Automodular Corporation (TSE:AM)

8.10.2011 | Kohti taloudellista riippumattomuuttaEn yleensä kerro tai kommentoi blogissa yksittäisiä yhtiöitä joita olen salkkuuni hankkinut. Teen nyt poikkeuksen kaikkein tuoreimman ostokseni kanssa. Pidän yhtiötä harvinaisena timanttina. Sellaisena löytönä joita tulee eteen hyvin harvoin. Olenkin nyt ostanut Automodularia salkkuun kahdessa erässä ja tarkoitus on ostaa vielä lisää. Tulen painottamaan tätä yhtiötä salkussa muita osakkeita enemmän. Sen verran harvoin törmään mielestäni yhtiöön, joka näin hyvin istuu omaan strategiaani. Jokaisen lukijan kannattaa pitää mielessä, että olen jo laittanut omia muniani tähän koriin.

Automodular Corporation on perustettu vuonna 1957. Yhtiö toimi aiemmin nimellä Algonquin Mercantile Corporation. Kesäkuussa 2001 nimi vaihtui nykyiseksi Automodular Corporation:ksi. Yhtiö pitää päämajaansa Ontariossa Ajaxin kaupungissa Kanadassa. Yhtiö on listattuna Kanadassa Toronton pörssissä kaupankäyntitunnuksella AM.

Automodular on autoteollisuuden OEM kokoonpanija. Sillä on kaksi omaa tehdasta Ontariossa. Yhteensä yhtiö työllistää noin 500 henkilöä. Sen tehtaat sijaitsevat 20 kilometrin säteellä tuotteita tilaavia OEM tehtaita minkä ansiosta yhtiö varmistaa nopeat toimitukset. Tilauksia tulee jopa joka viides sekuntti ja kokoonpantu tuote toimitetaan yleensä kahden tunnin sisällä tilauksesta.

Yhtiö on vahvasti riippuvainen autoteollisuudesta. Vuodesta 2010 yhtiö on kokoonpannut osia mm. seuraaviin automalleihin: Ford Edge, Lincoln MKX, Ford Flex, Lincoln MKT, Chevrolet Camaro ja Chevrolet Cobalt. Vahva riippuvuus Pohjois-Amerikan autoteollisuudesta on yksi yhtiön akilleen kantapäistä ja tulevaisuudessa Automodular pyrkiikin hajauttamaan toimintaansa myös muille toimialoille. Syyskuun puolivälissä yhtiö ilmoittikin tehneensä aiesopimuksen energiasektorille. Vaikka uutisessa asiasta ei sen tarkempaa tietoa ollut on kyseessä käsittääkseni aurinkopaneeleiden kokoonpano. Yhtiö on nimittäin aiemmin käynyt neuvotteluita aurinkoenergiayhtiöiden kanssa.

Se miksi Automodular ylipäänsä herätti minussa kiinnostuksen lähteä tonkimaan yhtiötä lisää on sen fundamentit. Sen enempää kiertelemättä ohessa olennaisimmat yhtiön tunnusluvut:

 • P/E 4,36
 • P/B 1,04
 • P/S 0,46
 • Dividend yield 11,56%
 • Shareholder yield 32%
 • Piotroski F-score 8
 • Earning yield 56%
 • FCF yield 62,49%
 • 5v keskimääräinen FCF yield 19,96%
 • ROIC 57,07%
 • 5v keskimääräinen ROIC 12,91%
 • Net debt / Market Value -0,22

Pejantain 1,73 Kanadan dollarin päätöskurssilla yhtiön osinkotuotto on hurjat 11,56%. Automodular jakaa osinkoa 5 senttiä joka kvartaalilla ja sen lisäksi vielä mahdollisia lisäosinkoja mahdollisuuksien mukaan.
Automodular Dividend Policy
Effective August 10, 2011, Automodular will be resuming the payment of regular quarterly dividends at a rate of $0.05 per share. Automodular will also pay special dividends from time to time if cash surpluses grow beyond reasonably forecast needs.

Viimeisen vuoden aikana Automodular on jakanut osinkoa 65 senttiä osakkeelta. Jo pelkästään ilman lisäosinkoja tasainen 5 sentin osinko kvartaaleittain on loistava. Mutta kuinka pitkään tätä namia voi sijoittaja odottaa jatkuvan?

Oman tulkintani mukaan hyvin pitkään. Automodularin toimitusjohtaja Michael F. Blair jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Yhtiön sisäpiirillä on hyvin tiukka omistus yhtiöstä. Noin 2/3 osaa osakkeista omistaa Michael Blair, Scotia Merchant Capital, Franklin Templeton Investments ja muu yhtiön johto. Näistä kolme ensimmäistä muodostavat jo n. 60% koko yhtiön osakekannasta. Yhtiö myös mitätöi 5,2 miljoonaa osaketta puoli vuotta sitten, joten julkisen kaupankäynnin kohteena on enää ainoastaan 1/3 osaa osakkeista eli vajaat 7 miljoonaa kappaletta. Tämän vuoksi shareholder yield on ällistyttävä 32%.

On selvää ettei Blair lähde myymään omaa omistustaan yhtiön nykyisellä arvostustasolla vaan suosii korkeaa osinkotuottoa. Tämän johdosta uskon osinkotuoton pysyvän hyvänä myös tulevaisuudessa. Automodular onkin erityisen mielenkiintoinen sijoittajalle, joka hakee korkeaa osinkotuottoa. Korkean osinkotuoton ansiosta sijoittaja voi hyvillä mielin istua sijoituksen päällä vuosikausia. Yhtiön arvostus on poljettu niin alas, että suurimmat omistajat eivät ole kiinnostuneita myymään omistuksiaan vaan suosivat korkeaa osinkoa. Uskon, että osinkotuotto tulee pysymään korkeana niin kauan kuin myös osake on näin rajusti aliarvostettu. Tämä antaa pitkäjänteiselle sijoittajalle mahdollisuuden nauttia hyvistä osinkotuotoista arvonnousua odotellessa. Yhtiön noustessa täyteen arvoonsa tai jopa sen yli tarjoaa se sijoittajalle loistavan tilaisuuden aikanaan irtaantua yhtiöstä hyvällä tuotolla.

Tällä hetkellä osakkeiden kokonaismäärä on 20,39 miljoonaa kappaletta. Pitkäaikaista velkaa yhtiöllä on vain 103.000 dollaria joten se on käytännössä lähes velaton.

Dec 31, 2010 Financial
18,71 million dollars revenue
2,75 million dollars net profit
15 cents earning per share (EPS)
20 cents per share dividend

March 31, 2011 Financial
3,75 million dollars net profit
18 cents earning per share (EPS)
25 cents per share dividend

Automodularin osakkeen hinta on jo yli kymmenkertaistunut vuoden 2009 pohjilta jolloin sitä moukaroi erityisen kovasti General Motorsin ongelmat. Alimmillaan osake kävi 0,13 Kanadan dollarissa. Nykyisten lukujen valossa yhtiö on edelleen rajusti aliarvostettu. Yhtiön markkina-arvo on vain 34 miljoonaa ja sen vaihto on pientä. Pienen kokonsa vuoksi osake lentää ns. "below the radar" - tutkan alapuolella - eivätkä analyytikot ole siitä kiinnostuneita. Kapean vaihdon vuoksi se ei sovi myöskään rahastojen salkkuun. Automodular onkin tyypillinen piensijoittajan timantti. Yhtiö ansaitseekin mielestäni suurempaa huomiota sijoittajien keskuudessa.

Lopuksi muutama sana yhtiön hyvistä ja huonoista puolista, sekä mahdollisesta katalyytistä. Automodular on riippuvainen Pohjois-Amerikan autoteollisuudesta. Finanssikriisin pyörteessä ihmiset panttaavat kalliita hankintoja. Auto on tyypillinen esimerkki hankinnasta, jota ihmiset miettivät nykyisessä tilanteessa tavallista pidempään ja tarkemmin. Finanssikriisin pitkittyessä tilanteella on varmasti vaikutuksia myös Automodulariin. Automodular on jo joutunut sopeuttamaan toimintaansa ja on ajanut yhden tehtaansa alas viime vuonna.

Tunnuslukujen valossa yhtiö on halpa kuin saippua. Yhtiö on lähes velaton. Se jakaa harvinaisen korkeaa osinkoa, jonka voi olettaa jatkuvan myös tulevaisuudessa. Yhtiön sisäpiirillä on omistuksessa iso osa osakkeista mikä myös luo uskoa siihen, että yhtiötä johdetaan myös jatkossa osakkeenomistajan kantilta hyvin. Mahdollisen arvonnousun laukaisevana katalyyttinä toimii onnistunut laajentuminen muun teollisuuden kokoonpanotöihin. Katalyyttin aktivoitumista odotellessa pitkäjänteinen arvosijoittaja voi nauttia osinkotuotosta, joka on suuruudeltaan korkeampi kuin osakemarkkinoiden keskimääräinen vuosituotto.

Katso videoesitys Automodular yhtiöstä.

Blogin kirjoittaja omistaa Automodular:n osakkeita.

108 vastausta artikkeliin "Automodular Corporation (TSE:AM)"


Anonyymi kirjoittaa:

Osinko on suurempi kuin tulos. Onko 0,05CAD osinko sittenkään kestävällä tasolla? Vai onko tuloksen ennakoitu kasvavan?

8.10.2011 klo 13.55.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Suurempi? Esim. edellinen kvartaali 0,18$ EPS. Yhtiö on lyhentänyt velkaansa rajusti ja on nyt lähes velaton. Edellisen kvartaalin tulosta heikensi vielä yhden tehtaan alasajo mistä tuli kertaluonteisia kuluja.

Täältä löytyy lisää luettavaa:
http://www.automodular.com/financialreports.php

8.10.2011 klo 14.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

Joo, sori! Väärä hälytys. Katsomani EPS oli vanhentunutta tietoa...

Kiitos artikkelista!

8.10.2011 klo 22.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

AM hyppäsi tänään jo 12% ylös ennen kun kerkesin vaihtaa valuuttaa CAD:ksi *huokaa*

11.10.2011 klo 21.27.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tämä on alhaisen likviditeetin osake, joten ostot (ja myynnit) kannattaa tehdä ajan kanssa. Jos tuntuu että hinta pomppasi liikaa, niin kannattaa odottaa jotakin toista päivää.

12.10.2011 klo 8.23.00

Arvosijoittaja kirjoittaa:

Kiinnostava kohde!

Ensisilmäyksellä Automodular näyttää erittäin riskialttiilta sijoitukselta, koska koko liikevaihto syntyy yhden asiakkaan (Ford) neljästä automallista (Ford Edge, the Lincoln MKX, the Ford Flex, and the Lincoln MKT). GM lopetti aiemmin yhteistyönsä yrityksen kanssa. Jos Ford lopettaa jonkun noista neljästä mallista eikä uutta saada tilanne, Automodular ottaa turpaan.

Valuaatio on kuitenkin uskomattoman halpa! Näyttäisi että yritys tuottaa yritysarvonsa verran vapaata kassavirtaa 1,5 vuodessa. Johto on luvannut palauttaa pääomaa osakkeille kun sitä kertyy. CEO tosin vaihtui hiljattain vanhan jäädessä eläkkeelle, mikä on riski sijoittajaystävällisyyden suhteen.

Automodular solmi hiljattain Fordin kanssa uuden sopimuksen, joka jatkuu kesäkuuhun 2014. Tuon sopimuksen valossa näyttää melko varmalta, että sijoitus maksaa itsensä takaisin ja kohtuullisen tuoton päälle osinkoina kolmen vuoden sopimuskauden aikana. Uusi energiabusiness ja liiketoiminnan jatko vuoden 2014 kesäkuun jälkeen ovat siis ilmaisia optioita, jotka voivat muuttaa sijoituksen toteutuessaan jättipotiksi.

Olen nyt kaivellut firmaa pari päivää, enkä ole vielä saanut riittävästi dataa ostopäätöksen taakse. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää vahvasti siltä, että liityn Automodularin omistajien joukkoon.

12.10.2011 klo 10.58.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kyllä, tällä hetkellä Automodular on täysin Fordista riippuvainen. Automodularin tekemät sopimukset ovat yleensä 3-5 vuoden mittaisia, mutta asiakas voi halutessaan irtisanoa sopimuksen milloin tahansa. Vaikka Fordin sopimusta on nyt jatkettu vuoteen 2014 ei voi olla 100% varma, että se jatkuu sinne asti. Toisaalta Ford on pärjännyt viime vuosina muihin verrattuna hyvin ja sen malleille on kysyntää.

Toisin kuin kirjoitat yhtiön CEO ei ole vaihtunut vaan vaihtuu vasta vuoden vaihteessa kuten kirjoitin. Tässä myös siitä lehdistötiedote:
http://ca.finance.yahoo.com/news/Automodular-Corporation-marketwire-3998734323.html?x=0&.v=1

Yhtiöllä on muuten kanne meneillään GM:n sopimuksen purkamisesta. Yhtiö ei odota saavansa siitä rahaa, mutta mikäli niin tapahtuu menee kaikki suoraan viivan alle. Tämä on myös yksi optio muiden esittämiesi joukkoon.

12.10.2011 klo 11.11.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Vielä tuosta CEO:n poissiirtymisen riskistä liittyen sijoittajaystävällisyyteen. Nykyinen CEO Michael F. Blair omistaa ison osan yhtiön osakkeista. Tämän vuoksi uskon sijoittajaystävällisyyden jatkuvan myös tulevaisuudessa.

12.10.2011 klo 11.18.00

Arvosijoittaja kirjoittaa:

Hyvä pointti! Tuo myös motivoi kaveria painamaan tosissaan jatkoa 2014 kesäkuun jälkeen.

12.10.2011 klo 13.50.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hienoa, että joku vielä jaksaa ottaa selvää ostokohteena olevasta firmasta. Tuntuu, ettei nykyään jakseta edes vuosikertomusta lukaista ja silti ollaan vahvasti jotain mieltä osakkeen arvostuksesta.

Toisaalta, kuinka suurta allokaatiota olette ajatelleet tämmöiselle yhdelle osakkeelle koko salkussa?

Lähinnä pohdin, että kuinka paljon omaa aikaa kannattaa käyttää analyysiin. Maksaako se itsensä takaisin, jos vaihtoehtona on tehdä tuntilaskutuksella normiduunia?

14.10.2011 klo 23.27.00

Anonyymi kirjoittaa:

"Lähinnä pohdin, että kuinka paljon omaa aikaa kannattaa käyttää analyysiin. Maksaako se itsensä takaisin, jos vaihtoehtona on tehdä tuntilaskutuksella normiduunia?"

Suurin osa ihmisistä tekisi indeksisijoittamisella parempia tuottoja kuin aktiivisella sijoittamisella, eli olisi parempi olla käyttämättä aikaa analyysiin. Niille, ketkä pystyvät biittaamaan markkinat, vastaus riippuu osittain omista taidoista, mutta enimmäkseen sijoitusvarallisuuden koosta. Jos sijoitettavana on alle 20k€, ei todellakaan kannata käyttää aikaa analyysiin, ellei nauti siitä. Jos taas sijoitettavana on yli 1M, pienikin edge markkinoihin muuntuu suureksi rahalliseksi hyödyksi

15.10.2011 klo 8.07.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Toisaalta, kuinka suurta allokaatiota olette ajatelleet tämmöiselle yhdelle osakkeelle koko salkussa?

Itselläni on paino tällä hetkellä 7,6% ja tarkoitus on kasvattaa se vielä n. kaksinkertaiseksi.

Hyvä, jos sinä kykenet halutessasi muuntamaan kaiken vapaa-ajan tuntilaskutukseksi. Isolla osalla ei ole sellaista vaihtoehtoa vaan palkka tulee 8-16 työstä.

@Adreno: Kyllä, indeksisijoittaminen on suurimmalle osalle ihmisistä paras vaihtoehto. En kuitenkaan ole samaa mieltä siitä, että sijoitusomaisuuden tulisi olla noin suuri jotta etua arvosijoittamisesta saisi. Toisinaan arvot irtaantuvat täysin reaalimaailmasta. Yksi kaikkien aikojen parhaimpia esimerkkejä on tietysti teknokupla. Selvää hyötyä sai sijoittamalla konepajateollisuuteen pienemmilläkin summilla. Ne olivat silloin arvo-osakkeita. Markkinat eivät ole niin tehokkaita kuin monet haluaisivat uskoa.

15.10.2011 klo 8.28.00

Monco Carser kirjoittaa:

Kiitos tästä kiinnostavasta selvityksestä. Seuraanpa kyseistä yhtiöä vastaisuudessa (:

15.10.2011 klo 16.29.00

Anonyymi kirjoittaa:

"En kuitenkaan ole samaa mieltä siitä, että sijoitusomaisuuden tulisi olla noin suuri jotta etua arvosijoittamisesta saisi."

Selvennetään vielä, että pidin sitä 20k:ta rajana, en miljoonaa. Oletetaan, että osakemarkkinat tuovat keskimäärin 10% nimellistuoton, ja taitava arvosijoittaja saa tuplasti markkinoiden tuoton pitkällä aikavälillä. Tällöin ajan käyttäminen osakkeanalyysiin 20k sijoitusvarallisuudella tuottaa 2000€ odotusarvon ensimmäisenä vuotena. Jos analyysiin käytetty aika on 1h/päivä, tuntipalkaksi tuolle 2k:lle muodostuu 5€.

Käytännössä hyvin harva kykenee pitkällä aikavälillä saamaan tuplasti markkinoiden tuoton, ja vielä harvempi pystyy tähän käyttämällä vain 365 tuntia vuodessa. Tein optimistisia oletuksia vain todistaakseni pointin. Jos vaihtoehtona osakepoimintaan on indeksisijoittaminen ja varallisuuden kasvattaminen töitä tekemällä, on se selvästi kannattavampaa. Sitten kun on työllä grindannut riittävän pääoman, muuttuukin osakeanalyysi kannattavammaksi kuin indeksisijoittaminen.

Kannattaa toki tehdä mistä tykkää. Kunhan riittävä elintaso saavutetaan, kannattaa vapaa-aika käyttää niin että nauttii siitä. Jollekin se tarkoittaa osakemarkkinoiden tutkimista, toiselle sivubisnestä ja jollekin muulle riippumatossa loisimista.

16.10.2011 klo 2.18.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Sitten kun on työllä grindannut riittävän pääoman, muuttuukin osakeanalyysi kannattavammaksi kuin indeksisijoittaminen.

En ole samaa mieltä, että toisenlaisen sijoitusstrategian opiskeleminen kannattaisi vasta sitten, kun pääoma on jollain tietyllä tasolla. Pohja itselle sopivalle sijoitusstrategialle on hyvä luoda jo pienemmällä sijoitusomaisuudella. Isommasta sijoitusvarallisuudesta tosin on mahdollista irrottaa pienempiä potteja eri strategioiden kokeilemiseen.

Arvosijoittaminen vaatii suoria osakesijoituksia. Kaupankäyntikulujen, verojen jne. vuoksi tietyn kokoinen alkupääoma on oltava etteivät kulut syö kaikkea mahdollista ylituottoa (jos sellaista sattuu saamaan). Moniin muihin suoriin sijoitusstrategioihin verrattuna arvosijoittaminen on onneksi sieltä edullisemmasta päästä kulujen osalta. Monesti osaketta joutuu pitämään pitkään ja osa pitää korkeasti keskittynyttä portfoliota parempana jolloin myös sijoituksia ei tarvitse hajauttaa yhtä paljon. Järkevän minimialkupääoman koko liikkunee omien arvausteni perusteella jossakin 10k euron kieppeillä (riippuen kaupankäyntikuluista, hajautuksesta, kiertonopeudesta jne).


Jos vaihtoehtona osakepoimintaan on indeksisijoittaminen ja varallisuuden kasvattaminen töitä tekemällä, on se selvästi kannattavampaa.

Oikeastaan yllä jo käsittelin tähän. Vaikka vaihtoehtoiskustannus juuri kyseisellä hetkellä olisi heikompi voi se kostautua myöhemmin suurempina menetettyinä tuottoina. Silloin kun se sijoitusomaisuus on suurempi.

Mutta kukin sijoittakoon itselleen sopivalla tavalla. Eri menetelmiä on useita ja kukin niistä sopii erilaiselle sijoittajapersoonalle. Emme ole ihmisinäkään staattisia, joten myös omat mieltymykset voivat muuttua ajan mittaan (kuten eräällä henkilöllä ;). Jos jotain, niin aikaa myöten tässä on oppinut avomielisemmäksi sijoittamisen suhteen.

16.10.2011 klo 9.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kaupankäyntikustannuksia tuo - merkillistä kyllä - osakkeen alhainen hinta. Lynx perii palkkiota CAD 0,02 per osake, jolloin hinnalla CAD 1,5 tulee 1,3 % kaupankäyntipalkkio plus valuutanvaihtokulut. Jo 2000 kpl:n erällä olisi edullisempaa käyttää Nordnettiä (0,40 %, min 20 €).

Antaako käyttämäsi strategia binäärisen osta/myy-signaalin lisäksi myös suosituksen määrästä? Melko kovan painon annat tälle osakkeelle salkussasi.

16.10.2011 klo 13.58.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Jep, Nordnet on halvempi välittäjä ostaa tätä osaketta. Lynxin hinnoittelu on tosiaan hieman outo Kanadan osakkeiden osalta. Edullinen jos osakkeen hinta on korkea ja kallis jos kyseessä on senttiosake. Spread on myös Automodularilla korkea, mikä on tyypillistä alhaisen likviditeetin osakkeille.

Käyttämässäni strategiassa saa jokainen osake saman painon. Tämän osakkeen kohdalla käytän kuitenkin korkeampaa painoa sillä haluan ottaa näkemystä enemmän. Automodular on fundamenttien perusteella keskimääräistä parempi salkun muihin hankintoihin verrattuna. Tämä ei tarkoita sitä etteikö sijoituksesta voisi tulla umpisurkea.

Jatkossa olen ajatellut keskittää portfoliota vielä enemmän.Tällä hetkellä salkussa on noin 20 osaketta.

16.10.2011 klo 14.44.00

Anonyymi kirjoittaa:

Lynxin hinnoittelu periytyy IB:ltä niin että Lynx lisää oman komissionsa hintaan. USA:n ja Kanadan kustannus-per-osake peritään kaksinkertaisena, mutta IB:ssä on myös maksimikomissio: 0,5 % kauppahinnasta. Tätä helpotusta Lynxillä ei ole.

Senttiosakkeiden kiinnostaessa IB on erittäin varteenotettava vaihtoehto vaikka minimikomissio onkin USD 10 per kuukausi.

16.10.2011 klo 22.14.00

Anonyymi kirjoittaa:

Erittäin houkutteleva lukujen perusteella ja muutenkin mutta vaihto on aivan olematonta ja spreadit valtavat. Jos jotain yllättävää tapahtuu niin tämä lappu taitaa jäädä käteen.

21.10.2011 klo 16.59.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Sama koskee oikeastaan kaikkia micro-cap osakkeita. Jos tuntuu ettei alhaisen likviditeetin ja laveiden spreadien kanssa pysty elämään eivät micro-cap osakkeet sovi kyseiselle sijoittajalle. Silloin kannattaa katsoa muita sijoitusvaihtoehtoja. Niitä riittää.

21.10.2011 klo 17.52.00

Jussi kirjoittaa:

Ohessa hieman lisäpohdintaa talouslukujen perustella.

-Yhtiön tehtaiden arvo on 20 M$, jos yhtiön tuotto on 2009 tasolla niin tehtaiden uusimiseen kuluu n. 8 vuoden kaikki tuotot. Vuosikertomuksen mukaan tehtaiden uusimistarve on noin 20-30% joka antaa 4-6M$, joka on suurempi kuin nettotulos ko firman nettotulos.

-Yhtiö on käyttänyt edellisenä kahtena vuotena n. 6M$ tuotannollisiin investointeihin, kun nettotulos on ollut n. 2M$. Eli osakkeenomistajan taskusta on otettu 4M$. Eli investointeihin on kulunut 30% tehtaiden arvota, joka osuu tuohon yllä olevaan haarukkaan.

Ko yritys ei oheisin perustein sovellu omaan sijoitussuunnitelmaani.

22.10.2011 klo 1.57.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Yhtiö on käyttänyt edellisenä kahtena vuotena n. 6M$ tuotannollisiin investointeihin, kun nettotulos on ollut n. 2M$.

Mistä katsoit tämän nettotuloksen määrän?

http://www.automodular.com/pdfs/AC_cons_financials_Jun11.pdf

Net earnings for the period näyttäisi Q2/2011 2,55M$ (pelkkä kvartaalin nettotulos) ja H1/2011 6,1M$ (pelkkä puolen vuoden nettotulos).

22.10.2011 klo 9.46.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Nyt taisin hokata. Laskit 2010 Annual Reportista yhteen vuoden 2009 2,7M$ tuloksen ja vuoden 2010 -0,7M$ tappion?

Toki sitä voi varmasti noinkin laskea. Nythän tuotot ovat sopeuttamisien jälkeen eri tasolla.

22.10.2011 klo 9.56.00

Jussi kirjoittaa:

Joo, laskin tosiaan edelliset 2 vuotta yhteen. Investointien summat löytyy 2010 annual reportin sivulta 35.

Jos katson Q2/2011 niin vastaavasti tilanne 2011 osalta näyttää valoisammalta. 0,7M$ / 2,55M$. Tosin kyse on niin lyhyestä ajasta, että mielestäni sen peruteella ei voida sanoa muuta, kuin, että tänä vuonna heillä on pienemmän investoinni laitteistoon yms. kuin poistojen perusteella voidaan laskea. Ne investoinnit tarvitsee siis tehdä tulevaisuudessa.

Sen sijaan jos katsomme asiaa pitkällä aikavälillä niin tämän hetken asset taso on tehdas yms. omaisuudelle 17,1M$ ja heidän oma esitys poistoista (korvaustarpeesta) on 20-30%/vuosi. Löytyy 2Q/2011 sivulta 9. Jos siis otetaan 17,1M$ * 0,2..0,3 = 3,42..5,13M$. Yrityksen nettotuloksen pitäisi mielestäni olla tuohon verrattuna vähintään 2 kertainen, jotta osakkeenomistajille jäisi muutakin kuin 3 vuodessa vanhentunut asennuslinja. Se mitä vertasin tuossa aiemmassa viestissä oli, että tuo 20..30% haarukka piti todella paikaansa ainakin 2009-2010 välisenä aikana.

Mielestäni sinun käyttämällä sijoitusstrategialla (jos olen perusajatuksen oikein ymmärtänyt), jossa asiaa tarkastellaan vuoden välein tuo ei ole niin kriittinen. Omat sijoitukset valitsen huomattavasti pidemmäksi ajaksi ja siksi itselläni hieman eri lähestymiskulma numeropuoleen.

Tämä sijoitusaika on myös muiden yhtiöön sijoittamista pohtivien syytä pitää mielessä. Eli ko yritys voi olla lyhyellä tähtäimellä hyvä sijoitus (en ota siihen kantaa), mutta itse en pidä sitä pidemmällä aikavälillä hyvänä vaihtoehtona jo pelkästään perustuen tarvittavien poistojen suuruuteen.

22.10.2011 klo 21.19.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos hyvistä huomioista!

Edellisen puolen vuoden nettotulos on tosiaan 6,1M$ ja jos sama tahti jatkuu, niin tulos asettuu helposti yli kaksinkertaiselle tasolle uusimistarpeeseen nähden.

Q3 tulos tulee ulos ensi kuun 10. päivän tienoilla. Samalla voi tulla myös lisävaloa liittyen energiasektorin aiesopimukseen liittyen.

Olet ymmärtänyt oikein, että katson sijoituksiani uusiksi vuoden välein. Sama yhtiö voi toki jatkaa salkussa pidempään jos kriteerit yhä täyttyvät. Kiertonopeus on muistaakseni backtestauksen perusteella jossain 70-80% välillä.

Uskoisin tämän osakkeen viihtyvän salkussa tavanomaista pidempään ellei arvostustaso satu ottamaan jättimäistä loikkaa ylöspäin. Osinkotuotto on hyvällä tasolla ja kassassa riittää varoja. Niinpä tätä kehtaa holdata pidempäänkin.

Uskallatko muuten Jussi paljastaa mitä yhtiöitä pidät itse tällä hetkellä hyvänä preferoimaasi pidempään arvosijoittajan salkkuun?

22.10.2011 klo 21.37.00

Jago kirjoittaa:

Omassa "value" salkussa on tällä hetkellä 1.08 p/b:lla ostettua Berkshire Hathaway:ta, Odd Mollya, Statoilia ja seuraavaksi tulossa joko Pandora A/S tai Talvivaara.

26.10.2011 klo 12.10.00

Arvosijoittaja kirjoittaa:

Adreno: olen samaa mieltä että sijoittaminen indeksirahastoihin on rationaalisin valinta suurelle osalle piensijoittajista, sillä harvalla on riittävästi aikaa/resursseja osakkeiden seurantaan eikä pienen pääoman ylituotoilla (jos niitä onnistuu kehittämään) saa työlleen kunnon tuntipalkkoja. Ja viitaten viimeaikaiseen ETF-kaiveluuni noiden rahastojen olisi parasta olla ei-synteettisiä:) Sinänsä neuvo suoran sijoittamisen aloittamisesta vasta kun on milli kasassa kuullostaa vaaralliselta, koska virheiden teko on siinä vaiheessa pirun kallista.

Ostin Automodularia pienen position (1%), mutten ole vielä kasvattanut täyteen positioon, koska en ole ehtinyt kaivella firmaa riittävästi - viime aikoina aikaa on uponnut tuhottomasti synteettisten ETF-rahastojen kaiveluun. Päätän positioiden koon pitkälti riskin perusteella, minkä takia Automodular jäänee pieneksi (2-3%).

Jussi: Automodular ei ole pitkän tähtäimen sijoitus. Firma on täysin riippuvainen Fordin Ajaxin tehtaan tilauksista, joiden tilanne näyttää lyhyellä tähtäimellä hyvältä (Ford investoi Ajaxin tehtaaseen 1B vuonna 2006 kun tehdas konvertoitiin cross over -malleille sopivaksi), mutta pitkän tähtäimen tilanne lienee arvoitus. Automodularin ainoa kestävä kilpailuetu lienee sijainti Fordin tehtaan kyljessä ja tehtaaseen jo upotetut investoinnit. Automodular kärsii heti jos Ajaxin tehtaan tilauskanta kärsii. Näen Automodularin erikoistilanteena, josta pitää päästä irti 2 vuoden sisällä. Olen kaivellut nimenomaan dataa investoinneista ja automyynnistä, jotta seuraavien parin vuoden kassavirran ymmärtäisi paremmin. Kesällä uusitun Ford-sopparin tuoma vapaa kassavirta voi hyvin olla reilusti yritysarvoa korkeampi. Yhtälöön pitänee tosin lisätä kapitalisoidut vuokrasopparit, mikä lisää noin 10 milliä yritysarvoon.

2.11.2011 klo 20.22.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tämmösen bongasin Automodulariin liittyen yhdeltä jenkkifoorumilta:
"Fords Oct sales Jump 6 %/Crossovers strong"

2.11.2011 klo 20.31.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Lisäosinkohan sieltä tipahti :)

Automodularin Q3 tulos: http://www.marketwatch.com/story/automodular-corporation-third-quarter-2011-results-2011-11-03

EPS 0,12$ kvartaalilta. 9 edellisen kuukauden EPS 0,42$.

Osinko 0,10$ (0,05$ kvartaaliosinko + 0,05$ lisäosinko) joka annetaan kaikille jotka omistavat osakkeita 17.11.

3.11.2011 klo 19.21.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Osakemääräkin näyttää laskeneen kvartaalin aikana. Nyt osakkeita on 20,005 miljoonaa eli 390.000 osaketta on mitätöity.

Näyttää hyvältä. Olen nostanut painon 14,5%:iin.

3.11.2011 klo 19.48.00

Anonyymi kirjoittaa:

"Osinko 0,10$ (0,05$ kvartaaliosinko + 0,05$ lisäosinko) joka annetaan kaikille jotka omistavat osakkeita 17.11."

Ostin pienen koe-erän 16.11. Olenkohan oikeutettu tähän osinkoon, koska esim. Yahoo Money näyttää 15.11.2011 Ex. Div. datena?

20.11.2011 klo 17.56.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Et ole. Tämän kvartaalin osingot menivät osaltasi sivu suun.

20.11.2011 klo 20.15.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

eResearchin analyysi Automodularista (ei mitään uutta): http://www.baystreet.ca/articles/research_reports/eresearch/AM_112811-SP.pdf

30.11.2011 klo 9.00.00

Anonyymi kirjoittaa:

Millonkas osinkojen pitäisi näkyä salkussa

1.12 on maksupäivä?

1.12.2011 klo 17.17.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

1.12. tosiaan maksupäivä. Eivät näy vielä omallakaan tilillä. Eiköhän ne ihan lähipäivinä ropise.

1.12.2011 klo 17.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

Miten kyseisten osinkojen verotus toimii Suomessa?

Itse käytän Nordnettiä enkä ole aiemmin saanut osinkoja ulkomaisista yhtiöistä. Luin asetuksen Suomen ja Kanadan välisestä verosopimuksestakin, mutta en saanut yksiselitteistä vastausta.

2.12.2011 klo 8.08.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kanada pidättää veroa 15%, joten tuosta jää vielä maksettavaa Suomeen, jotta 19,6% tulee täyteen.

2.12.2011 klo 8.57.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Osingot näkyvät nyt tilillä (Lynx).

3.12.2011 klo 9.47.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kuinkas tuo alijäämähyvitys toimii, minulla tappioita osakemyynneistä, nordnet pidätti veroa, täytyykö veroilmoitukseen laittaa asiasta maininta vai kuinka

5.12.2011 klo 16.23.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Sivu 37: http://www.porssisaatio.fi/s/f/editor/attachments/vero-opas_2011-paivitys.pdf

Myyntitappiot voi vähentää vain myyntivoitoista, ei osingoista (oletan että viittaat Automodularin osinkoihin).

5.12.2011 klo 16.33.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kyllä, kiitoksia linkistä!

5.12.2011 klo 19.54.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Automodular Announces Contract Award in the Renewable Energy Industry
http://www.marketwire.com/press-release/automodular-announces-contract-award-in-the-renewable-energy-industry-tsx-am-1603746.htm

5.1.2012 klo 18.58.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Onnittelut kaikille Automodularia ostaneille. Pää on nyt avattu tuulivoimaturbiinien kokoonpanoon liittyen ja Fordin autot myyvät paremmin kuin aikoihin.

Oma positioni tällä hetkellä +20% ja osingot päälle.

Tästä tulee vielä loistava vuosi Automodularin omistajille :)

5.1.2012 klo 19.13.00

Achwell kirjoittaa:

Suuret kiitokset suosituksesta! Mukana kelkassa ollaan ja meno on kyllä ollut loisteliasta. Erinomaista sijoitusvuotta 2012!!

9.1.2012 klo 11.36.00

Anonyymi kirjoittaa:

Olisiko vinkkiä mistä saisi Automodularin omistajien (yli 10%) osakekaupat selville?

EDGARista en löytänyt (koskeeko vain USA osakkeita?)

17.1.2012 klo 19.02.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kanadalaisten osakkeiden vastaavat tiedot löytyvät SEDAR:sta: http://www.sedar.com/

En tiedä onko siellä tuota tietoa, mutta kannattaa katsoa ja laita vaikka myös tänne. Itseänikin kiinnostaa kun otit kerran esille.

17.1.2012 klo 19.12.00

v_tuo kirjoittaa:

Ei löytynyt, Lähinnä vain Blairin(CEO) todistuksia finanssiraporteista, niistäkin uusin marraskuulta. Ei taida kuulua sedarin raportointiin

-edellinen

17.1.2012 klo 21.41.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Pari kuukautta sitten on ainakin sisäpiiri ollut ostolaidalla tämän mukaan:
http://www.stockhouse.com/Blogs/ViewDetailedPost.aspx?p=103113

17.1.2012 klo 21.53.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Automodular ilmoitti tänään nostavan osinkoa 20%:ia 20 sentistä 24 senttiin. Christopher S. Nutt nimitettiin myös samalla uudeksi toimitusjohtajaksi.

19.1.2012 klo 22.22.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko sinulla parempaa tietoa Vestas -yhteistyöstä, tuleeko se olemaan vain vuoden kestävä kumppanuus, vai onko mahdollisesti jatkoa odotettavissa? Hyvin on markkina-arvo saanut nostetta tämän ja osingon noston yhteydessä.
Kuinka kauan tälläisen riskitason yhtiötä voi mielestäsi pitää aliarvostettuna? Earnings yieldin ja osingon maksun puolesta (+velattomuus) vaikuttaisi näin maallikon silmin vielä nousuvaraa olevan rutkasti.

25.1.2012 klo 14.01.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Mitään sisäpiiritietoa minulla ei ole. Saman julkisen tiedon valossa toimin kuin muutkin.

Oma arvaukseni on, että jatkoa olisi odotettavissa mikäli yhteistyö toimii hyvin. Toki Vestasin oma tilanne, sekä Ontarion FIT (feed-in-tariff) ohjelma vaikuttavat asiaan. Toivottavaa yhteistyön jatkuminen ainakin olisi.

Yhtiön osakekurssi on noussut tuntuvasti. Fundamenttien perusteella yhtiö on minusta silti yhä huomattavan aliarvostettu. Arvo-osakkeet voivat tosin pysyä aliarvostettuina hyvinkin pitkään. Mikäli riskit arveluttavat niin aina yhtiön painoa omassa salkussa voi keventää.

25.1.2012 klo 14.47.00

Anonyymi kirjoittaa:

Osake on ollut kovassa alamäessä pari päivää. Miksiköhän?

16.2.2012 klo 19.05.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Bank of Nova Scotia on myynyt rankasti osaketta viime päivinä. Mitään uutisia ei ole tullut ulos eikä ainakaan minulla ole tiedossa mitään millä olisi negatiivista vaikutusta yhtiöön.

Tällaisten pienten yhtiöiden kohdalla joiden vaihto on pientä on hyvä olla vatsa kunnossa. Tämän hetkinen dippi tarjoaa hyvän ostopaikan niille, jotka aiemmin missasivat ostot.

En ole missään tapauksessa vielä itse myymässä Automodularin osakkeita pois. Kurssi korjaa tästä vielä ylös.

Automodularin kurssissa on muuten aina myös ilmennyt laskua ex-dividend päivän jälkeen. Tämänkertainen droppi on kylläkin aiempia voimakkaampi, mutta lähti samoin liikkeelle ex-dividend päivänä.

Ensi kuussa tulee ulos vuoden 2011 tulos. Sitä odotellessa ehtii osingotkin kilahtaa tilille. Nykyisellä korotetulla osingolla se tarkoittaa omille ostoille yli 14% vuosittaista osinkotuottoa. Polkekoon vaikka kurssi paikallaan, ei haittaa :)

16.2.2012 klo 19.14.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ja kerrassaan loistava tuloshan sieltä putkahti!

AJAX, ONTARIO, Mar 01, 2012 (MARKETWIRE via COMTEX) -- Automodular Corporation CA:AM ("Automodular") reports net earnings of $12.2 million or $0.61 per share for the year ended December 31, 2011 compared to net earnings of $4.8 million or $0.21 per share in 2010. Comparative results have been restated to reflect the transition to International Financial Reporting Standards.

Automodular's consolidated financial statements, management discussion and analysis and annual information form for the year ended December 31, 2011 will be filed on SEDAR on or about March 7, 2012 and the complete annual report together with the management information circular and proxy will be mailed to shareholders on or about April 27, 2012.

1.3.2012 klo 22.23.00

Lauri kirjoittaa:

Huikea yhtiö. :) Itse hyppäsin kelkkaan mukaan vasta keskihinnalla 2,78 taalaa vajaa kuukausi sitten (mukana toimeksiantopalkkio Nordnetiltä...), koska ei ollut yksinkertaisesti rahaa aiemmin. Ko. rahat ovat kuitenkin siinä mielessä pelirahaa, että aikomus on istua osakkeiden päällä semmoinen 15-20 vuotta. Ainakin näin etukäteen makusteltuna.

Miten muuten näin kvartaaleittain osinkoja maksavat yhtiöt, voivatko ne muuttaa osinkopoliitiikkaansa kesken vuotta hallituksen päätösellä? Tuolla EPS:llä ja EBIT% parannuksella olis ainakin potentiaalia lisäosinkoon tai jopa koko osingon nostoon, varsinkin kun yhtiön tulonjakopolitiikka on kovasti ulospäin suuntautuvaa. Mitä mieltä olette?

2.3.2012 klo 10.57.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Toki osingonmaksupolitiikka voi muuttua kesken kaiken riippuen yhtiön tilanteesta - joko huonompaan tai parempaan.

Automodularilla on tällä hetkellä käteista kassassa 14,8 miljoonaa Kanadan dollaria. Tuuliturbiinien kokoonpanon ramppaaminen ylös aiheuttanee kertaluontoisia kustannuksia, mutta kaiken kaikkiaan yhtiön kassa on niin pulska, että lisäosinko ei mielestäni ole laisinkaan poissuljettu vaihtoehto. Tavallista kvartaaliosinkoa yhtiö korotti juuri hiljan, joten en usko että siihen kajotaan seuraavan vuoden aikana.

Q4 kvartaalin FCF oli 6,4 miljoonaa, josta 2 miljoonaa maksettiin osinkoina. 4,4 miljoonaa meni siis suoraan kassaan. Näillä perustein hyvää osinkoa on lupa odottaa myös jatkossa.

2.3.2012 klo 17.40.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Q4 tulokset löytyvät nyt Sedar järjestelmästä. Osakkeenomistajien ja sijoitusta harkitsevien kannattaa tutustua siihen.

Ford on pyytänyt uutta tarjousta vuonna 2014 päättyvästä sopimuksesta. Pidän todennäköisenä, että yhteistyö Fordin kanssa jatkuu. Tämäkin osaltaan pienentää Automodulariin kohdistuvaa riskiä.

Automodular has been asked by Ford to quote on a new vehicle program for Oakville scheduled to launch in the second half of 2014. Automodular has submitted a quotation and expects that Ford will be evaluating its options over the next few months.

13.3.2012 klo 19.59.00

Mikko kirjoittaa:

Mistähän noin kova kurssipudotus johtuu?

14.3.2012 klo 16.51.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Toisinaan tällaiset pienen likviditeetin osakkeet tuovat näitä loistavia ostotilaisuuksia kuten nyt. Viimeaikaisten myyntien takana on Bank of Nova Scotia ja eilen + tänään entinen tj joka myy n. 250.000 osaketta.

Pompsahtaa ylös mukavasti kun myyntiaalto tästä laantuu.

Stockhousen foorumi on hyvä Automodularista keskustelemiseen: http://www.stockhouse.com/Bullboards/SymbolList.aspx?s=AM&t=LIST

Ajattelin itse ostaa lisää kun hyvällä alella saa! :)

14.3.2012 klo 17.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko tietoa miksi entinen tj myy niin nopeaan tahtiin?

14.3.2012 klo 20.43.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei ole minulla tiedossa. Vanha sanonta menee:
There are many reasons to sell but only one to buy.

Ymmärtääkseni Blairille jää tämän myynnin jälkeen vielä iso tukku yhtiön osakkeita. Kyseessä siis lienee rahan tarve johonkin muuhun kohteeseen tai oman portfolion hajauttaminen. Mutta tämä on puhdasta spekulointia.

14.3.2012 klo 21.03.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ihan näin osakkeen kuvaajaa katsottuna, volume korkeimmillaan yli kahteen vuoteen, ja kovasti näkyy olevan myyntiä näillä tasoilla. Tiedätkö onko muu sisäpiiri myynyt omistuksiaan viime aikoina kuin yksi eläkkeelle jäänyt ukko?

14.3.2012 klo 23.01.00

Ville kirjoittaa:

Tosiaan, 250 000 insider-osaketta myyty 6.3 - 14.3 (Blair)

Lisäksi Christopher Dell irtaantui 20 000 osakkeesta 7.3 - 8.3, joka on kylläkin melko pieni myynti

Muut ovatkin Bank of Nova scotialta (Treideri?)

Yritys saattaa vielä ollakkin ostohinnoissa

-Edellinen

14.3.2012 klo 23.41.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Jep, Blair teki kahdessa päivässä ilmoittamansa myynnit. Hänellä on edelleen hallussa noin neljä miljoonaa osaketta Renegade Capital:n kautta.

Bank of Nova Scotialla on vielä jäljellä noin 2,5 miljoonaa osaketta. Mikäli he aikovat irtaantua Automodularista kokonaan voi myyntipainetta vielä kestää jonkin aikaa. Mikäli he aikovat jättää positiota jäljelle voi osake alkaa elpymään nopeasti. Bank of Nova Scotian myynnit on suurin syy jonkin aikaa jatkuneen laskun takana.

Yhtiön fundat ovat edelleen erittäin hyvät. Eilinen oli minusta oiva ostotilaisuus.

15.3.2012 klo 8.34.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kävin läpi yritystä ja seuraava asia kiinnitti huomiota:

Vuosi, lv, tulos
06 58 1,5
07 100 6,9
08 83 -6,8
09 75 2,6
10 88 -0,7
11 80 12

Nähdään, että tulos on mennyt kaksi kertaa miinukselle ja tällä hetkellä tulos on todella kova, kannattavuusprosentti huipussaan.

Tämänhetkiselle kannattavuustasolle hinta on hyvin edullinen, mutta jos ottaa yksinkertaisen keskiarvon tuosta tulos-sarjasta, niin saadaan 2,6 ja tälle P/E on nähdäkseni 17,7. Se on vähän turhan korkea tälle lafkalle.

15.3.2012 klo 15.42.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Lukuja tulee aina myös tulkita. Finanssikriisin iskiessä ensimmäisen kerran oli vaikutus autoteollisuuteen valtava. GM irtisanoi yksipuolisesti sopimuksensa Automodularin kanssa ja meni konkurssiin. Tällä oli Automodulariin isoja vaikutuksia.

Mutta näinhän se menee. Jotkut pitävät aina yhtiötä kalliina ja toiset edullisena. Sama oli kun alunperin suosittelin Automodulariin tutustumista blogin lukijoille. Silloin osakkeen hinta oli 1,73 CAD.

15.3.2012 klo 15.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Olen itse sitä mieltä että syiden etsiminen kurssilaskuihin tai nousuihin on turhaa, mutta ihmittelen silti, miksi bank of nova scotia irtautuu omistuksestaan..

19.3.2012 klo 20.54.00

Lauri kirjoittaa:

Suolastelelee jonku verran kyllä; oma positio pakkasella melkein -20% ... :) Eikä oo käteistä nyt, jolla paikata keskihintaa alemmaksi.

21.3.2012 klo 8.28.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ostan varmaan lisää tänään, enhän ole missannut mitään oleellista? Hinta on vain tippunut, yhtiön näkymät pysyneet samoina kuin pari viikkoa sitten?

23.3.2012 klo 11.49.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

En ainakaan itse ole huomannut mitään jolla olisi vaikutuksia näkymään. Ajattelin myös pilkkiä tätä lisää. Jos vaikka tarttuisi haaviin alle 2 CAD hintaan :)

23.3.2012 klo 12.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

Päädyin siihen, ettei lapussa ole riittävästi turvamarginaalia position kasvattamiseksi. Tällä hetkellä AM edustaa n. 7% mun salkusta. Kirjoitin tarkemman analyysin blogiin: http://www.pokeritieto.com/keskustelu/pokeripaivakirjat/dasrenon-nlhup-kalastusreissut-t16485-2055.html#p845995

23.3.2012 klo 19.47.00

kola kirjoittaa:

Keskeisten mallien myyntiluvut kohentuneet versus Q1/2011:

http://www.stockhouse.com/Bullboards/MessageDetail.aspx?p=0&m=30899404&l=0&r=0&s=AM&t=LIST

Tuolla Stockhousen boardilla arvelivat Q1 EPS:n olevan jopa 0,18$! Joku oli laskeskellut vuositasolla EPSin olevan 0,7$ ja osakkee markkinahinnan raketointia 5$ taalan seutuville odottavat

5.4.2012 klo 14.42.00

kola kirjoittaa:

Osaatteko muuten Automodularia pitempään seuranneet kertoa, että noudattaako osakkeen kurssi osinkonousu&-dippi -kulkua? Ja miten yleensäkään kyseinen kuvio kvartaaliosinkoyhtiöillä?

Bank of Nova Scotian ja jonku insiderin myyntipaine jatkuu...Tosin ollaan lähestymässä jo pitkän ajan liukuvaan keskiarvoa (1,98 CAD), jolloin voimakas rebound voisi tulla.

24.4.2012 klo 19.38.00

Ville kirjoittaa:

Scotia ollut toistaseksi tässä kuussa ainoa iso myyjä.

Mikäli tarkoitat osingon irtoamispäivän kurssilaskua niin kyllä on ilmennyt

24.4.2012 klo 22.01.00

laakari kirjoittaa:

En löytänyt Automodularin sivuilta vielä PDF:ää Q1-osavuosikatsauksesta. Sieltä kiinnostaisi erityisesti tämä Vestas-yhteistyö ja sen tulokset. :)EPS arvioitu kohdalleen 0,18$, joten likvidi kassa kasvaa tämän 6 sentin osingon jälkeenkin todella mukavasti.

Kasvattaisivatkohan kassaa jo tämän viestiketjun alussa Jussin laskemiin tarvittaviin poistoihin ja tähän ilmeisesti vanhentuvaan asennuslinjaan? Kuinka pitkällä sijoitusperspektiivillä olette tässä mukana? Meinaatteko jatkaa/olla yli tämän nykysopimuksen Fordin kanssa, vai aiotteko irtaantua lapusta ennen sitä?

11.5.2012 klo 12.03.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Oma perspektiivi on yksi vuosi strategiani mukaisesti. Ellei sitten osake täytä strategian vaatimuksia uudelle vuoden pituiselle uusimiselle kun sen aika tulee.

Sedarista ei löydy sen enempää tietoa kuin sama eilinen lehdistötiedote, joten Vestasin vaikutuksista ei tietoa ainakaan minulla. Postissa näytti tänään tulleen kutsu yhtiökokoukseen, joka pidetään 23.5.

11.5.2012 klo 13.31.00

Anonyymi kirjoittaa:

Oletko itse harkinnut position kasvattamista?

Blair haluaa yhä myydä osakkeitaan + dividend drop hieman suurempi kuin odotin

Uusi CEO osti 7000 osaketta viikko sitten.
Vaihdoin itse hieman valuuttaa mikäli tästä vielä tippuu. Dividend Yield korotetulla osingolla 13,95%

28.5.2012 klo 20.38.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Seuraan tilannetta. Automodularin paino salkussani on jo nyt sen verran suuri etten mielelläni paisuttaisi positiota kauheasti lisää. Mutta mahdollista se on. Toistaiseksi istun position päällä ja tyydyn keräilemään muhkeat osingot talteen. Minulle periaatteessa riittää vaikka osake polkisi paikallaan. Osingot ovat sen verran suuret.

28.5.2012 klo 21.33.00

laakari kirjoittaa:

Osakkeista irtautuvalla Blairilla on osakkeita jäljellä 3700000/4000000, joten myyntipainetta ja kurssin alavirettä jatkuu kauan, varsinkin jos Blair haluaa realisoida kaikki osakkeensa!

Itse asiassa nykyisillä päivävolyymeillä myyntipaineen on laskettu jatkuvan vielä noin 250 päivää.

29.5.2012 klo 18.23.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Totta, Blairin ja Bank of Nova Scotian tekemät myynnit voivat painaa kurssia yhä alemmaksi. Yhtiöllä on kuitenkin varsin paljon käteistä kassassa (n. 0,7 CAD per osake), joten jossain vaiheessa tulee väkisinkin pohja vastaan.

Bank of Nova Scotian myynnit alkavat onneksi olla jo loppupuolella. Sen omistusosuus on painunut alle 10%:n eivätkä sen tekemät myynnit siten näy enää sisäpiirirekisterissä.

Mutta niin kauan kuin Scotian ja Blairin myynnit kestävät on sijoittajan vain kestettävä tuska tai sitten vaihtoehtoisesti siirrettävä varansa johonkin toiseen kohteeseen. Itse pysyn yhä kiinni osakkeessa.

Kiitos myös omasta analyysistäsi blogissasi!

29.5.2012 klo 20.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvä kirjoitus (mielestäni) stockhousen foorumilla. Mikäli luvut pitävät paikkansa, asiaa en tarkistanut

May sales figures have been released by Ford... and the numbers look great! I'm showing May being up by 30% compared to the same month in 2011.

All we need is a reasonable market.

2.6.2012 klo 13.39.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ymmärsinköhän oikein, ford tarvitsemassa rahoitustukea 2014 alkaviin uusiin malleihin?

http://www.stockhouse.com/Bullboards/MessageDetail.aspx?p=0&m=31147106&l=0&r=0&s=am&t=list

7.6.2012 klo 20.49.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei niinkään tarvitsemassa vaan pyytämässä. Autoteollisuutta on tuettu Pohjois-Amerikassa viime vuosina ja valmistajat luonnollisesti toivovat että sama meno jatkuisi.

7.6.2012 klo 22.42.00

Anonyymi kirjoittaa:

Automodular alkaa ostamaan omia osakkeittaan. Ei ole tyytyväinen osakkeen kehitykseen?
http://finance.yahoo.com/news/automodular-announces-normal-course-issuer-162500664.html

3.8.2012 klo 20.36.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Anonyymi ehti ensin :)

Kertoo hyvin kuinka vahva kassa yhtiöllä on. Toivottavasti 10% takaisinosto ja ko. osakkeiden mitätöinti tulee näkymään myös yhtiön kurssissa.

Yhtiö joka uskoo tulevaisuuteensa tuskin käyttäisi rahaa omien osakkeittensa ostoon.

3.8.2012 klo 20.45.00

Anonyymi kirjoittaa:

Voisitko selkeyttää viimeisintä kommenttiasi? Olen ymmärtänyt aiemmin, että omien osakkeiden osto olisi positiivinen viesti, vaikkakin merkitykseltään vähäinen.

6.8.2012 klo 13.39.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tarkoitan sitä, että yhtiö selvästi uskoo omaan tulevaisuuteensa. Muussa tapauksessa yhtiön kannattaisi kasvattaa omaa kassaansa yhä ja varautua sitä kautta tuleviin ongelmiin.

Ilman muuta omien osakkeiden osto on positiivinen signaali.

Kommenttini virkkeestä jäi siis ei-sana vahingossa pois.

6.8.2012 klo 13.45.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Q2 tulokset on ulkona ja herran pieksut mitä sieltä tulee. Sieltähän tulee sellainen tulos että oksat pois :)

http://www.marketwatch.com/story/press-release-automodular-corporation-second-quarter-2012-results-2012-08-08-131733931

Automodular Corporation CA:AM reports net earnings of $4.4 million or $0.22 per share for the three months ended June 30, 2012 compared to $2.6 million or $0.13 per share for the same three-month period ended June 30, 2011. For the six months ended June 30, 2012 and 2011 Automodular reports net earnings of $8.0 million and $6.1 million or $0.40 and $0.30 per share, respectively.

The Board of Directors has declared a $0.06 regular quarterly dividend payable September 6, 2012 to shareholders of record August 23, 2012.

8.8.2012 klo 21.35.00

laakari kirjoittaa:

Payout ratio 27,3% vain, joten kassassa on millä ostaa omia osakkeita.

Mielenkiintoistahan tässä on se, että kuinka crossover-autojen myynti lähtee vetämään, kun euron kriisi ja taantumapuheet on kuopattu härkämarkkinaan... :)

10.8.2012 klo 23.00.00

laakari kirjoittaa:

Sinänsä täysin turhaa tietoa ja kyttäämistä, mutta vahva Q2-osari on sallinut Blairille vahvaa position purkua; osakkeita enää jäljellä 2 400 000 kpl! :)

Mielenkiintoista myös, että CEO Nutt shorttasi osaketta nousevaan kurssiin.

20.8.2012 klo 13.37.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Nutt on siirrellyt osakkeita tililtä toiselle (RRSP). Hän ei ole shortannut minun tietojeni mukaan.

Automodularin vaihto on noussut voimakkaasti. Toronton pörssin lisäksi sillä käydään kauppaa ahkerasti Alpha Exchangessa: http://www.alphatradingsystems.ca/special-security/english?symbol=AM

Perjantaina vaihto oli lähes miljoona osaketta!

20.8.2012 klo 13.42.00

laakari kirjoittaa:

Ok, tulkitsin tuon osakkeiden siirtelyn suorasta omistuksesta epäsuoraan (jonkun sijoitusyhtiön?) omistukseen shorttaukseksi.

22.8.2012 klo 14.19.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko mitään uutta tästä yhtiöstä? Onko tietoa energia-alihankinnan onnistumisesta? Osake ollut pari kuukautta laskusuunnassa ja on nyt tasolla 1,80 CAD.

6.10.2012 klo 21.27.00

Anonyymi kirjoittaa:

Vestas yhteistyöstä minulla ei ole tietoa, yhtiö sanoi ostavansa takaisin omia osakkeitaan olikohan noin miljoona kappaletta. Canadianinsider sivuston mukaan he ensin ovat ostasneet ja sitten myyneet ostamansa osakkeet pois

11.10.2012 klo 7.10.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ko. "myynnit" ovat osakkeiden mitätöintejä.

11.10.2012 klo 8.49.00

Ville kirjoittaa:

Kävin erään bloginpitäjän kanssa keskustelua automodularista, hän halusi tehdä artikkelin ja tässä uutta arviointia automodularista:

http://www.oddballstocks.com/2012/10/automodulars-pretty-cheap-eh.html#comment-form

24.10.2012 klo 14.53.00

laakari kirjoittaa:

Vakuuttava meno nuoralla jatkuu, 1-9/12 aikavälin EPS 0,61 $ ja joulukuussa jaossa 0,2 $ lisäosinko. Kurssireaktio +17 %. Tämän vuoden P/E asettunee nykyhinnalla tasolle 2,35 $ / 0,8 $ = 2,93 jos kurssi ei korjaa itseään järkevämmälle tasolle.

6.11.2012 klo 22.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko muilla jäänyt lisäosinko saamatta? Mulle tuli normaali osinko keskiviikkona, mutta vieläkään ei näy lisäosinkoa.

7.12.2012 klo 15.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Perjantaina 7.12 tipahti lisäosinko tilille.

12.12.2012 klo 23.48.00

Anonyymi kirjoittaa:

Vieläkö Pasilla on automodularia kiinni? Pienoinen yllätys Ford-yhteistyön loppuminen. Omasta mielestäni tuossa on silti potentiaalia Vestaksen suhteen, ja onhan heidän tase-arvonsakkin hyvä.

17.5.2013 klo 10.23.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei ole. Myin omat Automodularin osakkeet pois viime vuoden puolella.

17.5.2013 klo 10.31.00

Anonyymi kirjoittaa:

Bloggari olisi ehkä voinut mainita tällä palstallaan myynnistään ja perusteista myyntiin, koska alunperin firmaa niin kovin hehkutti. Itselläni on edelleen pieni omistus, valitettavasti. En tietenkään syytä sinua mistään ja itse olen riskin ottanut.

17.5.2013 klo 16.31.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Olen maininnut myynnistä mm. tässä kommentissa. Syy myyntiin oli yksinkertaisesti käyttämäni strategia.

Strategian tiedot haluan pitää visusti vain omana tietonani, joten en yleisesti ottaen paljoa hehkuttele ostoja enkä myyntejä. Kirjoitan yksittäisistä osakkeista hyvin harvakseltaan.

17.5.2013 klo 16.40.00

Anonyymi kirjoittaa:

Sorry. Olet asasta asianmukaisesti kertonut ja vedän takaisin kommenttini yllä.

17.5.2013 klo 18.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Myin omat Automodularit nyt. Olin kokonaan missannut tuon uutisen, ja näin jälkiviisaana hyvä etten myynyt pahimmassa paniikissa (1.25CAD) vaan tänään (1.55CAD) Kiitokset joka tapauksessa blogin pitäjälle lupaavasta löydöksestä :)

22.5.2013 klo 20.19.00

Anonyymi kirjoittaa:

Automodularin sisäpiiri osto kannalla kyse ei voi olla muusta kun liian isosta dipistä nähden tuleeseen tietoon.

Jostain olin lueskelevani, että ford olisi edelleen kiinnostunut tekemään sopimuksen, mutta vasta viimeisellä neljäneksellä 2014 jolloin automodular joutuisi ajamaan tehtaita alas 3kk ajalle. (Tiedä häntä kuinka paikansa pitävä tieto sitten on.)

30.5.2013 klo 21.42.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails