Nordnet muuttaa hinnoitteluaan

8.4.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Näin siinä nyt käy, että Nordnet menee ja uudistaa hinnoittelunsa. Näin passiivisen sijoittajan kantilta muutos on kaiken lisäksi selvästi huonompaan suuntaan. Uusi hinnoittelu tulee voimaan 8.5.2010 vaikkakin vanhat asiakkaat voivat käydä kauppaa alennetuin hinnoin vielä 8-31.5.2010 välisen ajan.

Nordnet poistaa kokonaan käytöstä Perus, Bonus, Pro, sekä Mini hinnoittelut ja ottaa näiden tilalle käyttöön numeroidut palkkioluokat, joita on neljä kappaletta. Vanhassa hinnoittelussa Mini oli selkeästi edullisin vaihtoehto passiiviselle sijoittajalle, jolloin kotimaassa pystyi kauppaa käymään 4 euron hintaan (tai 0,15% kauppahinnasta riippuen kumpi suurempi) ja USA:nkin markkinoilla 13 dollarilla (tai 0,15% kauppahinnasta riippuen kumpi suurempi).

Tälle ihanuudelle tulee nyt stoppi.

Uudessa hinnoittelussa Nordnetin asiakkaat siirtyvät eri palkkioluokkien välillä riippuen siitä kuinka paljon kauppaa on syntynyt edellisen kuukauden aikana. Tämä suosii selvästi aktiivisia sijoittajia. Harmi vain, että tutkimusten mukaan juuri aktiivinen sijoittaminen on loppupeleissä tuotoiltaan se huonoin vaihtoehto.

(Nordnetin uudet hinnat)

Palkkiorakenteen muutos Miniin on huomattava. Uudessa hinnoittelussa laiskasti kauppaa käyvät sijoittajat luetaan tason 4 asiakkaiksi. Tällä tasolla USA:n kaupankäyntikustannus on vähintään 15 euroa tai 0,30%. Vielä huonommaksi hinnoittelu muuttuu kotimaan suhteen, jossa minimikustannus nousee aina 9 euroon tai 0,20%:iin asti! Tämä on nykyiseen hinnoitteluun nähden todella suuri korotus. USA:n kaupoissa tämä tarkoittaa reilun 50%:n hinnankorotusta ja kotimaan markkinoilla 125%:n korotusta.

Koska itse teen yleensä kuukausittain yhden toimeksiannon tulen tulevaisuudessa lukeutumaan palkkioluokan 3 asiakkaaksi. Tämä tarkoittaa kotimaassa 75% korkeampaa kaupankäyntikustannusta ja USA:ssakin korotus on yli 50%.

Jos jotakin hyvää tästä uudesta hinnoittelusta haluaa löytää, niin se on se, että osakkeiden säilytys ja reaaliaikaiset kurssit säilyvät yhä ilmaisina. Uuden hinnoittelun myötä Nordnet säilyy yhä edullisena vaihtoehtona vähän kauppaa käyvälle passiiviselle sijoittajalle, mutta ero kilpailijoihin kutistuu huomattavasti. Uudistuksen jälkeen esimerkiksi E*TRADE on halvempi vaihtoehto USA:n markkinoille 14,95$:n kaupankäyntikustannuksella. E*TRADE:ssa ei myöskään ole säilytysmaksua.

Nordnetin vanhoille asiakkaille tarjottava etujakso on voimassa 8-31.5. Tuolloin kaikki asiakkaat käyvät kauppaa palkkioluokan 1 mukaisesti, jolloin kotimaan toimeksianto maksaa 3 euroa tai 0,06% ja USA:n toimeksiannot 15 euroa tai 0,12% (miksi ihmeessä tässäkin on minimihinta nostettu 15 euroon?).

Nordnetin uusi hinnasto on ladattavissa tästä linkistä. Lisätietoa muista Nordnetin tulevista muutoksista saa huomisesta alkaen uudelta info sivulta.

38 vastausta artikkeliin "Nordnet muuttaa hinnoitteluaan"


Anonyymi kirjoittaa:

eQ pankissa hinnoittelu muuttuu tietenkin vastaavaksi. Käytännössä pieniä toimeksiantoja tekevän hinnat nousevat, ja nyt jos vielä tuo mini-salkku häipyy Nornetin valikoimasta, se ompi siinä... Hienoa.

8.4.2010 klo 20.35.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Juu, ei tämä riemun kiljahduksia aiheuta täälläkään päässä :(

Lisäksi näyttäisi muuttuvan kaupankäynti muissa valuutoissa siten ettei enää tarvitse itse tehdä valuutanvaihdosta. Ilmeisesti tämän vuoksi on USA:n kaupankäyntikustannuksetkin ilmoitettu euroina. Tämä on sinänsä ihan positiivinen uudistus, mutta hinnoittelu on kyllä julmetustin paljon kovempi kuin aiempi 13 dollaria.

Nyt tarvitsee uudemman kerran miettiä omalla kohdalla ostojen frekvenssi. Uudella hinnoittelulla kaupankäyntikustannukset muodostuvat 500 euron transaktioilla jo sen verran suuriksi, että tulen todennäköisesti muuttamaan omaa ostotahtia siten, että teen ostot joka toinen kuukausi tuhannella eurolla.

8.4.2010 klo 20.56.00

Taneli Suikkanen kirjoittaa:

Mini -salkun omaavana täytyy myöskin ihmetellä tätä suunnanmuutosta - harvakseltaan vähän kerrassaan sijoittavan kannalta huomattavasti huonompaan suuntaan. Ahneushan siinä tietenkin on takana. Nordnetin vahvuus oli ainakin minulle tähän asti nimenomaan Minissä ja sen ansiosta pienten kauppojen järkevässä kaupankäyntipalkkioiden hinnoittelussa.

Minusta tosin se edellinenkin hinnasto oli perin selkeä ja yksinkertainen, siinä kai sitten oli niitä "piilotettuja kustannuksia..." :)

Jännittävää nähdä miten tuon eQ:n ja Nordnetin yhdistäminen käytännössä tapahtuu - tili on molemmissa.

8.4.2010 klo 20.56.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Taneli: oma arvaukseni on, että yhdistymisen jälkeen sinulla on kaksi arvopaperitiliä samalla palveluntarjoajalla.

Ainoa "piilotettu kustannus", jota itse Nordnetin vanhasta hinnoittelusta keksin on valuutanvaihdosta johtuva kustannus, joka on kyllä minimaalisen pieni. Sekin on kyllä selvästi sivustolla esillä, muttei ehkä ole aivan yhtä ilmeinen muiden kaupankäyntikustannusten kanssa.

8.4.2010 klo 21.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

vittu vittu ja vittu.

- tuoki

8.4.2010 klo 21.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

Niin joo kannattaa lähtettää viestiä Nordnetille noista hinnoista..minä ainakin lähetin korotukset on ihan käsittämättömät.

- tuoki

8.4.2010 klo 21.16.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kyllä tässä kannattaa älämölöä nostaa ja omalla kohdallani se onnistuu helpoiten tämän blogikirjoituksen kautta.

8.4.2010 klo 21.21.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Hauska huomio muuten, ruotsalaisille on oma (tietysti edullisempi!) hinnastonsa: https://www.nordnet.se/NNSE/sv/k/prislista.html

Ei tässä uudessa hinnoittelussa ole kyllä järjen hiventäkään. Laitoin myös palautetta Nordnetille.

8.4.2010 klo 21.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

Itse laitoin myös palautetta Nordnetille. Yleensä teen sen 1-2 kauppaa kuukaudessa. Jos pitää yhden kuukauden väliä ja sijoittaa vähän isomman summan, niin sen tyhjän kuukauden ansiosta menee kaupankäyntiin 9€. Ei hyvä..

8.4.2010 klo 21.31.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Aloin tuossa jo alustavasti vertailemaan eri vaihtoehtoja Nordnetille. Koska käyn suurimmaksi osaksi kauppaa USA:ssa tuntuisi E*TRADE tulevan halvemmaksi. Kaupankäyntikustannukset heillä USA:an 14,95$ ja säilytys myös ilmaista.

E*TRADE hinnasto

8.4.2010 klo 21.33.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitos tiedosta. Itse (myös Nordnetin asiakkaana) en tätä hintojen nostoa vielä huomannutkaan. Mikäli teet vertailuja eri palvelujen välillä, niin oletan, että teet niistä blogikirjoituksen. :) Voisin laittaa itsekin palautetta Nordnetille. Katsotaan vaikka, jos ja kun löydät sen selkeästi halvimman vaihtoehdon, niin kun koko blogisi lukijakunta uhkaa lopettaa kaupat Nordnetillä, niin jos hinnoittelun kanssa tultaisiin vaikka vastaan. Vaikka voihan se olla, että olemme kannattamattomia asiakkaita, joten ovat vaan tyytyväisiä, kun lähdetään.

8.4.2010 klo 22.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Vertailuihin kannattaa myös lisätä seuraavat toimijat:

http://www.lhv.ee/ <-- olen ite aatellut aukaista tuonne tilin, jotta pääsen baltian maiden pörssiin.

Ja sitten tämä uusi suomalainen tulokas (valitettavati on kallis säilytysmaksu)
http://www.ubtradegate.com/

Voi olla, että "optimi" ratkaisu on Käyttää ETradea ostaessa asioita USA:sta ja muita sitten kun ostaa kotimaasta.
- tuoki

8.4.2010 klo 22.25.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos linkeistä. Liqvinet on tosiaan ainakin itsellä ulkona heidän järjettömän kuukausimaksunsa vuoksi. E*TRADE näyttäisi tulevan vuorostaan edullisemmaksi kuin LHV.

Yksi vaihtoehto voisi tieten olla, että muuttaa OMXH25 ETF:än Seligsonin Suomi indeksirahastoksi. Tosin siinä tulisi inhottavasti turpaan verojen muodossa. Tai sitten jättää OMXH25 ETF Nordnettiin ilmaiseen säilytykseen ja tekee tulevaisuudessa sijoitukset Suomeen käyttäen Seligsonin indeksirahastoa. USA:n ETF sijoitukset sitten E*TRADE:lla. Hmm...

8.4.2010 klo 22.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

hmm taidan soittaa huomenna osakesäästäjien keskusliittoon salon tommille ja pyytää häntä soittamaan (tai soittaa itse) tuonne liqvinettiin ja kysyä tarjousta osakesäästäjien liiton jäsenille.

Jos tuolla Liqvinetillä on yhtään halua ruveta kilpailemaan niin nyt on hyvä mahdollisuus iskeä.

- tuoki

8.4.2010 klo 22.36.00

Anonyymi kirjoittaa:

Karu totuus on vaan se, että Nordnet nosti hintojaan s.e on yhä halvin, mutta... ärsyttää vaan, kun piensijoittajaa potkitaan päähän (melkein joka asiassa)

- tuoki

8.4.2010 klo 22.39.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei ole uudistuksen jälkeen enää halvin ainakaan USA:an, mikä itselle on sijoituksille se tärkein markkinapaikka. Suomeen taitaa edelleen olla.

Taidan kuitenkin maltilla odotella toukokuulle, että mitä tämän asian tiimoilta tapahtuu. Sitä ennen on hyvä vertailla muita välittäjiä kaiken varalle.

8.4.2010 klo 22.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

On myös jotenkin ihan käsittämätöntä, että nykytietoyhteiskunnassa ei ole yhtä välittäjää, joka tarjoaisi mahdollisuutta päästä "kaikille" markkinapaikoille kohtuu hinnalla. Ottaen huomioon, että suurin osa pörsseistä käyttää yhdenmukaista FIX-protokollaa.

Muuten yksi vertailtava välittäjä voisi olla:

http://www.interactivebrokers.com/ibg/main.php


- tuoki

8.4.2010 klo 22.54.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Just2Trade on myös erittäin edullinen (2,50$/toimeksianto), jos pelkät USA markkinat riittävät.

8.4.2010 klo 23.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

hmm taas löytyi yksi, joka mahdollistaa tilinaukaisun ulkomaisille sijoittajille. Tosin 9A - lomake tulee ite täyttää verottajalle. Hinnat eivät päätä huimaa.

http://www.just2trade.com/

Toinen mikä sitten mietityttää näissä ulkomaisissa meklareissa on se, että mitä tapahtuu jos meklariliike menee nurin.

- tuoki

8.4.2010 klo 23.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

heheh blogi-kommentti-irkkausta.

- tuoki

8.4.2010 klo 23.08.00

Anonyymi kirjoittaa:

Itselläni ainakin meni välittäjän vaihto vakavaan harkintaan. Lähinnä kiinnostaa näiden vaihtoehtoisten välittäjien luotettavuus. Onko ihmisillä kokemuksia?

Esim. etrade ei oikeasti ole merkittävästi kalliimpi edes Helsingissä ja USAssa sekä Saksassa se on halvempi. Reaaliaikaiset kurssit näyttäisivät olevan paremmin saatavlla Nordnetissä.

Joo laitoin itsekin palautetta. Vaikutustahan siläl ei varmaankaan ole, ellei tule joukkopakoa Nordnetistä.

9.4.2010 klo 0.51.00

Anonyymi kirjoittaa:

Nordnet on edelleen edullisin!

Mutta jos jostain saa parempaa palvelua
edullisemmin niin sinne tietenkin.

9.4.2010 klo 12.46.00

uhuhuhu kirjoittaa:

Nordnet on edelleen silti edullisin!

Jos jostain löytyy parempi, vaihdan tietenkin
sinne.

9.4.2010 klo 12.47.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei ainakaan itselle ole enää edullisin. Esimerkiksi tuo E*TRADE on edullisempi USA:han, jossa käyn pääsääntöisesti kauppaa.

Tällä hetkellä päässä alkaa muovautumaan ajatus, että jätän nykyiset sijoitukset Nordnettiin, sillä säilytys on edelleen ilmaista ja avaan uuden salkun E*TRADEen, jossa teen tulevaisuudessa uusien ostot.

9.4.2010 klo 13.08.00

jadfh kirjoittaa:

Kiitos E*TRADE-vinkistä. Ainoastaan rapakon takana kauppaa käyvänä vaihto lienee harvinaisen selvä asia.

9.4.2010 klo 13.08.00

Anonyymi kirjoittaa:

Etrade on halvempi Saksaan ja USAan. Nordmet ***ei siis ole halvin*** enää. Saksa ja USA ovat selkeästi suuremmat ja likvidimmät markkinat. Lisäksi etradessa näyttää pääsevän tekemään kauppa Pariisissa na Amsterdamissa (jos se sattuu kiinnostamaan). Mutta onko kenelläkään niitä kokemuksia? Please ;)

Lisäksi ottaa kovasti päähän 100% korotukset, kun samaan aikaan Ruotsissa jo aikaisemminkin halvempi hinnoittelu pysyy samana.

9.4.2010 klo 13.48.00

Anonyymi kirjoittaa:

Taitaa tulla aika kalliiksi tälle JUUTALAISPANKILLE!!?

http://org.nordnet.se/Engelska/undersidor/bolagsstyrning/styrelsen.html

9.4.2010 klo 14.19.00

Saituri kirjoittaa:

Jeah. Lieviä ketutuksen hetkiä täälläkin eletään.

Ahneudesta taidetaan nyt kyllä Nordnetiä rokottaa ja kunnolla, aiheesta. Näin uskoisin, sillä aiemminhan he ovat nimenomaan houkutelleet mukaan aloittelevia piensijoittajia ja harvoin kauppaa käyviä holdareita muun muassa Mini-salkun muodossa. Nyt sitten he haluavat näistä asiakkaista eroon. Itselläkin oli tuo Mini-salkku.

Pari vaihtoehtoa on itsellä jäljellä, koska käyn kauppaa niin harvoin.

1. Sijoitan vielä harvemmin, mutta suurempia summia, jolloin palkkio ei prosentuaalisesti ole liian suuri. Tämä tarkoittaisi noin 6 ostohetkeä vuositasolla.

2. Olen myös miettinyt samaa kuin KTR, että jätän nykysalkun Nordnetiin säilytykseen ja ryhdyn eTrade -asiakkaaksi, koska käyn pääasiassa kauppaa saksan ja USA:n kautta saatavilla ETF:llä.

9.4.2010 klo 14.45.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tässä vielä yksi vaihtoehto Nordnetille: www.aktiedirekt.se

Kyseessä on tosin ruotsalainen pulju, joka on Nordnetin omistuksessa.

Tarvinnee tehdä viikonlopun aikana jonkunlainen pikainen vertailu ja yhteenveto eri vaihtoehdoista kuukausisäästäjän silmin.

9.4.2010 klo 15.40.00

Unknown kirjoittaa:

Oma reaktioni uuteen hinnastoon on todella yksinkertainen.

En tee toimeksiantoja uusilla kalliimmilla hinnoilla. Jos kaikki toimivat näin niin eiköhän hinnat taas laske!

Jaloillaan voi äänestää.

Tony

9.4.2010 klo 17.54.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kannattaa myös laittaa se sähköposti Nordnetille. Ehkä miettivät uudelleen jos riittävän moni kertoo lopettavansa uuden hinnaston vuoksi.

10.4.2010 klo 18.21.00

Anonyymi kirjoittaa:

Sain itsekin juuri avattua tilin Nordnetille, mutta taitaa noiden hintojen noston takia jäädä käyttämättä. Harmi sinänsä. Pitänee miettiä noita muita vaihtoehtoja ja mahdollisesti tuota Seligsonin indeksirahastoa.

13.4.2010 klo 11.42.00

Anonyymi kirjoittaa:

OP:lla on nyt 30.9. asti ilmainen säilytys sekä 0,1%+5€ / toimeksianto!
Kaikki prostestiksi Nordnetille OP:seen asiakkaaksi ainakin syyskuun loppuun saakka! :D

14.4.2010 klo 19.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Osakesäästäjien keskusliiton jäsenedulle on onneksi saatu neuvoteltua jatkoa, eli hintataso säilyy suunnilleen entisenä.

6.5.2010 klo 8.37.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Mitkä hinnat ovat Suomeen ja ulkomaille jäsenille?

6.5.2010 klo 9.07.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tuoltahan se löytyikin heidän kotisivuiltaan. Ikävä kyllä etu ei lämmitä laisinkaan niitä jotka käyvät kauppaa ulkomailla :(

"Uudet hinnat:

Osakesäästäjien jäsenenä saat automaattisesti käyttöösi vähintään palkkiotason 2 (min. 5 eur/0,1 %). Mikäli sinulla on jossain kuussa enemmän kuin 50 toteutunutta toimeksiantoa, saat seuraavan kuun ajaksi käyttöösi parhaan palkkiotason (tason 1).

Lisäksi voit käyttää reaaliaikaista WinTrade-kaupankäyntiohjelmaamme, ilman kuukausimaksua (arvo 9 eur/kk). WinTrade sisältää reaaliaikaiset kurssit Pohjoismaisista pörsseistä tarjoustasoineen.

Tarjous Osakesäästäjille 10.–31.5.2010
Uuden hinnaston myötä Nordnet tarjoaa jäsenillemme etujakson aikavälillä 10.–31.5.2010. Saat käyttöösi parhaan palkkiotason (taso 1), jolloin käyt kauppaa hintaan min. 3 eurEUR/0,06 %."

6.5.2010 klo 9.35.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kauppalehden keskustelusta poimittua.

NordNet: Arvopaperivälittäjän sopimusehdot
http://tinyurl.com/276akml

2.6.2010 klo 11.21.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jenkkiläinen Inöäktiv Broukkaz on kyllä maailman halvin, joka tapahtuma vain 1 USD. Tosin tilin avaaminen vaatii kybätontun panosta.

http://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4969

15.7.2013 klo 10.16.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails