Kirjaäänestyksen tulokset

6.4.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Laitoimme Saiturin kanssa viime kuussa pystyyn kyselyn ostaisitteko meidän yhteistyössä kirjoittamamme kirjan. Vauhditimme kyselyä myös pienimuotoisella porkkanalla - kirjapalkinnolla.

Ensiksi haluan esittää pienen pahoittelun, että pääsemme purkamaan kyselyn tulokset vasta nyt. Syy on puhtaasti minun, sillä olen viime viikot ollut harvinaisen kiireinen omien häiden ja kaikkeen niihin liittyvien asioiden vuoksi.

Mutta nyt on aika katsoa ja paljastaa miten kyselyn, sekä kilpailun kävi. Äänestyksessä kysyimme hyvin yksinkertaisesti: Ostaisitko yhteistyössä kirjoittamamme kirjan? Kysymys oli tarkoituksella "riittävän" epämääräinen ja sisällön suhteen vihjeitä antamaton.

Paljastan pienen salaisuuden. Emme varsinaisesti etsineet vastausta juuri tähän kysymykseen. Se, mitä halusimme kartoittaa on se, että kokevatko muut jo tekstejämme lukeneet kirjoituksiamme sellaisiksi, että niillä on sellaista lisäarvoa annettavana, että siitä on valmis maksamaan.

Toinen syy miksi kysymyksen asenta oli epämääräinen oli se, että haluamme vastata kirjan lukijoiden tarpeisiin. Tämän vuoksi halusimme saada toivomuksia ja ehdotuksia kirjan tulevasta sisällöstä. Ja voi pojat, sitä me tosiaan saimme. Tästä erittäin suuri kiitos kaikille kommentteja kirjoittaneille!

Äänestys käynnistyi aktiivisesti ja vain muutaman vuorokauden kuluttua tuli SurveyMonkeyn ilmaisversion kapasiteetti täyteen ja jouduimme sulkemaan äänestyksen. Saimme siis sen verran hyvän otannan, että sen perusteella uskaltaa tehdä jo johtopäätöksiä projektin suhteen.

Entä itse tulos sitten? Lopullinen äänimäärä jakautui seuraavasti:

Tulos on varsin selvä. Selvästi suurin enemmistö eli 67,7% on valmis ostamaan kirjan. Ja sitä saa mitä tilaa. Kyllä, me tulemme aloittamaan tämän projektin! Henkeä ei kuitenkaan kannata  pidätellä kirjaa odotellessa, sillä me molemmat tulemme kirjoittamaan sivutoimisesti päivätyömme ohessa. Myöskään nykyisiä blogeja ei ole tarkoitus haudata projektin ajaksi, joten kirjoittaminen tulee ottamaan aikaa. Panostamme myös mielummin enemmän kirjoituksen laatuun, kuin siihen, että saisimme jotakin vain nopeasti ulos.

Erityisen ylpeä olen kommentteja jättäneiden osuudesta. Kaikista äänestäneistä yli 77% jätti vapaamuotoiseen kommenttiosaan ehdotuksia ja toiveita. Näillä ehdotuksilla on todella merkitystä ja ne tulevat ohjaamaan vielä paljon kirjan sisältöä. Koska ehdotuksia oli aivan laidasta laitaan emme luonnollisesti kykene kaikkia miellyttämään, mutta sen voin luvata, että jokaisella kommentilla on merkitystä. Lukijoille me kirjoitamme, emme itsellemme. Jos jotakin olen pitkän IT-alan kokemuksesta oppinut, niin se on ketterät kehitysmenetelmät, joihin olennaisesti kuuluu asiakkaan kuunteleminen ja sen mukaan reagointi.

Tätä tulemme harrastamaan myös tulevaisuudessa projektin suhteen. Voin luvata, että projektin edetessä tulette saamaan erilaisia makupaloja kirjasta ja pääsette vaikuttamaan siihen millainen kirjasta tulee. Tulemme pitämään molempien blogien lukijat mukana tässä työssä. Tämän suhteen on siis tulevaisuudessa tiedossa vielä paljon mielenkiintoisia ja jännittäviä juttuja - pysykää kuulolla!

Kirjapalkinnon suhteen kävi hieman hassusti. Saiturin kirjoituksesta sai kuvan, että kirja menee parhaimman perustelun jättäneelle. Omasta kirjoituksestani vuorostaan, että pelkkä sähköpostiosoitteen jättäminen riittää kilpailuun osallistumiseen. Niinpä päätimmekin reiluuden nimissä jakaa kaksi kirjapalkintoa - toisen puhtaasti arpomalla ja toisen mielestämme parhaimman palautteen jättäneelle. Tällä kertaa onnetar tuntui jostain syystä suosivan kovasti Henry nimisiä henkilöitä, sillä molemmat kirjat menivät Henryille. Parhaimman palautteen kirjapalkinto meni Henry Kuusistolle Hollolaan ja arvottu kirjapalkinto toiselle Henrylle (sukunimi jätetty pois voittajan pyynnöstä) Helsinkiin. Voittajien valitsemat kirjat on tilattu ja todennäköisesti ensi viikolla pääsemme lähettämään ne voittajille.

0 vastausta artikkeliin "Kirjaäänestyksen tulokset"


Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails