Tulos helmikuu 2010 (+877,50€)

20.2.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaEdellisen kuukauden aika on ollut markkinoilla jälleen poikkeuksellisen mielenkiintoista. Kurssit ovat pääosan ajasta olleet laskusuunnassa. Sinänsä lasku on ollut aivan aiheellista mm. Kreikan tapauksen ansiosta.

Luulin jo välissä, että joudun ensimmäistä kertaa antamaan kuukausikatsauksen, jonka tuloksen etumerkki alkaa miinuksella. Mutta toisin kävi. Heikkohermoisempi olisi jo tyhjentänyt salkkunsa uhkaavalta näyttäneessä laskussa. Itse olen jo onneksi sisäistänyt ajatuksen, että niin laskut, kuin nousut kuuluvat pörssiin - rajutkin, joten lähinnä tyydyn seurailemaan niitä sivusta. Jälleen kerran se kannatti. Keskimäärin synkältä näyttänyt jakso päättyi kaikesta huolimatta kokonaisuudessaan plussan puolelle.

Edellisen kuukauden katsaukseen nähden salkun arvo on nyt 877,50€ korkeampi. Prosentteina arvo nousi 2,5%. Salkun pääoman arvo on nyt 36 496,58€.

Kuukauden ainut tapahtuma salkussa oli iShares FTSE/Xinhua China 25 Index ETF:n (FXI) osto. Hankin sitä lisää tammikuun päätöksen mukaisesti. Ostin kyseistä arvopaperia lisää 20 kappaletta 38,82$:n hintaan eli vajaalla 600 eurolla. Kiinalaiset ovat juuri aloittaneet uuden vuoden. Olkoon tiikerin vuosi vielä parempi kuin edellinen!

Kuten vuoden vaihteen katsauksessa totesin en tänä vuonna kykene tekemään hankintoja yhtä suurilla summilla kuin aiempina vuosina johtuen tulevista menoista. Seuraavan kuukauden aikana rahaa palaa mm. vihkimiseen ja siitä seuraaviin kustannuksiin.

Päivä on jo varattu maistraatista ja esteettömyydet tutkittu. Kuluja seuraavan kuukauden aikana tulee vihkisormuksesta, avioehdon laatimisesta ja sen rekisteröinnistä, sekä vihkimisen juhlimisesta pienen piirin kesken. Juhlinta käsittää mm. käynnin teatterissa ja pitkän kaavan mukaisen aterioinnin kaupungin parhaassa ravintolassa. Lisäksi tässä kuussa tulee maksettavaksi häämatkamme lennot, yhteensä noin 200 euroa kahdelta hengeltä. Menemme Pariisiin viideksi päiväksi.


Portfolion allokaatioissa ei ole tapahtunut suurempia muutoksia. Siinä missä Venäjä ETF:n (RSX) osuus oli tammikuussa 24% ja Kiinan (FXI) 19%, ovat ne nyt vastaavasti 23% ja 20%. Muiden sijoitusten osuudet ovat pysyneet ennallaan.

Yhteenveto
Salkun arvo helmikuu 2010: 36 496,58€
Muutos edelliseen katsaukseen: 877,50€
Vuoden 2010 tavoite ylitetty 13 821€:lla.
Vuoden 2011 tavoite ylitetty 4 380€:lla.
 

6 vastausta artikkeliin "Tulos helmikuu 2010 (+877,50€)"


Anonyymi kirjoittaa:

Ostat ahkerasti kehittyvien merkkinoiden ETF:iä. Listaltasi puuttuu kuitenkin Intia.. Onko mielestäsi Intian nousu jo ohitse vai kartatko Intian ETF:ien korkeita hallintokuluja ja hintaa?

-JK

24.2.2010 klo 14.02.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Hyviä arvauksia, mutta yksikään ei osunut oikeaan. Jostain kumman syystä en vain ole mieltynyt Intiaan. Mitään järkevää syytä sen puuttumiseen ei ole. Jokin Intiassa vain minun kohdalla mättää.

Muilla kehittyvillä mailla on oma tarinansa, mutta Intian kohdalla en vakuuttavaa sellaista ole kuullut. IT alan töitä sinne kovasti kyllä liikkuu, mutta omat kokemukset näistä ulkoistuksista ovat huonoja kyseisen maan ammattitaidon osalta.

Mitään hyvää analyyttistä perustelua minulla ei siis ole antaa.

24.2.2010 klo 14.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ok. Suosit kuitenkin maantieteellistä hajautusta ostamalla ETF:iä omalle maantieteelliselle alueelle etkä ostamalla esim. paljon kattavaa Vanguardin VWO:ta. VWO kattaa myös Intiaa kehittyvistä markkinoista samalla paperilla.

Kumpaa pidät järkevimpänä ratkaisuna? Ostaa kehittyville markkinoille maantieteellisesti eri ETF:ät vai ostamalla paljon kattavan VWO:n??

Pidän kuitenkin mieleenkiintoisena sitä, että Nokia sekä hallitus (Vanhanen) ovat suuntautumassa Intiaa kohti. Tuskin tätä tehtäisiin jos tulevaisuuden näkymät olisivat huonot..

-JK

24.2.2010 klo 14.48.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

VWO vs. erilliset maantieteelliset ETF:ät - tämä on mielestäni varsin puhdas makukysymys. VWO:lla saa tieten perusteellisemman hajautuksen eri kehittyville markkinoille. VWO:lla voi ainakin pitää salkun rakenteen huomattavasti yksinkertaisempana. Toisaalta ostamalla erikseen eri kehittyvien maiden ETF:iä voi niiden painotukset rajata tarkemmin omien mieltymysten mukaan, sekä rajata sellaiset maat ulos joista ei ole kiinnostunut. Siten joillekin sijoittajille VWO on varmasti parempi ratkaisu ja toisille yksittäiset maakohtaiset ETF:ät.

Tärkeämpi asia salkun kokonaistuoton osalta on se, kuinka suurella osuudella ylipäänsä on kehittyvillä markkinoilla mukana. Loppu on enemmänkin hienosäätöä.

24.2.2010 klo 15.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

Näytät sijoittavan ETF:iin Yhdysvalloissa. Miten näiden kohteiden osinkojen verotus oikein hoituu? Käsittääkseni osingon maksun yhteydessä peritään jenkkilän 15 prosentin osinkovero, mutta missä vaiheessa ja miten lankeaa maksettavaksi loput 4.6 prosenttia (19.6-15)? Pitääkö osingot ilmoittaa itse Suomen verottajalle, jos käyttää Nordnetiä kuten sinä?

-J

14.4.2010 klo 21.50.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tiedot menevät Nordnetin kautta verottajalle eli ei ongelmaa. Loput verot otetaan huomioon lopullisessa verotuksessa eli mikäli muutoin maksetut verot täsmää niin tulee loppujen osalta mätkyjä.

14.4.2010 klo 22.05.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails