Jatka sijoittamista huonoinakin aikoina

27.2.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaThe Wisdom of Great Investors tiivistää lyhyesti ja ytimekkäästi asiat joista olen blogissani kirjoittanut jo aiemmin. Se on lyhyt, vain 15 sivun mittainen. Tee itsellesi palvelus ja lue se. Viisaudet on kerätty mm. Warren Buffetilta, Benjamin Grahamilta, Peter Lynchiltä sekä Shelby Cullom Davisilta.

Vältä tuhoavaa sijoituskäyttäytymistä
Kuumimpien sijoitustuotteiden jahtaaminen tai suurien muutosten tekeminen pitkäaikaiseen sijoitussuunnitelmaan voi tuhota mahdollisuudet vaurauden rakentamiseen. Sen sijaan tee suunnitelma kuinka saavutat pitkäaikaiset tavoitteet. Tukeudu tähän sijoitussuunnitelmaan kun markkinoilla on vaikeat ajat.


Ymmärrä että kriisit ovat välttämättömiä
Kriisit ovat kivuliaita ja vaikeita, mutta ne ovat välttämätön osa jokaisen pitkäjänteisen sijoittajan matkaa. Sijoittajat jotka pitävät tämän mielessään voivat siirtää sijoittamisesta tunteet syrjään, pysyvät paremmin suunnitelmassa ja ovat paremmassa asemassa hyötyäkseen osakkeiden pitkäaikaisesta nousupotentiaalista.


Älä yritä ajoittaa markkinoita
Sijoittajat jotka ymmärtävät että ajoittaminen tuottaa huonompia tuloksia eivät yhtä helposti reagoi lyhytaikaisiin ääri-ilmiöihin markkinoilla ja pysyvät siten helpommin pitkäaikaisessa sijoitussuunnitelmassa.


Ole kärsivällinen
Vaikka osakkeet voivat lyhyellä aikavälillä heilua rajusti, on tärkeää muistaa että historiallisesti osakkeet ovat palkinneet runsaskätisesti kärsivällisen pitkäjänteisen sijoittajan.


Älä anna tunteiden vaikuttaa sijoituspäätöksiin
Kautta historian parhaimmat sijoittajat ovat oivaltaneet sellaisten päätösten arvon joka ei tunnu hyvältä kyseisellä hetkellä vaan tuo hedelmät vasta pidemmässä juoksussa. Tällaisia päätöksiä ovat esimerkiksi sijoittaminen hyljeksittyihin toimialoihin sekä sellaisten toimialojen välttäminen joka on sijoittajien suosiossa.


Ymmärrä että lyhyen ajan alituotot ovat välttämättömiä
Lähestulkoon kaikki hyvät salkunhoitajat käyvät läpi alituoton aikoja. Ymmärrä tämä kun valitset salkunhoitajaa tai aiot vaihtaa sitä.


Älä välitä lyhyen ajan ennustuksista
Älä tee sijoituspäätöksiä perustuen muuttujiin joita on mahdotonta ennustaa tai hallita lyhyellä aikajänteellä. Sen sijaan keskitä energiasi luodaksesi hajautettu salkku ja kehitä itsellesi sopiva aikajänne, sekä aseta realistiset tuottotavoitteet.

0 vastausta artikkeliin "Jatka sijoittamista huonoinakin aikoina"


Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails