Korttisäästäminen rantautui Suomeen

23.5.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Yhdysvalloissa on ollut jo pitkään tarjolla palveluita, jossa kortilla maksettaessa tulee laittaneeksi samalla rahaa säästöön. Nyt Nordea toi tämän saman säästämismuodon ensimmäisenä Suomeen ePossu nimellä. Mistä hommassa on oikein kyse?

Kyse on oikeastaan varsin vanhasta säästämismuodosta, jossa ostoksista saadut vaihtorahat laitetaan säästöön. Nyt homma vain tehdään sähköisesti muovirahaa käyttäessä. Säästöjä karttuu jokaisen korttiostoksen yhteydessä automaattisesti. Tämän säästämismuodon paras puoli onkin ehdottomasti juuri automaattisuus. Säästöjä kertyy huomaamatta, joka tekee tästä vaivattoman säästämismuodon. Joillekin on myös luontevampaa säästää usein vähän kuin paljon kerralla.

ePossu asiakkaalla on kaksi eri vaihtoehtoa kuinka säästöjään haluaa korttiostamisen yhteydessä kerryttää:
  • Kiinteä summa. Jokaisen korttiostoksen yhteydessä palvelu siirtää automaattisesti ennalta sovitun summan säästöön.
  • Pyöristetty summa. Oston euromäärä pyöristetään ylöspäin seuraavaan yhteen, viiteen tai kymmeneen euroon ja näin saadun summan ja ostoksen välinen erotus siirtyy säästöön.

Karttuvat säästöt voi halutessaan ohjata muillekin kuin itselleen, esimerkiksi lapsilleen tai lapsenlapsilleen tai vaikka hyväntekeväisyyteen. Asiakas voi myös rajoittaa päivittäistä säästämisen määrää tai pitää säästämisessä tauon.

Kaiken kaikkiaan erittäin tervetullut uutuus. Toivottavaa onkin, että myös muut pankit seuraavat perässä.

0 vastausta artikkeliin "Korttisäästäminen rantautui Suomeen"


Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails