatkotutkimukselle. Kevein perustein toimivaan strategiaan ei kannata kajota.


(Kotitoimistoni, jossa käyn kauppaa ja tutkin markkinoita)

Hektisemmän markkinan seurannan aika koittaa yleensä vasta New Yorkin auettua kello 16:30. USA on talouden veturi ja se mitä siellä tapahtuu vaikuttaa enemmän muualle kuin toisin päin. Sijoituspäivä päättyy yleensä New Yorkin sulkeuduttua eli ilta yhdentoista jälkeen. Ennen nukkumaan menoa syötän vielä mahdollisesti toimeksiannon Japanin, Singaporen tai Australian pörsseihin.

Viikonlopun aikana onkin sitten hyvää aikaa lukea sijoituskirjallisuutta, sekä ladata akkuja perheen kanssa seuraavan viikon koitoksia varten.

Nautinnollista perjantaita ja hyvää viikonloppua kanssasieluille!

15 vastausta artikkeliin "Kotitoimisto"


Arvosijoittaja kirjoittaa:

Työpöytäsi on uskomattoman siisti. En ilkeäisi itse laittaa nettin kuvaa työpöytäni nykytilasta.

Ovatko päiväsi oikeasti noin hektisiä? Itelle markkinan liikkeet ovat melkein aina yhdentekeviä. Sijoittaminen on ennemminkin loppumaton lista tutkittavia yrityksiä tai nykyisten sijoitusten raportteja / uutisia, jotka pitää ymmärtää.

10.5.2013 klo 16.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

Heräsi kysymys mieleen, mikäli osakkeen pitoajaksi on valittu vuosi, ja osake ei täytä enää kaikkia kriteerejä pitoajan sisällä, tulisiko mielestäsi myös tällöin myydä, myynnille olisi siis kaksi kriteeriä, pitoaika sekä kriteerien täyttyminen, ymmärsinkö oikein.

10.5.2013 klo 16.07.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Arvosijoittaja: Tällä hetkellä kun en käy tavallisissa "päivätöissä" ovat päivät tällaisia. Suurimman osan ajasta ottaa tutkimustyö eri muodoissaan.

Anonyymi: Riippuu käyttämästäsi strategiasta, myynti on osa strategiaa.

10.5.2013 klo 16.14.00

Anonyymi kirjoittaa:

Oletko saanut verotuksessa vähennettyä kotitoimistoon käytettyjä kuluja & tietokonetta?

10.5.2013 klo 19.04.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tietokoneen olen vähentänyt aikoinaan yritystoiminnassa. Työhuonevähennyksen tein ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ihmettelen suuresti jos ei mene läpi, sillä toteutuneet sijoitustoiminnan tuotot olivat huomattavat. Yleisesti ottaen minulla ei ole ollut ongelmia saada vähennyksiä menemään lävitse.

10.5.2013 klo 19.23.00

Anonyymi kirjoittaa:

Vaikuttaa paremmalta kuin meikäläisen työ tehtaassa. Sääli että Suomessa ei tajuta kuinka kovaa työtä onnistunut sijoittaminen vaatii. Voimia ja jaksamista.

11.5.2013 klo 1.18.00

Anonyymi kirjoittaa:

Trader -ohjelmistosi nähtyäni aloin miettimään, että millä seuraat sijoituksiasi? Perinteisesti Excelillä edelleen? Meinaan, että siinä on aikalailla töitä pysyä perässä jos käy aktiivisesti kauppaa. Ja varsinkin jos sijoitukset ovat monella eri palveluntarjoajalla?

11.5.2013 klo 15.14.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Käyttämästäni sijoitusten seurannasta olen kirjoittanut jo aiemmin.

Nykyisin käytän vain yhtä brokeria, Lynxiä. Heillä on myös hyvät raportointityökalut joilla saa omasta portfoliosta ulos eri riskimetriikkaa jne. Olen niitä esitellyt parin viimeisen kvartaalituloksen yhteydessä.

Excel on minusta vanhan kansan työkalu. Google Spreadsheet täyttää omat tarpeeni paremmin pilvipohjaisen ratkaisunsa johdosta. Sen saa myös paremmin juttelemaan netissä olevien muiden työkalujen kanssa.

11.5.2013 klo 15.27.00

Khayr kirjoittaa:

Onpas mielenkiintoinen blogi sinulla! Täytyy perehtyä tarkemmin, sillä pienimuotoinen osakesijoittaminen kiinnostaa. Pitää vielä jonkin aikaa painaa oravanpyörässä ja muitten palveluksessa, ennenkuin pystyn edes aloittamaan haaveilun taloudellisesta riippumattomuudesta.

Tsemppiä omiin tavoitteisiin!

11.5.2013 klo 20.38.00

Opiskelijaelämää kirjoittaa:

Oletko harkinnut siirtymistä IB:n puolelle jos kuitenkin teet melko paljon kauppaa?

13.5.2013 klo 0.14.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tulisihan tuo IB halvemmaksi, mutten vain ole jaksanut lähteä vaihtamaan.

13.5.2013 klo 8.59.00

Zimbo kirjoittaa:

Taisit siivota ennen kuvausta :-)

Minullakin on Mac + kaksi ruutua, mutta pöytä on paperin, kahvikuppien, olut tölkkien, johtojen ja muun roinan peitossa. Pöytäni näyttää yhtä siistiltä kuin sinun vain päivän pari vuodessa kun teen syvä puhdistuksen.

Vain onko toimistosi niin paperiton, että et tarvitse mitään pöydälle? Miksi sitten noi sivupöydät? Minullakin on sellaiset, mutta pöydän pintaa ei ole paljoa näkyvissä.

22.5.2013 klo 14.17.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tykkään pitää pöydät siistinä ja juuri siksi meiltä löytyykin työhuoneesta paljon kaappitilaa ja lipastoja. Pidän myös siitä, että pöytätilaa on paljon. Joten ei, tässä ei oltu siivottu juuri ennen kuvausta vaan pidän oikeasti järjestyksestä mikä kenties myös heijastuu luonteessani.

22.5.2013 klo 14.34.00

Anonyymi kirjoittaa:

Irkkaatko joillain sijoituskanavilla? :)

13.5.2014 klo 18.21.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails