Terveisiä Azoreilta

16.7.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaKesä on hyvää aikaa ottaa hetkeksi välimatkaa sijoittamiseen ja itsensä rauhoittamiseen. Vietän paraikaa kesälomaa ja tämän kesäinen pidempi reissu tuli tehtyä Azoreille. Azorit on Portugalille kuuluva autonominen saariryhmä Atlantin valtamerellä Euroopan ja USA:n välissä. Saarilla on leuto ilmasto ympäri vuoden, sillä ne sijaitsevat keskellä Golf-virtaa. Tämä tekee ilmastosta myös oikukkaan ja säätila vaihtelikin monta kertaa päivässä aina aurinkoisesta, pilviseen, sumuiseen ja sateiseen. Azorit ovat kohoneet merestä mannerlaattojen kohtaamisen seurauksena ja saarilla onkin edelleen vulkaanista toimintaa. Mikään rantalomakohde tämä ei ole, mutta maisemien ja luonnon osalta nähtävää riittää paljon.

(Sete Cidades)

Kiersin autolla Sao Miguelin saaren varsin tehokkaasti. Nähtyä tuli niin Sete Cidades, Nordeste, Ribeira Quente, Furnas, Ribeira Grande, Lagoa de Fogo, kuin Caldeira Velha ja monen monet muut paikat. Teiden varsilla on tiheään erillisiä maisemapaikkoja, joille voi pysähtyä ihastelemaan näköaloja. Yhden kokonaisen päivän vietin myös merellä, jossa kävin bongaamassa alkuperäisessä elinympäristössään kaskelotin ja muutaman delfiinilajin.

(Kaskelotti - Sperm Whale)

(Delfiini)

Parhaat paikalliset viinit tulevat Picon saarelta. Omaan makuun suositeltavia ovat ainakin Terras de Lava ja Curral Atlantis Reserva. Saarella tehdään myös omaa erikoista viiniä, jota aikoinaan vietiin Venäjän tsaarille laiva lasteittain. Tässä viinissä on prosentteja n. 16,5-18%, eikä se maultaan vastaa aivan viiniä, vaan asettuu jonnekin viinin ja liköörin välimaastoon paikallisen viinikauppiaan mukaan. En maistanut itse paikanpäällä tätä kuuluisaa nektaria, mutta toin kotiin pari pullollista. Toinen parempaa ja kuuluisinta Czar -merkkistä (hinta vajaa 20€/pullo) ja toinen pullo Lajido:a (vajaa 10€). Lajidoa on useampaa erilaista, mutta alkuperäista Czaria ei ole kuin yhtä ainoaa. Näitä erikoisviinejä saa Sao Miguelin saarelta muutamasta eri paikkaa.

(Vesiputous Nordesten lähellä)

Vaikkei Azoreita pidetä mitenkään kulinaristisena matkakohteena oli ruoka kuitenkin muutamassa ravintolassa suosittelemisen arvoista. Ponta Delgadan kaunpungista voin hyvillä mielin suositella ainakin seuraavia: London Restaurante (21 Rua Ernesto Canto), Sao Pedro (lähellä London ravintolaa Sao Pedro kirkon takana), Hotel Talisman ja Restaurante Marineiro (uuden satamasiiven päässä, erikoistunut kalaruokiin). Nämä ravintolat ovat kaikki hieman kalliimpia kuin monet muut, mutta laatu on myös huomattavasti korkeampi. Kyseisissä ravintoloissa aterian hinnaksi tuli kahdelta hengeltä noin 50-60 euroa sisältäen viinin ja jälkiruoat.

1 vastaus artikkeliin "Terveisiä Azoreilta"


Anonyymi kirjoittaa:

Komeita kuvia. Rentouttavaa loman jatkoa...

16.7.2009 klo 22.29.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails