Kysymys ja kilpailu - voita kirja!

18.3.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Olen jo jonkin aikaa puntaroinut alkaisinko työstämään ajatuksiani säästämisestä ja kansantajuisesta sijoittamisesta kirjaksi. Tunnen, että minulla olisi uutta annettavaa tällä rintamalla. Kirjan kirjoittaminen on todella suuritöinen ponnistus, eikä siihen siten kannata ryhtyä suin päin.

Minulla on kuitenkin onnea. Saiturilla jyskyttää takaraivossa samanlainen ajatus. Ajatuksemme liikkuvat lisäksi samalla aaltopituudella, joten olemme viime aikoina miettineet, että mitä jos toteuttaisimme tällaisen kirjan yhteistyössä.

Niinpä minulla on teille blogin lukijoille kysymys. Se on hyvin yksinkertainen, eikä vie aikaasi kuin muutaman sekunnin. Kysymys yksinkertaisuudessaan kuuluu: ostaisitko yhteistyössä kirjoittamamme kirjan?

Miksi kysymme tätä? Kuten totesin on kirjan kirjoittamisessa suuri työ. Vaikka sen kirjoittaisikin yhteistyössä. Lisäksi esikoiskirjailijoiden myyntimäärät ovat yleensä hyvin vaatimattomia. Yli tuhannen kappaleen myyntimäärää esikoisteokselle voi pitää menestyksenä. Kirjoittajille kirjasta jää välikäsien jälkeen noin 5-6 euroa kappaleelta. Tästä nopeasti voi huomata, että kirjoittamisella ei ainakaan pääse rikastumaan. Se ei ensisijaisesti ole tarkoituskaan, mutta edes jonkinlaisen korvauksen monen monista kirjoittamiseen uppoavista tunneista olisi kiva saada.

Siksi kysymmekin oletko valmis ostamaan kirjan - maksamaan siitä riihikuivaa rahaa. Äänestyksen tulos ohjaa pitkälti lähteekö tämä projekti liikkeelle. Anna siis vilpitön mielipiteesi äänestämällä joko kyllä tai ei.

Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa kirjan sisältöön! Tämä kenttä on puhtaasti vapaaehtoinen täytettäväksi. Haluaisimme kuulla mielipiteesi tästä ajatuksesta, sekä toiveita kirjan sisällöstä. Tämän kohdan täyttäjille tarjoamme myös pientä porkkanaa. Kun jätät mielipiteiden lisäksi sähköpostiosoitteesi olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa vapaavalintaisesti yhden seuraavista kirjoista:
Sähköpostiosoitteita ei säilötä kuin palkinnon arvontaan asti. Sen jälkeen tiedot hävitetään. Äänestäminen tapahtuu täysin anonyymisti eivätkä jätetyt mielipiteet näy muille.

Ole hyvä ja anna äänesi tästä:


Mikäli ylläoleva äänestys ei näy, niin pääset antamaan äänesi ja osallistumaan arvontaan myös tästä linkistä.


Päivitys 20.3.2010

SurveyMonkeyn ilmaisversion kapasiteetti tuli täyteen, joten äänestys on nyt päättynyt. Saimme hyvän otannan tällä äänestysmäärällä. Olemme yhteydessä äänestyksen voittajaan lähipäivinä.

Haluan vielä erikseen kiittää kaikkia kommentin jättäneitä! Saimme suuren määrän palautetta ja käymme ne kaikki huolellisesti lävitse. Palaamme asian tiimoilta, kun olemme saaneet palautteet purettua, sekä tehtyä päätöksen projektin suhteen.

10 vastausta artikkeliin "Kysymys ja kilpailu - voita kirja!"


Anonyymi kirjoittaa:

Äänestin kyllä. Muutama kymmenen euroa opiskelusta ja asioiden kertauksesta kannattaa maksaa.

18.3.2010 klo 8.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvin inhottava kysymys: Minun näkökulmastani sinun blokisi on parhaita tätä aihetta käsitteleviä, säännöllisesti päivittyviä blokeja. Jos keskityt kirjan kirjoittamiseen, niin se ei voi olla näkymättä blokin laadussa. Jos ei näy, niin siinä tapauksessa on se vaara, että kirjan laatu & sisältö eivät poikkea muusta puolihuolimattomasti sutaistuista kymmensitä ja sadoista eri alojen oppaista ja johdatuksista aiheeseen.

Lupaan vilkaista kirjaa Akateemisen hyllyssä, mutta ostan vain jos se liikkuu edes karkeasti samoilla laatutasoilla kun vaikkapa Erolan opus.

Koska äänestysvaihtoehtoina on vain kyllä taikka ei, niin edellisestä johtuen en voi antaa ääntäni tässä kysymyksessä.

18.3.2010 klo 12.59.00

Jani Hovila kirjoittaa:

Äänestin että ostaisin, jos hinta olisi edes suht kohtuullinen. Yleensä suomalaisissa bisnes/sijoituskirjoissa se ei sitä todellakaan ole. Yksi kirja saattaa maksaa 60 euroakin, kun esimerkiksi ulkomailta tilaamalla saa tuolla jo useamman varmasti yhtä hyvän opuksen.

Olettekos miettineet esimerkiksi omakustanteen vaihtoehtoa tai muuta vastaava? Jos haluaisit jutella lisää aiheesta, niin ota yhteyttä. Olen omaa kirjoitusprojektia pyörittellyt päissä... siis päässäni jo jonkin aikaa. Yhteystiedot löytyy blogista.

18.3.2010 klo 16.02.00

Kimmo kirjoittaa:

Ilman muuta ostaisin! Mä nyt kommentoin sisältötoiveita vielä tänne:

Toivoisin, että jos kirjan kirjoitatte, yrittäisitte välttää yhden totuuden esittämistä ja siten itsenne kohottamista auktoriteetin asemaan. Tarkoitan tällä sitä, että vaikka joissain asioissa onkin ehkä mahdollista laskea "taloudellisin" tai "kannattavin" vaihtoehto, pohjimmiltaan talouden hoidossa on kyse paljolti siitä, mitä haluaa ja millainen on. Tää vaan oma mielipide...

5-6 euroa / kirja on muuten omien kokemuksieni mukaan jopa aika optimistinen arvio tekijänpalkkiosta. Ja muistattehan Suomen tietokirjailijoiden esikoiskirja-apurahan? Sen suhteen tulee jo vähän kiire...

18.3.2010 klo 16.27.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kyselyyn vastasin Kyllä, mutta perusteluni olivat lähempänä Ehkää.

Kuten yllä ollaan puhuttu, mitä uutta saisitte aikaiseksi sijoituskirjallisuuteen? Mitä sellaista, mitä ei jo ole saatavilla. Jotain mitä Malkiel ja Granham eivät ole jo kirjoittaneet kansankielelle?

18.3.2010 klo 22.17.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Äänestys on enää auki vain hetken, sillä SurveyMonkeyn ilmaisversion kapasiteetti tulee täyteen näillä hetkillä.

Mikäli kirja kirjoitetaan, niin se on jo aikalailla selvää, että ainakin oma osuuteni kirjasta tulee olemaan pääasiallisesti aivan uutta materiaalia. Tarkoitus olisi kirjoittaa tuoreesta näkökulmasta asiasta hieman herätellen. Mitään nopeasti kasattua opusta ei ole tarkoitus tehdä, vaan molemmilla on laadun suhteen rima korkealla.

Äänestykseen tulleet kommentit ovat olleet toinen toistaan parempia. Suorastaan tajuttoman hyviä, kiitos siitä kaikille kommentoineille!

Kimmolle kiitos apurahan vinkkaamisesta!

Itse purjehdin tänään avioliiton onnelliseen satamaan ja huominenkin menee vielä sitä juhlistaessa. Yritän kuitenkin saada sunnuntaille aikaiseksi perinteisen kuukausiraportin ja äänestyksen palautteesta yhteenvedon hieman myöhemmin. Ensi viikon loppupuolella lähden vuorostaan häämatkalle eli tällä hetkellä touhua riittää :)

19.3.2010 klo 9.03.00

Jani Hovila kirjoittaa:

Onneksi olkoon!

Sen tietää sitten hieman myöhemmin oliko tuo hyvä sijoitus vai ei ;) Ja kuten serkkuni on minulle sanonut:"Muista aina että mies sanoo perheessä viimeiset sanat - Kyllä, rakas." Onnea vielä!

19.3.2010 klo 18.58.00

turisti kirjoittaa:

Kannattaisikohan ensin saavuttaa se taloudellisen riippumattomuuden tila, ennen kuin alkaa kirjoittamaan aiheesta?

21.3.2010 klo 15.59.00

Markus Ossi kirjoittaa:

Uskon, että suomeksi kirjoitetulle säästämis- ja sijoitustietoudelle on kysyntää enemmmän kuin tarpeeksi.

Kirjoitatte niin hyvän kirjan kuin osaatte ja katsotte miten käy. Sitten toisen. Ja kolmannen. Ja neljännen.

Kaikki tuki projektille täältä.

28.3.2010 klo 20.46.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails