Tulos toukokuu 2009 (+3335,61€)

21.5.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Huhtikuun kuukausikatsauksessa hehkutin hurjaa nousua salkussa. Samaa voi sanoa myös edellisen kuukauden ajan tuloksesta. Pörssikurssit jatkoivat edelleen jyrkkää nousuaan. Passiivinen indeksisijoittaja pääsee tässä kohti hyötymään noususta. Monet aktiiviset sijoittajat kevensivät salkkujaan jo kuukausi sitten, sillä pitivät tapahtunutta nousua liian nopeana. Mutta kuinkas kävikään. Nousu on jatkunut aina vain ja nyt mediakin jo puhuu yleisesti, että kurssipohjat olisi nähty maaliskuussa. Passiivinen indeksisijoittaja tunnustaa itselleen ettei kykene ajoittamaan ostoja ja myyntejä, eikä siksi edes yritä tehdä sitä. Lukuisat akateemiset tutkimukset ovat antaneet saman tuloksen: markkinoiden ajoittaminen on mahdotonta. Tekemällä ostoja tasaisin väliajoin ei tarvitse välittää markkinasentimentistä ja pääsee parempaan tulokseen. Tutkimukset osoittavat, että markkinoita ajoittavat sijoittavat tekevät huomattavasti heikompaa tulosta kuin ne, jotka eivät pyri ajoittamaan.

Edellisessä katsauksessa oli Kiina ETF:äni (iShares FTSE/Xinhua China 25 Index, tikkeri FXI) noussut plussalle. Nyt tämä ETF sai seurakseen kotimaisen OMXH 25 ETF:n, joka nousi kertaheitolla edellisen kuukauden 2%:n miinukselta 19% plussalle. Kiina ETF jatkoi nousuaan ja on nyt vajaat 19% voitolla. Kaksi viidestä ETF:stä on nyt voitollisia ja salkun kokonaistuotto enää ainoastaan 5% tappiolla. Edelliseen katsaukseen on salkun arvo noussut 3 335,61€ eli enemmän kuin edellisellä kerralla. Prosentteina nousua kertyi 19,53% kuukaudessa. Sijoitusten arvo on nyt 20 417,11€.

Kuukausittainen osto osui tällä kertaa Venäjä ETF:ään (Market Vectors Russia, tikkeri RSX). Venäjän RTS indeksi on noussut pohjiltaan noin 500 pisteestä jo huisat 100%:ia yli 1000 pisteen. Jos Venäjän pörssilasku oli nopea, niin niin on ollut myös nousu. Venäjä ETF:ää tarttui salkkuun noin tuhannella eurolla 65 kappaletta.
(Venäjän RTS indeksi on noussut pohjilta jo noin 100%)

Salkun allokaatio paljastaa, että Brasilian ETF:n (iShares MSCI Brazil Index, tikkeri EWZ) kovemman nousun ansiosta se nousi salkun painavimmaksi markkina-alueeksi tiputtaen Kiinan toiseksi painavimmaksi. Kaiken kaikkiaan salkku on valitun strategian mukaisesti erittäin riskipitoinen. Tällä haen parempaa keskituottoa pitkällä aikavälillä. Siten kehittyvät markkinat muodostavat noin kolme neljäsosaa salkusta. Valitsemani kehittyvät markkinat koostuvat Intiaa lukuunottamatta BRIC valtioista. Tulen lisäämään salkkuun myöhemmin yhden laajasti hajautetun eurooppaan sijoittavan ETF:n, sekä kasvattamaan USA ETF:än (iShares Russell 3000 Index, tikkeri IWV) osuutta salkussa. Lisään myös salkkuuni myöhemmin vähintään yhden korkotuotteen. Näiden muutosten jälkeen salkun perusrakenne on valmis ja aikaa myöten tiputan kehittyvien markkinoiden osuutta pienemmäksi samalla kasvattaen USA:n, euroopan ja korkojen osuutta. Samalla riski pienenee. Suomen osuuden tulen pitämään nykyisessä 10%:ssa.

Yhteenveto
Salkun arvo toukokuu 2009: 20 417,11€
Muutos edelliseen katsaukseen: 3 335,61€
Vuoden 2009 tavoite ylitetty 6 170,71€:lla!

PS: Seligson ehdottaa OMXH 25 ETF:n osingoksi 0,79 euroa osuudelta. Täsmäytyspäivä on 29.5. eli vielä ehtii ;)

0 vastausta artikkeliin "Tulos toukokuu 2009 (+3335,61€)"


Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails