Tulos syyskuu 2011 (-10,73%)

2.10.2011 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Salkun tuotot syyskuussa 2011)

Kurkistus salkkuun syyskuun lopussa ei herätä riemun kiljahduksia. Alaspäin on jälleen lörötelty tuhdisti, yhteensä -10,73%. Arvosijoittaminen on pitkäjänteistä puuhaa. Erityisesti arvosijoittaminen small-cap yhtiöihin, joita käyttämälläni strategialla salkkuun valikoituu. Alituottoa on nyt kertynyt jo useampi kuukausi mikä ei sinänsä ole vielä poikkeuksellista. Toisinaan arvosijoittaja joutuu sietämään alituottoa useita vuosia. Toivottavasti tässä tapauksessa ei tarvitse odottaa aivan yhtä kauan. Backtestauksen perusteella alituotto kokonaisen vuoden ajalta on strategialla toisinaan mahdollinen.

Yksi syy sille, että erityisesti small-cap yhtiöiden osakkeet laskivat rajusti syyskuussa voi johtua kohonneista margin vaatimuksista. Yksi maailman suurimmista välittäjistä, Interactive Brokers (ja siinä sivussa Lynx joka kuuluu IB:n), korotti alle 250 miljoonan dollarin markkina-arvon yhtiöiden margin vaatimukset 100%:iin. Syynä muutokseen on nykyinen kova markkinoiden volatiliteetti jolloin margin call tapauksissa small-cap yhtiöiden osakkeita on ollut hankala myydä.


(Salkun kehitys verrattuna markkinatuottoihin vuoden alusta)

STOXX Europe 600 GI laski syyskuun aikana -4,56% ja OMXH25 indeksi -8,86%. Oman salkkuni kehitys jäi siis selvästi molemmista. Tuotto vuoden alusta roikkuu nyt näiden indeksien puolivälin tienoilla. Vuoden alusta STOXX Europe 600 GI on tuottanut -15,35%, OMXH25 indeksi -29,49% ja oma salkkuni -23,54%. Varsin rumia lukuja kaikki.

Onneksi kuukauden aikana ei salkkuun ehtinyt vilkuilla yhtä useasti kuin normaalisti. Tästä piti huolen start-up yhtiömme MobileSpot Oy, jonka kimpussa tuli kuukauden aikana tehtyä pitkää päivää deadlinen puskiessa päälle. Saimme perjantai-iltana puskettua viimein ensimmäisen version SM-liiga Hokkari mobiilisovelluksesta Android Markettiin. Jos käytössäsi on Android älypuhelin voit ladata nyt sovelluksen puhelimeesi edellisestä linkistä tai käyttämällä hakusanaa hokkari Android Marketissa.

Seuraavaksi vuorossa ovat iPhone ja Symbian^3 versiot. Tulossa on myös ajan myötä uusia versioita sovelluksesta johon parannamme sovelluksen toimintaa ja lisäämme uusia ominaisuuksia. Sovelluksen eteen tehdään töitä jatkuvasti. Hokkarin kotisivulla olevat iPhone ja Symbian linkit aktivoituvat, kun nämä versiot on saatu julkaistua. Molempien verkkokauppojen hyväksyntäprosessi voi ottaa aikaa jopa viikon tai enemmänkin siitä kun sovellus on siirretty tarkastettavaksi.

MobileSpotin kotisivuille olemme lisänneet tiedot yhtiön hallituksen jäsenistä. Olemme eriyttäneet yhtiön johdon ja hallituksen toisistaan.


(Poikani ja puutarhasta poimittu 5,2 kilon painoinen kesäkurpitsa)

Elo-syyskuu on perinteistä sadonkorjuun aikaa. Tänä vuonna puutarhamme sato oli tavanomaista parempi. Keväällä mullan sekaan sekoitettu hevosenlanta antoi aikamoisen kasvuruiskeen istutetuille kasviksille, taimille ja marjoille. Erityisesti kesäkurpitsoista tuli tänä vuonna jättimäisiä. Ylläolevassa kuvassa on pieni poikani 5,2 kilon painoisen kesäkurpitsamme kanssa! Tuota ennen popsimme jo yhden 3 kiloisen yksilön, joten kurpitsaa alkaa kohta tulla jo korvista ulos.

Hyvää syksyä kaikille! Ja muistakaa, että aina ennen auringon paistetta näyttää kaikkein synkimmältä ;)

Yhteenveto (tuotot indeksoituna)
Kuukauden tuotto: -10,73%
Tuotto vuoden alusta: -23,54%

1 vastaus artikkeliin "Tulos syyskuu 2011 (-10,73%)"


Laiska sijoittaja kirjoittaa:

Jeps, nyt pitkäjänteistä sijoittajaa testataan. Jos ei Japanin meininkeihin mennä ja "lama" on tupla-v-tyyliä, niin nyt on mielestäni hyvä aika hankkia sisältöä pitkään salkkuun.

Hyviä ostokelejä ja paranevaa kurssikehitystä toivottaen,

Laiska Sijoittaja

3.10.2011 klo 15.27.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails