Pelaamalla taloudenhallinnan opit haltuun

30.10.2009 | Kohti taloudellista riippumattomuutta
SEC on avannut sijoittajille omat verkkosivut. Sen lisäksi, että uudet verkkosivut tarjoavat tietoa erityisesti huijauksista, että myös perinteistä sijoitustietoa - on sivustolla tarjolla pelattavaksi myös peli.

Pelin nimi on Moneytopia. Pikaisella kokeilulla peli tuntuu oikein oivalta ja toteutus harvinaisen hyvältä. Peli opettaa taloudenhallinnan perusasioita, kuten käteisen rahan käyttöä, minkälaisia vaikutuksia on tavaroiden ostamisella luotolla tai velaksi ja niin edelleen. Pelaaja joutuu seuraamaan omaa budjettiaan, jottei joudu vararikkoon ja peli lopu siihen. Tavoitteena on saavuttaa jokin oma unelma ja siinä sivussa pelaaja saa erilaisten tietoiskujen kautta lisäinformaatiota sijoittamisesta, erilaisista ihmisten huijausmenetelmistä jne.

Yleiskäsityksen pelistä saa katsomalla tämän videon. Itse peliä pääsee pelaamaan tästä linkistä. Pelin lataaminen kestää jonkin aikaa, joten ei kannata aivan heti hätääntyä.

Tästä opettavaa illan vietettä niin perheen pienimmille, kuin myös meille varttuneemmillekin!

2 vastausta artikkeliin "Pelaamalla taloudenhallinnan opit haltuun"


Osinko77 kirjoittaa:

Pelasinpa yhden kierroksen tuota ihan beginner tasolla, ja melko hyvin kävi/ei käynnyt. Äijänkäppyrä tienasi jonkun 25000 / vuosi, vaimo hieman vähemmän. Päätin sitten ajoissa ostaa niille omakotitalon (250 000) kun olin vähän pääomaa sijoittanut investing-tilille, mutta sieltähän sitä ei nosteta. Päätivät sit pulauttaa parit penskat + olivat sitten vuorotellen työttömiä noin 6kk/naama, joten aika syvällä uivat - ja sitten parit tuommoiset -50% dippiä iski siihen sijotussalkkuun, parkuivat varmaan tuskissaan siellä omakotitalossaan kun noi maksukortit olivat tapissa.

Mutta anyhow, pitämällä kulutuksen pienenä, maksamalla asuntolainaa pois mahdollisimman pian (6% korko) niin vaikka molemmat tienasivat vain noin 30 000/vuosi niin siinä 40 paikkeilla kun saivat tuon omakotitalon maksettua pois niin kyllä lopputuloksena kumminkin oli se puolen miltsin kondo + noin 700 000 arvosta osakkeita (oli yksi -50% dippi vielä 50v ikäisenä, 470 000 hävisi osakesalkusta).

Eli ei ne isot tulot, vaan ne pienet menot ja pitkä maratoni jossa korkoa koron päälle alkoi kertymään... Ehkä tosiaan tästä pitäisi oppia se että kärsivällisyys on hyve myös sijoittamisessa.

31.10.2009 klo 21.23.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Isekin pelasin tuolla beginner tasolla ja pystyin saavuttamaan asettamani noin miljoonan dollarin arvoisen tavoitteen pelissä hieman yli viisikymppisenä. Mitenkään helppoa se ei kyllä ollut ja aikalailla säästeliäästi piti elellä koko ajan.

Minä pystyin nostamaan varoja sijoitustililtä, mutta jokaisesta nostosta tuli aina 10%:n sanktio. Pörssiromahduksia ja työttömyysjaksoja osui pari kappaletta ajalle ja muksujakin tuli pullautettua kahdet. Näiden vartuttua piti alkaa maksamaan college maksujakin :)

Alussa tein virheen, että asustelin pitkän aikaa vuokralla ennen kuin päätin ostaa sen edullisimman omakotitalon. Kun talon lyhennykset sain sijoituksilla maksettua pois alkoi varsinainen vaurastuminenkin vauhdilla. Auton hajottua pari kertaa tyydyin siitä eteenpäin sotkemaan munamankelilla, joka oli tietenkin samalla myös edullisin vaihtoehto :)

1.11.2009 klo 11.27.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails