Monta syytä juhlaan

30.4.2014 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaKirjamme on viimein julkaistu! Virallinen julkaisupäivä oli maanantaina 28.4. Kustantajasta johtuen kirjassa oli toimitusvaikeuksia joihinkin kirjakauppoihin, kuten Akateemiseen kirjakauppaan ja Suomalaiseen kirjakauppaan, mutta nyt tilanne pitäisi olla korjattu ja saatavilla ympäri Suomen. Omat kappaleeni sain postista keskiviikkona. Voin kertoa että tuntuu todella hyvältä pitää usean vuoden työstämisen jälkeen työn hedelmää käsissä. Tähän ovat konkretisoituneet otsalla virranneet hikikarpalot!

Kirja on saanut erinomaisesti näkyvyyttä mediassa. Pyöritys on ollut paljon kovempaa kuin osasin ennalta aavistaa. Ei ihme että tällaisen maalla asuvan hiljaisen introvertin pää menee pyörälle kaiken huomion keskellä. Kaikki on itselleni täysin uutta. Joka ikinen haastattelu jännittää valtavasti. Jalat vatkaa ja kädet tärisee. Mutta se itsensä voittamisen tunne kun haastattelu on ohi, sitä ei voita mikään! "En kuollut sittenkään!" ja "Sehän meni lopulta ihan hyvin".

Ennen julkaisua annoimme muutamia lehdistöhaastatteluja. Suurin mediarumba oli edessä viime perjantaina 25.4. jolloin Helsinkiin oli sovittu useampi haastattelu yhdelle päivälle. Päivä alkoi tietysti kaikkein "pahimmasta" eli elämäni ensimmäisestä televisioesiintymisestä ja vielä suoralla sellaisella. Olin TV1 aamu-tv:n haastateltavana. Tämän jälkeen taksilla Helsinki Capital Partnersin toimistolle Kaapelitehtaalle ja Kauppalehden haastattelu. Siitä sitten siirtyminen tien toiselle puolelle Talentumin tiloihin, jossa minua ja Anttia haastattelivat mm. Talouselämä ja Gloria-lehti. Takaisin taksiin ja Pasilaan. Päivän lopetti Yle Puheen päivän haastattelumme. Seuraavalla viikolla olin viemässä säästämisen ja sijoittamisen ilosanomaa Radio Rockin ja Bassoradion aamuissa. Haastattelut ovat kuunneltavissa (ja katsottavissa) oheisista linkeistä.

Lisäksi olemme antaneet useita muita lehdistöhaastatteluja, mm. Helsingin Sanomat, Kaleva ja Aamulehti. Eilen näytti myös putkahtaneen ensimmäinen kirja-arvostelu, Meidän perhe-lehdessä. Perjantaina edessä on lähes tunnin mittainen suora haastattelu Yle Radio 1:n Mikä maksaa ohjelmassa, joka lähetetään 10:05-11:00.

TV1 aamu-tv
Asenne on rrrock!
Pitää haukata happea. Kaikki tuntuu niin uskomattomalta! Olen aidosti aivan täpinöissäni siitä että pääsen innostamaan muita säästämiseen ja sijoittamiseen. Toivon hartaasti että kirja iskee moneen sellaiseen henkilöön joka ei ole aiemmin ollut kiinnostunut näistä aiheista ja ryhtyy toimiin. Onko parempaa kuin saada vaikuttaa toisen ihmisen elämään positiivisella tavalla?

Tietysti mikään tästä ei olisi ollut mahdollista ilman lukuisten eri ihmisten myötävaikutusta. Sellaisten jotka uskoivat tekemiseemme paljon ennen kuin mitään näkyvää oli vielä olemassa. Teitä on lukuisia! Olen jokaiselle teille kiitoksen velkaa. Kustannuspäällikkömme Suvi Aalto, kustannustoimittajamme Hanna Virusmäki, tiedottajamme Mia Salo, markkinointipäällikkömme Laura Kauppinen, kanssakirjoittajani Antti Rinta-Loppi ja Ville Lappalainen, asiansa osaavat toimittajat jotka eivät peloista huolimatta teurastaneet minua kuten Esko Rantanen, Minna Kiistala, Hanna Eskola, Jarmo Laitaneva, Ina Mikkonen, Jussi Heikelä ja monet monet muut. Te tiedätte ketä olette, lämmin kiitokseni kaikille!

Nyt on niin monta syytä juhlaan - vapun lisäksi!

Olisiko sinun elämääsi kirjastamme apua? Kirjoita kommenttikenttään perustelusi miksi juuri sinä tarvitset tätä kirjaa tai miksi siitä olisi omaan elämääsi apua. Parhaimman perustelun antaneelle lähetän yhden kappaleen kirjaamme Erilainen ote omaan talouteen - vapaus, onni ja hyvä elämä. Perusteluita voi jättää sunnuntaihin 4.5. kello 24 asti. Ilmoitan ensi viikolla kommenteissa voittajan ja hän voi jättää yhteystietonsa sähköpostilla, niin laitan kirjan postiin. Muiden kirjaa tarvitsevien on syytä käydä kirjakaupan kautta tai tilata kirja vaikka alla olevasta kuvalinkistä. Se maksaa nopeasti hintansa takaisin tekemiesi muutosten kautta!


58 vastausta artikkeliin "Monta syytä juhlaan"


tafin kirjoittaa:

Varusmiespalveluksesta jouluna 2014 kotiutuva nuori tarvitsee taloudellista näkökulmaa elämälleen. Olisiko "Erilainen ote omaan talouteen - vapaus, onni ja hyvä elämä" -kirjassa ajattelemisen aihetta?

30.4.2014 klo 18.51.00

Spirit kirjoittaa:

Olen sijoitusalalla nuori aloittelija, ja oppirahojen maksamisen ja virheiden jälkeen olisi hienoa lukea ammattilaisten mietteitä ja ottaa opiksi. Nyt ei ole varaa sijoittaa opiskelujen takia, mutta on sitäkin enemmän aikaa ja kiinnostusta oppia sijoitusalaa lukemalla kirjallisuutta aiheeseen liittyen ja palata entistä parempana takaisin!

30.4.2014 klo 18.53.00

Kiitollinen kirjoittaa:

Vanhempani ovat kasvattaneet minusta kunnollisen miehen alun, jota on kannustettu ajattelemaan omilla aivoilla. Talousasioista heidän näkemyksensä ovat valitettavan perisuomalaisia ja haluaisinkin antaa kirjan heille lahjaksi vastapalveluksena hyvistä elämänohjeista.

Ja jos kirjan opetukset tuntuvat vanhemmistani liian radikaaleilta heidän elämäänsä sovellettaviksi, niin oppisivathan ainakin ymmärtämään poikansa valintoja paremmin :)

30.4.2014 klo 19.24.00

Maija-Liisa kirjoittaa:

Hei, Flunssan ansiota, että sain tietooni, että tälläinen kirja on vihdoinkin kirjoitettu kuluttajien käyttöön. Sairaspäivän ajankuluksi kuuntelin tänään Ylen ohjelmaa, jossa haastattelusi tuli. Oli aivan pakko käydä heti kuuntelemassa haastattelu uudestaan, koska alku jäi kuulematta ja katsomassa blokiasi ja kirjautua lukijaksi, Todella ajatuksia herättävä haastattelu, hyviä aivan arkeen sopivia ajatuksia säästämisestä. Tämä kirjahan on aivan pakko saada, oli ajatus heti lähetyksen jälkeen.

30.4.2014 klo 21.25.00

AaPee kirjoittaa:

Kun vappujuhlinnan lomassa miettii ilmaisen kirjan toiveessa jotain niin pysäyttävää kommenttia että tulisi huomatuksi, olisi suorastaan koomista päästä lukemaan voittokirjaa seuraavana juhlapyhänä (Jussina)...Monta syytä juhlaan vai yksi kirja moneen juhlaan!

30.4.2014 klo 22.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvä, että jollakin on syytä juhlaan. Itselläni on vähän toisenlaiset ajat tässä menossa.

Paremmat ajat koittavat joskus. Tiedän vielä jonakin päivänä olevani vuorostani se, joka on täpinöissään ja onnensa kukkuloilla. Ja sen voimalla tässä mennään eteenpäin. :)

Nauti nyt onnistumisistasi!

30.4.2014 klo 23.45.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kirjasi kuulostaa äärettömän mielenkiintoiselta! Opiskelen liiketaloutta amk:ssa viimeistä vuotta ja tarkoituksena on, että valmistuttuani alkaisin sijoittamaan aktiivisemmin. Luulen, että kirjasi toisi minulle hyvää näkökulmaa asiaan. Tavoitteenani on, että olisin jokin päivä hyvin toimeen tuleva itsenäinen Nainen. -Miua-

1.5.2014 klo 0.33.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitokset hyvästä blogista.

Kysymys: Olet kertonut aloittaneesi ostot rahastoasi varten, ehditkö saamaan sisällölle aikahajautusta ollenkaan vai vaatiiko strategiasi sitä ollenkaan?

1.5.2014 klo 6.26.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos :)

Vastaus kysymykseesi: olen ostellut noin 300.000 eurolla kuukausittain Quant strategian mukaisia osakkeita HCP Black rahastoon eli saan tuota kautta rakennettua ajallista hajautusta. Tällä hetkellä Blackissä on hieman vajaan miljoonan euron edestä Quantin osakkeita. Ostan nyt toukokuussa lisää 300.000 eurolla ja kesäkuussa toisella 300.000 eurolla. Näiden myötä Quantin osuus Blackissa nousee 1,5-1,6 miljoonaan euroon. Quantin merkintäpäivänä Black myy nämä osakkeet Quant rahastolle markkinahintaan ja Black merkitsee vastaavalla summalla Quant rahastoa.

1.5.2014 klo 9.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

Monet sijoituskirjat läpiluettuani haluan lisätä tämän kirjan joukkoon. Avaa varmasti uusia näkökulmia sijoituksiin ja taloudenhallintaan. Ehkäpä tärkeintä ei kuitenkaan minun menestys vaan oppia uutta ja taloustietämyksen siirto lapsilleni (8v ja 6v) hyvin esimerkein. Oma edesmennyt ja kunnioittamani täti opetti jo 80-luvulla; joka säästää saadessansa, sillä on ottaa tarvittaessansa.

1.5.2014 klo 16.47.00

Hannele kirjoittaa:

Vau, onnea kovasti! Pitääpäs laittaa opus itsellekin tilaukseen :).

1.5.2014 klo 22.19.00

Niklas kirjoittaa:

Kiitos erillaisesta otteestasi säästämiseen.

Mahtava huomata miten tavallinen tallaaja voi saavuttaa jotain huikeaa, kun jaksaa tehdä sen eteen töitä. Ehkä tärkein opetus on tehdä suunnitelma ja sitten alkaa toteuttaa sitä. Lapsenomainen usko omaan itseensä ei varmasti ole haitaksi, sillä aina vierestä löytyy niitä, jotka sanovat asian olevan vaikeaa, kannattamatonta tai muuten älytöntä.

Kirjan antaisin vaimolleni, joka sinnikkäästi ja verraten tehokkaasti säästää, mutta taltioi kaiken sukanvarteen tai tilille. Pahoja päiviä tuntuu olevan aivan liikaa nurkan takana.

Onnittelut kovan työsi tuloksesta.

1.5.2014 klo 22.26.00

Viisikymppisenä eläkkeelle kirjoittaa:

Hei! Kirja on varmasti mielenkiintoinen, mutta aion itse lainata sen kirjastosta aikanaan, niin olen 45€ lähempänä taloudellista riippumattomuutta =D

Blogissani yritän kuvata minun matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta. Nyt matka on vasta aluillansa, mutta koko aja mennään kohti maalia =)

2.5.2014 klo 7.51.00

Kinski kirjoittaa:

Kiitos hyvästä kirjasta!

Pidin.
Ylioppilaslahjaksi aivan omiaan.

2.5.2014 klo 13.22.00

Unknown kirjoittaa:

Terve

En ollut hetkeen käynyt lukemassa blogia ja kuulumisia. Onnittelut menestyksestä kirjan ja rahaston osalta!

Kirja voisi antaa minulle ja perheelleni erittäin tarpeellista näkemystä elämämme ja taloutemme hallintaan. Kolmen alle kaksivuotiaan lapsen isänä perhe, ura ja raha käyvät mielessäni jatkuvaa keskinäistä taisteluaan. Lisäksi ylimääräinen raha etsii "oikeaa" kohdetta, jotta tulevaisuus olisi onnellinen, antaisiko kirja vastauksen onko rahan kohdistamisella merkitystä perheemme onnellisuuteen:
- säästäisikö pankkitilille pahan päivän varalle ja kuinka paljon,
- sijoittaisiko osakkeisiin tai rahastoihin (nyt salkku 0),
- maksaisiko asuntolainaa pois (korko 1 %),
- säästäisikö asuntoa varten (uusi asunto on hankittava lähivuosina) vai
- panostaisiko elämisen laatuun ja perheeseen vielä enemmän?

Uskon että sinä olet paininut vastaavien ajatusten parissa viime vuosina ja olet perheellemme hyödyllisiä ajatuksiasi saanut "Erilainen ote omaan talouteen" -kirjaan ammennettua.

Kiitos!

2.5.2014 klo 15.50.00

jarkko kirjoittaa:

Kirja olisi hyvä tuki tulevaisuuden sijoituksilleni. Olin sijoittanut velkarahaa osakkeisiin ja pahin tapahtui. Tuli Kreikan ym euroopan maiden aiheuttama kriisi. Osakkeet sukelsi ja oppirahat tuli maksettua pahimman kautta. Sijoitusvarallisuudestani hävisi 89% ja jäljelle jääneet 3000€ nostin pois ja annoin lapsille.

Nyt olen ollut muutaman vuoden ilman osakesijoituksia,sillä olen kerännyt uutta pääomaa ja lisäksi analysoinut tekemiäni virheitä. Jatkossa tiedän mitä tehdä toisin, mutta kirjasta olisi taatusti apua antamaan uusia näkökulmia tulevan sijoitusurani alkuun.

2.5.2014 klo 23.08.00

Kinski kirjoittaa:

http://kinskinsijoituspaivakirja.blogspot.fi/2014/05/onko-se-indeksointi-niin-paha-hah-kirja.html

3.5.2014 klo 12.44.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos Kinski arvostelusta! Ja mukavaa kuulla että pidit aikaansaannoksestamme :)

3.5.2014 klo 12.48.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ei muuten ollut tota kirjaa eilen 3.5 Vantaan Jumbon Suomalaisessa vaikka heidänkin järjestelmänsä mukaan olisi pitänyt jo tulla mutta jossain matkalla ovat.

4.5.2014 klo 11.10.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ikävä juttu. Kustantaja pääsi mokaamaan pahalla tavalla kirjojen lähetykset :( Ilmeisesti myöhässä ovat ne tahot jotka hankkivat kirjansa Kirjavälityksen kautta. Akateemisesta kirjakaupasta kirjaa löytyy hyllystä Vantaan Jumbossa.

4.5.2014 klo 11.18.00

Jack B kirjoittaa:

Uskon,että kirjasta olisi elämääni apua.Olen toki lukenut jonkin verran talouskirjallisuutta,mutta kirjanne edustaa hieman toisenlaista näkökulmaa asioihin.Ajattelette asioita siten, että sen ymmärtää asioista vähemmänkin tietävät.Tämä taas olisi hyvä siinä mielessä, että lainaan ja suositan lukemiani kirjoja tuttavilleni.Näin saadaan hyvä kiertämään.Kumppanini on alkanut ymmärtää ajastusmaailmaani, joten oppisimme taas jotain uutta kirjanne myötä.Jossain vaiheessa se kuitenkin tulee luettavaksi.

4.5.2014 klo 11.27.00

Ana kirjoittaa:

Pari vuotta sitten aloitin opiskelut ja oman itsenäisen elämäni. Oli aika alkaa miettiä tarkemmin omaa talouttani ja suunnitelmia tulevaisuuttani varten, vaikka opiskeluaikana liikkumavara onkin aika pientä. Hetkeä myöhemmin kuitenkin sairaus vei yllättäen isäni, ja sain taakakseni kuolinpesän varojen hoidon yhdessä sisarusteni kanssa. Olen nuori ja minulla on aikaa, mutta lisänäkemystä nyt kaipaan. Sitä saisin kirjastanne.

4.5.2014 klo 19.01.00

Satu kirjoittaa:

Ehdottomasti juuri minä tarvitsen tämän kirjan. Olen vasta 36-vuotiaana herännyt ajattelemaan talousasioita. Humanistina olen vähätellyt talousasioita, kuten koulukunnassa tavataan. Kuitenkin ihan kaikki sekin, mitä opettajana yritän oppilailleni avata maailman lainalaisuuksista, kietoutuu talouteen. Jos nyt opiskelisin seuraavaksi näitä asioita, voisin paitsi saada oman talouteni parempaan kuntoon, myös vaikuttaa lukuisten nuorten ajatuksiin.

Eikös ollut hyvä perustelu? ;-) Aion joka tapauksessa varata kirjan lähikirjastostani ja lukea sen. Ja tänne eksyin Ylen ohjelman kautta.

4.5.2014 klo 19.12.00

henkkazz kirjoittaa:

Vuosia talouden käsittelyssä epäonnistuneena ja kantapäänkautta oppineena maistuisi kyseinen kirja:) Vielä on pitkä taival kohti taloudellista riippumattomuutta :) ps. mahtava blogi!

4.5.2014 klo 21.15.00

Anonyymi kirjoittaa:

Tämän kevään ylioppilaana olen elämässäni itsenäistymisen kynnyksellä ja päässä on huomattavasti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Olen sijoittanut 14-vuotiaasta saakka ylimääräisiä rahojani itse ja olenkin onnistunut luomaan ihan mukavan osakesalkun. Taloudellinen riippumattomuus on ollut tavoitteeni lähes alusta saakka. Kaveripiirissä haaveiluilleni lähinnä naurahdellaan ja viime aikoina olen itsekin miettinyt, onko tässä touhussa mitään järkeä. Kirja varmasti antaisi tukea valitsemallani tiellä ja vahvistaisi omia näkemyksiäni omasta taloudesta.

4.5.2014 klo 21.27.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kilpailu on päättynyt!

Monia hyviä perusteluita. Tulin tulokseen, että kirja voisi parhaiten auttaa Petri Jalo:a hänen arjen haasteissa kolmen pienen lapsen kanssa. Laita Petri yhteystietosi sähköpostilla niin kirja lähtee matkaan! Ilmoita myös haluatko kirjaan nimikirjoitukseni tai omistuskirjoituksen.

5.5.2014 klo 8.35.00

eke kirjoittaa:

Hei, olen täysin noviisi sijotus asioissa. Minua kiinnostaisi tietää miten pääsen alkuun, eli mitkä ovat tärkeimmät asiat joihin pitäisi alussa kiinnittää huomiota ja kuinka pienellä pääomalla voin aloittaa?

5.5.2014 klo 15.37.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Pääset muutamalla kympillä alkuun. Ensiksi on hyvä kasata riittävä vararahasto ja laatia jonkinlainen suunnitelma sijoituspäämääräksi. Löydät ohjeet näihin ja monta muuta vinkkiä lukemalla kirjan.

5.5.2014 klo 15.45.00

Kinski kirjoittaa:

Tiedoksi muuten, että teos löytyi e-kirjana Elisa-kirjasta
https://kirja.elisa.fi/ekirja/erilainen-ote-omaan-talouteen-vapaus-onni-ja-hyva-elama

6.5.2014 klo 8.41.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Juu, toki tästä on myös e-kirja olemassa. Varsinkin ulkosuomalaisille kätevä.

6.5.2014 klo 9.08.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kirja luettu. Eniten pidin kirjan alkuosion filisofisesta luonteesta ja tarkkailukulmasta elämään.

Itseäni jäi mietityttämään, kun kirjassa mainitsit, että osakkeiden arvon ollessa korkealla myös korot ovat
korkealla.
Nyt tällä hetkellä osakkeet ovat korkealla mutta korot ennätyksellisen alhaalla. Onko kirjassa virhe vai onko tällainen epätasapaino keskuspankkien elvytyspolitiikan tulos ja näin ollen osakkeet ovat törkeästi yliarvostettuja yhtiöiden tuloksentekoon nähden? Kupla?

-JK

6.5.2014 klo 23.00.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei ole virhe vaan tyypillisesti tilanne on juuri noin. Nykyinen tilanne jossa korot on painettu keinotekoisesti alas ei ole tavanomainen. Korkojen nousu on myrkkyä osakkeiden arvostukselle. Minulla ei ole sen kirkkaampaa kristallipalloa kuin muillakaan sen suhteen miten tilanne tulee kehittymään. Kannattaa toimia kuten kirjassakin neuvomme eli järjestelmällisesti oman suunnitelman mukaan ja pitää itselle sopiva allokaatio, riippumatta siitä mitä ympärillä tapahtuu - sillä aina tapahtuu.

6.5.2014 klo 23.04.00

Anonyymi kirjoittaa:

Klo 23:00 kirjoittaneelta Anonyymiltä kaipaisin hieman perusteluja tuohon väitteeseen, että osakkeet olisivat nyt korkealla.

7.5.2014 klo 7.54.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kuten KTR sanoi korot on painettu keinotekoisesti alas jonka vuoksi raha on paennut osakkeisiin. Osakkeiden nykyinen arvostus ei perustu siis siihen että yritysten tilauskirjat olisivat täynnä vaan siitä että korot on painettu suhteettoman alas.

-JK

7.5.2014 klo 11.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Okei, okei, syy tuli selväksi. Osakkeet ovat siis korkealla sen vuoksi, että korot ovat keinotekoisesti alhaalla. Tarkoitin kysyä lähinnä sitä, että mistä tiedän ja näen osakkeiden olevan nyt korkealla? Tein itse pientä amatöörin selvitystyötä ja löysin tällaisen käppyrän Schillerin P/E:stä S&P indeksille:

http://www.multpl.com/shiller-pe/

-Vesku

7.5.2014 klo 18.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitokset hienosta blogista.

Vuosien varrella tekemäsi tieteellisen tutkimuksen määrä sijoittamisesta on kyllä vakuuttava. Kaiken tiedon hankkimiseen ja sisäistämiseen käytetyn ajan määrää voi vain arvailla.

Pidin kirjasta sen mukaansa tempaavan asenteen, selkeän viestin ja ymmärrettävän luettavuuden vuoksi. Ensimmäinen ja omalta kannaltani tärkein henkilö, jolle aion kirjan antaa luettavaksi on ehdottomasti oma puolisoni..

Olen miettinyt lähteväni mahdollisesti mukaan ensi kuun alussa sijoituksille avautuvaan quant -rahastoon. Strategiasi toimivuus on jo nousumarkkinassa todistettu, mutta minkälaisiin tuloksiin olet backtestauksessa strategiallasi päässyt laskevien osakemarkkinoiden aikana vs indeksit?

8.5.2014 klo 21.33.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Mukava kuulla että pidit kirjasta :)

Vuonna 2010 kirjoitin strategiaraakileesta seuraavasti: Sijoitusstrategian testitulokset

Tuon jälkeen olen toki kehittänyt strategiaa eteenpäin ja mm. vuosituotto onkin ollut selvästi testattuja korkeampi.

Tässä pari tuoreempaa backtestaustulosta joista viimeksi olen ottanut vaikutteita strategiaani:
Bloomberg backtesting result 1
Bloomberg backtesting result 2

8.5.2014 klo 21.51.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kannattaa tutustua HCP:n sivuilla olevaan HCP Quant rahaston sijoittajaesitykseen. Sieltä myös löydät tietoa siitä miten mm. arvosijoittaminen on laskumarkkinoissa toiminut.

Jatkokysymykset Quanttiin liittyen kannattaa laittaa vaikka sähköpostiini.

8.5.2014 klo 21.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kirjanne oli mielestäni oikein hyvin ja selkeästi tehty :) asia vain oli itselleni vähän liian tuttua. Odotan mahdollista seuraavaa hieman syvemmälle menevää sijoituskirjaa :)

12.5.2014 klo 9.36.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kirjan pari ensimmäistä kappaletta olen lukenut ja niiden pohjalta kirja tarjoaa ainakin nimenomaan erilaista näkemystä omaan talouteen ja laittaa lukijan kyseenalaistamaan omia pyrkimyksiä ja taloudellista rimpuilua nykypäivän oravanpyörässä.

Ehdottomasti suosittelen kirjaa kaikille uraohjuksille, joiden läheiset ovat ehkä joskus kritisoineet ajankäyttöä töihin liittyen. Toki kirja sopii varmasti kenelle tahansa sijoittamisesta kiinnostuneille, koska on kirjoitettu hyvin maanläheisesti (ainakin alkuosa).

Palaan vielä loppuosasta myöhemmin...

13.5.2014 klo 15.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kirja on erinomainen! Laittaa ajattelemaan eri tavalla, ei tarjoa ainoastaan tavallista hömppää eri sijoitustuotteista vaan keskittyy avaintekijöihin, joita tarvitaan vaurastumiseen pitkällä aikavälillä.

- Petri Jalo

11.6.2014 klo 13.15.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos kehuista, tämä oli sydäntä lämmittävää kuulla :)

11.6.2014 klo 13.25.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvä kirja. Perheen 17 v:kin piti kovasti ja varmaan ottaa opikseen. Pesämunakin kun on jo valmiina.

19.6.2014 klo 8.21.00

Anonyymi kirjoittaa:

Satutko tietämään, mitä tässäkin blogissa mainitulle MFIE:lle on tapahtunut? Sivusto on ollut alhaalla ainakin pari päivää ilman mitään ilmoitusta?

19.6.2014 klo 14.14.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tiedän, mutten voi kommentoida julkisesti. Se on yhden aikakauden loppu.

19.6.2014 klo 15.08.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Mainittakoon sen verran ettei kenellekään nouse huoli tuon osalta, että rahastossa käyttämäni malli ei ole millään tavalla riippuvainen MFIE:stä. Käytän työssäni Bloombergin terminaalia ja sen tarjoamaa dataa.

19.6.2014 klo 15.49.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hei, aion merkitä HCP Quant -rahastoa, ja heitän kysymyksen tässä ilmoille, kun en parempaakaan paikkaa keksinyt:

Miten oman HCP-rahastosijoituksen arvonkehitystä seurataan? Onko HCP:llä joku oma "kirjautumissivu" vai toimitaanko raportointiperiaatteella tms?

Kiitos etukäteen!

19.6.2014 klo 18.44.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Quantin sivulta voi seurata rahaston kehitystä aivan kuten tähänkin asti: http://www.helsinkicapitalpartners.fi/ratkaisumme/rahasto-hcp-quant/#tabs-4

Lisäksi asiakkaille lähtee automaattisesti järjestelmästämme kuukausittain raportti omistuksista ja niiden tuotoista.

19.6.2014 klo 18.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

MFIE:n www.valuestockscreener.com on kuitenkin pystyssä. Vai oliko kyseessä jokin muu saitti?

19.6.2014 klo 21.37.00

Anonyymi kirjoittaa:

Saako rahaston kurssidataa importattua Google Spreadsheettiin jotenkin? ImportHtml- funktiolla tuntuu olevan ongelmaa löytää taulukoista dataa.

29.6.2014 klo 20.46.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Saa. Rahaston julkinen Google Spreadsheet löytyy tästä.

29.6.2014 klo 20.49.00

Henri 19 v. kirjoittaa:

Kirjanne on upean radikaali näkökulma talouteen. Blogia muutaman kuukauden seuranneena huomaan blogin teemojen toistuvan myös kirjan sisällössä. Paljon tuntui siltä, että kirja todella puhutteli minua ja ajattelumaailmaani, erityisesti kun eräs säästäjäesimerkkihenkilö sai nimen ja iän oikein.

Muuten, kirjan sivulla 222 kappale 2 typo: "... osakkeiden hinnat nousevat, korkosijoitusten laskenut ...".

8.7.2014 klo 19.35.00

Unknown kirjoittaa:

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

19.7.2014 klo 23.57.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kaikki korkeakorkoiset lainat kannattaa saada ensin alta pois. On kuitenkin hyvä huomioida että jonkunlainen puskuri on omassa elämässä aina hyvä olla. Vaikka edes pieni sellainen. Yhtä oikeaa vastausta ei siis ole olemassa ja asia riippuu aina jokaisen omasta tilanteesta. Kannattaa aina jättää itselle jotain sivuun hätävaraa varten ja sen jälkeen käyttää vaikka juurikin lumipallomenetelmää.

20.7.2014 klo 0.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

Morningstar ei muuten jostain syystä vielä löydä Quantille kurssia

10.8.2014 klo 18.08.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hei. Löysin muutama pv sitten blogisi. Olen halunnut aloittaa sijoittamisen jo monta vuotta sitten, mutta aina kun aloitin lukemisen/oppimisen, niin se tyssäsi alkuunsa, kun en meinannut ymmärtää terminologiaa... Lopullisen sysäyksen aloitukselle antoi viime sunnuntaina Tallinkin laivalla järjestetty "Sijoittamisen ABC" -luento, joka oli ilmainen. Päätin, että nyt se alkaa. Netissa selatessani törmäsin melkein heti blogiisi. Täytyy sitä käydä ajan kanssa läpi - kirjastossa varasin jo kirjasikin. Kun olen lukenut kirjan, niin todennäköisesti tulen esittämään monia (sinulle varmaan hyvin alkeellisia) kysymyksiä lisää... :-) :-) Tv. Anette

10.4.2015 klo 19.50.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails