Tulos heinäkuu 2009 (+1243,07€)

21.7.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaKuukausi on jälleen vierähtänyt edellisestä katsauksesta. S&P 500 -indeksi teki juuri suurimman viikkonousun sitten viime maaliskuun. Niinpä sijoitukset kehittyivät kohtuullisesti edellisen kuukauden ajan. Edelliseen katsaukseen verrattuna salkun pääoma nousi 1 243,07€ tai 5,94%.

Osinkoja maksoivat kuukauden aikana kolme eri ETF:ää. Kesäkuun lopussa Kiinaan sijoittava ETF (tikkeri FXI) maksoi osinkoa 0,3263$ osuudelta, sekä Brasiliaan sijoittava ETF (tikkeri EWZ) 0,4149$ osuudelta. Heinäkuun kymmenes päivä tuli vielä osingot USA:n sijoittavasta iShares Russell 3000 Index ETF:stä 0,283$ osuudelta. Verojen jälkeen ja euroiksi muunnettuina osinkoja tuli kuukauden aikana yhteensä siis noin sata euroa.

Kuukauden ainut ostos oli Venäjälle sijoittava Market Vectors Russia ETF (RSX), jota hankin lisää 38 kappaletta eli hieman vajaalla 600 eurolla.

Sijoitussuunnitelman mukaisesti kehittyvät markkinat muodostavat noin kolme neljäsosaa salkusta tällä hetkellä. Venäjän osuus nousi hieman tehdyn oston myötä. Portfolio on vielä keskeneräinen ja tulen sitä täydentämään Eurooppaan sijoittavalla ETF:llä ja korkotuotteilla. Eurooppaan sijoittavista ETF:stä valinta osuu mitä todennäköisimmin Vanguard European Stock ETF:ään (tikkeri VGK). Sen kustannukset ovat ainoastaan 0,18% ja se sijoittaa hyvin hajauttavasti 513 eri osakkeeseen. ETF sijoittaa myös suomeen noin 2% painolla, joten se menee aavistuksen päällekkäin Seligsonin OMXH 25 ETF:n kanssa.

OMXH25 ETF:n sisältö tulee muuttumaan. M-Real tippuu OMXH25 -indeksistä pois ja sen tilalle tulee Talvivaaran kaivosyhtiö. Muutos tapahtuu maanantaina kolmas elokuuta. Näin myös Seligsonin hallinnoiman ETF:n tulee muuttua, jotta se seuraisi kyseistä indeksiä.

Yhteenveto
Salkun arvo heinäkuu 2009: 22 159,70€
Muutos edelliseen katsaukseen: 1 243,07€
Vuoden 2009 tavoite ylitetty 7 913,30€:lla!

3 vastausta artikkeliin "Tulos heinäkuu 2009 (+1243,07€)"


Anonyymi kirjoittaa:

Olisi mielenkiintoista nähdä kuukausituottojen keskihajonta salkustasi ja myös keskimääräinen kuukausituotto alusta asti (molemmat annualisoituna). Jos vielä laittaa vaikka S&P500 kokonaistuottoindeksin luvut vertailun vuoksi mukaan myös niin moni lukija saa paremman käsityksen salkun riskisyydestä ja tuotoista.

22.7.2009 klo 0.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

On kyllä mielenkiintoista luettavaa, kiitokset hyvästä blogista.

22.7.2009 klo 6.27.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitokset palautteesta! Kommentteja on aina ilo lukea.

Kuukausituottoja olen raportoinut tänne blogiin helmikuusta lähtien, kun aloin blogia pitämään. Vähentämällä tuotosta sijoitettu pääoma olisi keskihajonta ja kuukausituotto laskettavissa. Tätä kauemmas meneminen vaatisi isompaa laskuharjoitusta, sillä en ole samalla tavalla kuukausittain pitänyt kirjaa vaan merkinnyt vain itselleni exceliin ostokseni. Tulisi siis kaivaa vanhaa kurssidataa ja valuuttakursseja, sekä vähennettävä excelin mukaisesti sijoitettu pääoma, jotta keskihajonnan ja -tuoton saisi selville.

S&P 500 indeksiin vertaaminen tuntuu äkkiseltään epäreilulta, sillä noin kolme neljäsosaa sijoituksistani on kehittyvillä markkinoilla eli niissä on huomattavasti enemmän riskiä. Periaatteessa tällaisen graafin voisi toteuttaa laittamalla vaikkapa googlen portfolioon USA:ssa noteerattavat sijoitukset ja ottamalla S&P 500 indeksin verrokiksi. Tällöin pois jäisi OMXH25 eikä graafi ottaisi huomioon kuukausittain tapahtuvia ostoja joilla painotukset aina muuttuvat hieman.

Takapuoli tuntumalla voin sanoa, että korkeasta riskisyydestään johtuen finanssikriisin iskiessä päälle täydellä voimallaan salkkuni syöksyi voimakkaasti. Pahimmillaan salkku on ollut noin -40% tappiolla. Jatkuvien ostojen ja kääntyneiden markkinoiden myötä korkean riskin sijoitukset ovat nyt myös nostaneet salkun arvoa pohjilta reilusti ollen enää vain pari prosenttia tappiolla. S&P 500 indeksiin verrattuna tämä näyttäisi kovemmalta vetäisyltä aluksi alaspäin ja nyt ylöspäin.

22.7.2009 klo 11.46.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails