Ajankohtainen osakevälittäjien vertailu

10.4.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Nordnet piensijoittajien hampaissa

Ennen varsinaiseen vertailuun menoa on pakko sanoa muutama sananen siitä kuinka huonosti Nordnet on hoitanut uudistuksensa tiedottamisen. Ilmeisesti pääkonttorissa pidetään suomalaisia aivan juntteina - niin kehnosti on asia hoidettu.

On päivän selvää, että hinnoittelun markkinointijargonin taakse kätketty sanoma on piensijoittajalle huono. Hinnat nousevat pahimmillaan yli sata prosenttia. Ja tätä yritetään syöttää sijoittajille hyvänäkin uudistuksena. Aivan näin typeriä me emme ole, joten reklamointi hinnoittelusta on ollut paikallaan. Mutta kuinka tähän reagoi Nordnetin Suomen osakekaupan johtaja Nuutti Hartikainen? Haukkumalla piensijoittajia mussuttajiksi! Ei ihme, että ihmiset ovat käärmeissään. Farssin kruunaa vielä haastattelun jälkeen tehty vaatimus muuttaa valtamediassa lainattu mussutus sana valittamiseksi. Ei kovinkaan tyylikästä.

Korotuksia perustellaan tulevilla uudistuksilla. Tässäkin Nordnet toimii aivan päinvastaisesti kuin pitäisi. Oikeaoppisesti tehtynä tulisi asiakkaille ensin tarjota nämä uudet palvelut, jotta he voivat arvioida muuttuneen palvelutason. Vasta tämän jälkeen voidaan ottaa käyttöön korkeampi hinnoittelu ja asiakkaat, jotka näkevät parantuneen palvelun ovat siitä myös valmiita maksamaan. Tätä tulee luonnollisesti edeltää tieto tulevasta hinnoittelusta, jotta asiakkaat osaavat arvioittaa toteutuneet palvelumuutokset tulevaan hintatasoon.

Hintojen korottaminen etukäteen ja uudistusten lupaaminen, jossakin tulevaisuudessa on yksinkertaisesti väärin. Asiakkaalla ei ole mitään mahdollisuutta nähdä ovatko tulevat uudistukset hintansa arvoiset.

Toisaalta Arvopaperi-lehden helmikuun numerossa Suomen maajohtaja Jan Dinkelspiel antoi jo osviittaa Nordnetin tulevasta kehityksestä. Artikkelissa kuvataan Nordnettia tulevaisuudessa "aktiivisen osakesäästäjän" pankiksi. Näin tuleva hinnoittelu näyttää myös suoraan vihjaavan.  Aktiiviset kaupankävijät ovat pop, passiiviset vain rasite. Vähän kauppaa käyvien on turha kantaa hiekkaa Nordnetin pankkisaliin.

Paras tapa miten Nordnet voisi tästä farssista pestä kätensä olisi liittää uusi hinnoittelu koskemaan vain uusia asiakkaita ja antaa vanhojen asiakkaiden jatkaa halutessaan vanhalla palkkiotasolla.

Nordnetin uudistuvan hinnoittelun myötä minulle, kuten monelle muullekin piensijoittajalle on koittanut aika verrata eri välittäjiä. Poistuva Mini palvelu tarkoittaa vähän kauppaa käyvälle sijoittajalle kohtuuttoman suuria korotuksia hintatasoon. Onko Nordnet tällaiselle sijoittajalle muutoksen myötä  enää edullisin vaihtoehto?


Uudet haastajat - osakevälittäjät vertailussa

Välittäjien vertailun tein passiivisen kuukausisäästäjän silmin. Mikä välittäjä olisi edullisin mikäli sijoituksia tekisi kuukausittain 500 tai 1000 eurolla - tähän halusin saada vastauksen.

Vertailut perustuvat puhtaasti hinnoitteluun, eikä niissä ole palvelua huomioitu mitenkään. Toisaalta itselläni on vertailussa mukana olevista osakevälittäjistä kokemusta ainoastaan Nordnetistä, joten palvelua en  kykenisi edes arvioimaan.

Kivijalkapankkien kohdalla vertailussa ei ole huomioitu erilaisia asiakastasoja tai bonusjärjestelmiä. Niiden mukaanottaminen vertailuun tekisi tehtävästä jo liian haastavan, sillä erilaisten yhdistelmien mahdollisuudet kasvavat huomattavasti. Monella välittäjällä on varsinkin kuukausiveloituksen suhteen erilaisia käytäntöjä ja niissä olen aina käyttänyt minimisummaa mikäli sellainen on ilmoitettu. Mikäli säilytyksestä veloitettava prosentuaalinen osuus muodostuu suuremmaksi käyttävät välittäjät sitä minimiveloituksen sijaan.

Poimin vertailuun mukaan myös sellaisia ulkomaisia välittäjiä, joiden kautta suomalaiset voivat käydä kauppaa. Vertailussa mukana olevat välittäjät ovat:

Tein vertailut kolmelle eri markkina-alueelle. Kotimaahamme Suomeen, USA:an ja Saksaan.  Muun maan valuutoissa ilmoitetut hinnat olen muuntanut euroiksi vertailun helpottamiseksi.


(Hintavertailu 500 ja 1000 euron kuukausittaisille kaupoille Helsingin pörssissä)

Helsingin pörssissä passiiviselle sijoittajalle edullisin vaihtoehto on käyttää ruotsalaista välittäjää - Aktiedirekt:iä. Aktiedirekt perii Helsingin pörssissä tehtävistä kaupoista yhden euron tai 0,15%.

Yksi kalleimmista vaihtoehdoista on FIM. FIM:ssä kaupankäyntikulut ovat kohtuulliset 1,50€ tai 0,20%, mutta erilaisiin muihin kuukausittaisiin kuluihin uppoaa omaisuus. FIM perii vähintään 75 euroa vuosineljänneksittäin, mikä tekee 18,75 euroa kuukaudessa. Lisäksi suomalaisien osakkeiden säilytyksestä menee 2,50€ kuukaudessa.

Nordnet on Helsingin pörssiin toiseksi halvin vaihtoehto. Tekemällä yhden kaupan kuukaudessa pääsee asiakas palkkioluokkaan 3, jossa voi tehdä kaupan 7 euron hintaan. Tekemällä kauppoja harvemmin olisivat kustannukset 9 euroa.

E*TRADE tulee jonkin verran Nordnettia kalliimmaksi kotimaan kaupankäyntiin.

Perinteiset kivijalkapankit ovat Handelsbankenia lukuunottamatta hieman kalliimpia kuin Nordnet tai E*TRADE Helsingin pörssiin. Kun otetaan huomioon mahdolliset asiakasetuudet ja bonusjärjestelmät saattavat perinteiset pankit olla jopa varsin kilpailukykyisiä.


(Hintavertailu 500 ja 1000 euron kuukausittaisille kaupoille USA:n pörssissä)

USA:n markkkinoilla tilanne muuttuu täysin ja paikalliset halpavälittäjät pesevät muut vaihtoehdot mennen tullen.

Just2Trade paljastuu ylivoimaisesti edullisimmaksi vaihtoehdoksi ainakin ensi raapaisulla. Muissa maissa operoiviin välittäjiin piiloutuu nimittäin sellaisia kuluja, joita on hankala selvittää etukäteen. Tällaisia ovat esimerkiksi rahojen siirroista ja nostoista koituvat kulut, jotka monesti on haudattu hinnaston peränurkkaan. Just2Trade ilmoittaa internetsivullaan ainoaksi kulukseen 2,50 dollarin kaupankäyntikulun, joten siitä tulee tämän markkinalueen ylivoimainen voittaja.

Interactive Brokers vaikuttaa ensi vilkaisulta myös edulliselta. Sen hinnoittelu on kuitenkin tehty erittäin hankalaksi hahmottaa kokonaiskulujen kannalta. Kaupankäyntikustannukset ovat pienille kappalemäärille 0,005 centtiä per osake tai vähintään yhden dollarin. Kaupankäyntikustannuksiin vaikuttaa siis enemmän osakkeiden kappalemäärä kuin arvo. Lisäksi Interactive Brokers perii enintään 10 dollarin "aktiviteettimaksun" kuukausittain, mikäli kaupankäyntikustannukset ovat tätä pienemmät. Tästä summasta vähennetään kuukaudessa kertyneet komissiot. Omat maksunsa on myös olemassa rahojen tallettamisille ja nostoille.

Lähimmäksi USA:laisia halpavälittäjiä pääsee E*TRADE, johon ainakin itse luotan enemmän. Nordnet tulee uuden hinnoittelunsa vuoksi selvästi E*TRADE:a kalliimmaksi.

FIM on jälleen suomalaisista nettivälittäjistä kallein vaihtoehto. USA:n kaupoista FIM rokottaa 0,5%:n komission lisäksi 20€ ja 0,15% valuuttakurssimarginaalin. Lisäksi vuosineljännesmaksusta ja 0,20%:n säilytysmaksut markkina-arvosta Yhdysvaltalaisosakkeista kuormittavat kustannuksia lisää. Säilytysmaksujen vähimmäismaksukin on hilattu 7,50 euroon kalenterineljänneksittäin.

(Hintavertailu 500 ja 1000 euron kuukausittaisille kaupoille Saksan pörssissä)

Saksan markkina-alueelle halvimmaksi välittäjäksi paljastuu Interactive Brokers. Toiseksi halvin on E*TRADE, joka perii kaupankäyntikuluina 9,95€ / 0,15%. Hallinnointimaksua E*TRADE ei peri laisinkaan, kuten ei myöskään Nordnet.

Virolaisen LHV:n hinnoittelu on sama niin Suomeen, USA:n kuin Saksaan. Kaupankäyntikuluina menee 175 EEK + 0,3%. Tämän lisäksi LHV perii hallinnointikuluna vähintään 25 EEK kuukaudessa tai 0,025% salkun markkina-arvosta sen ollessa alle 500 000 EEK. Sen ylittävältä osalta kulu on 0,015% kuukaudessa. Kaikissa laskuissa olen LHV:n osalta käyttänyt kuukausikuluna 25 eestin kruunua, mikä euroiksi muutettuna tekee noin 1,60€.

Kaiken kaikkiaan vertailu osoittaa ettei yhtä ainoaa edullista välittäjää ole useille eri markkina-alueille tarjolla. Myöskään kaikki välittäjät eivät operoi kaikissa vertailun maissa. Mikäli kauppoja käy Suomen lisäksi myös Saksassa ja USA:ssa on E*TRADE hyvä vaihtoehto. Mikäli kauppaa on vähänkään enemmän muualla kuin Suomessa tulee se Nordnettiä edullisemmaksi.

Suomen ulkopuolella ei perinteisistä kivijalkapankeista ole haastajiksi. 500 euron kertasijoituksia tekevälle ne eivät ole hyvä vaihtoehto ja vielä 1000 euron kuukausisijoituksillakin kohoavat kustannukset yli kahden prosentin kuukausitasolla. Se on liikaa. Handelsbanken erottuu ryhmästä ylivoimaisesti kalleimpana kaikille markkina-alueille.


Oma ratkaisuni?

Toistaiseksi jään odottamaan Nordnetin vastinetta uudesta hinnoittelusta aiheutuneelle kohulle. Asiasta on noussut sen verran iso haloo piensijoittajien keskuudessa, että tuntuu epätodennäköiseltä etteikö Nordnet jotenkin reagoisi asiaan.

Nordnetin on syytä ottaa vähän kauppaa käyvät asiakkaansa paremmin huomioon tulevassa hinnoittelussaan. Toinen vaihtoehto selvitä asiasta kunnialla on tarjota vanhoille asiakkaille mahdollisuus jatkaa vanhan hinnaston mukaisesti ja ottaa uusi hinnoittelu käyttöön ainoastaan uusille asiakkaille.

Mikäli muutosta päätökseen ei kuitenkaan tule aion jättää sijoitukseni Nordnettiin säilytykseen. Sen lisäksi avaan uuden tilin E*TRADE:en, jota tulen jatkossa käyttämään ETF:ien ostoihin USA:ssa. Koska Nordnet tarjoaa osakkeille ilmaisen säilytyksen ja ilmaiset reaaliaikaiset kurssit ei omistuksia kannata siirtää pois. E*TRADE ei puolestaan tarjoa ilmaisia kurssitietoja, joten ostohetkellä voin kätevästi tarkistaa reaaliaikaisen kurssitiedon Nordnetin palvelusta ennen toimeksiannon tekemistä E*TRADE:ssa.

OMXH25 ETF:n osalta tulen vakavasti harkitsemaan Seligsonin Suomi -indeksirahastoon siirtymistä. ETF:ää en tule myymään turhien verojen välttämiseksi, mutta tulen harkitsemaan, että tulevaisuudessa tekisin ostot indeksirahastoon ETF:än sijaan.

Lopuksi muistuttaisin, että jokaisen kannattaa tarkistaa välittäjältä oma kustannustasonsa, eikä luottaa sokeasti vertailun tuloksiin. Jokaisen sijoittajan kaupankäyntiaktiviteetti, kauppojen, sekä portfolion koko poikkeavat toisistaan ja näillä on vaikutuksia vertailun tuloksiin. Vertailussa mukana olevat hinnat voivat olla myös virheellisia, sillä minäkin olen vain ihminen.

Päivitys 10.4.2010 klo 20:50: Lisätty suurimmat suomalaiset kivijalkapankit vertailuun.

Päivitys 11.4.2010 klo 19:40: Lisätty linkki koostamaani excel tiedostoon osakevälittäjistä.

Päivitys 12.4.2010 klo 17:56: Korjattu Sampo Pankin hinnat vertailussa ja päivitetty excel tiedosto.

Päivitys 13.6.2010 klo 20:22: Korjattu Interactive Brokersin kulut Saksan kaupankäynnin osalta.

73 vastausta artikkeliin "Ajankohtainen osakevälittäjien vertailu"


Anonyymi kirjoittaa:

E*Traden pohjoismaiden toiminnot päätyivät tanskalaiselle Saxo bankille hiljattain. Kyseessä oli pakkomyynti, koska E*Traden pohjoismaiden toiminnot olivat vakavassa kriisissä ja edessä olisi ollut Sofia pankin kohtalo.

Taustalla oli useita katastrofeja. Esimerkiksi Ruotsin viranomaiset vetivät meklariluvat pois vakavien väärinkäytösten takia useilta, joten toiminta halvaantui. Asiakaskato puolestaan veti kannattavuuden negatiiviseksi...

Kiusallisinta E*Tradessa on nyt noin viimeisen 1,5 vuoden aikana ollut rahaliikenteen tökkiminen. Osingot saattavat kirjautua tilille jopa puolen vuoden viiveellä ja monesti vasta kun on kysellyt niiden perään. Harvinaista ei myöskään ole ollut osinkojen maksu tuplana ja niiden pois ottaminen kuukausien kuluttua.

Salkussa osakkeiden arvot näyttävät toisinaan mitä sattuu: esimerkiksi pari viikkoa sitten Nokian kurssi oli mukamas liki 15 euroa... arvaa kuka oli laittamassa myyntiin sellaisen äkkipiikin innostamana ja rahastamassa yllättävää yli neljän euron päivänousua?

10.4.2010 klo 9.01.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos hyvistä tiedoista! Pitääpä vielä harkita E*TRADEa uudemman kerran. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

10.4.2010 klo 9.53.00

Anonyymi kirjoittaa:

Miksi jätit kivijalkapankit pois?

Itse maksan harvoin (n. 1 x kk) kaupankäyntiä tekevänä Nordean palvelusta 10e kerta eli 1000e kertasijoituksillani 1%. Lisäksi kuukausimaksu taisi olla 1,5e. Olisi siis sijoittunut kotimaan vertailussasi kustannuksissa ihan ok. Lisäksi palvelun laatu on hyvä - vain yhdet tunnukset ja yksi palvelu jota käyttää. Tarjolla myös Nordean ja S&P:n analyysit.

En ymmärrä miksi lähteä hankaloittamaan elämäänsä erillisellä osakevälittäjällä säästääkseen vuodessa parikymppiä. Harrastuksensa tietysti kullakin..

Ulkomaan markkinoille kyllä kalliimpi.

10.4.2010 klo 9.57.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kivijalkapankkien kohdalla kokonaiskustannuksia hämärtävät erilaiset asiakastasot ja bonusjärjestelmät. Oletusarvoisesti ne kaikki tulevat kuitenkin Nordnettia kalliimmiksi joille vaihtoehtoja vertailussa yritin löytää.

Ehkä ne olisi kuitenkin ollut hyvä ottaa mukaan, jotta näkisi kuinka suuri ero lopulta on. Mietin, josko tarkentaisin vertailua tältä osin illalla.

10.4.2010 klo 10.04.00

Anonyymi kirjoittaa:

Näkisin kyllä, että kivijalkapankeillakin on jonkinlainen mahdollisuus pärjätä suomen markkinoilla, mutta tuntuu olevan mahdotonta löytää niistä nettivälittäjien voittajia Saksaan/USA:aan

10.4.2010 klo 16.03.00

Anonyymi kirjoittaa:

Myös Avanza voisi olla yksi vaihtoehto. Tai olisikin muuten, mutta:

"Kan jag som finsk, dansk eller norsk medborgare handla med finska, danska eller norska aktier via Avanza?

Personer som är skattskyldiga i Finland eller Norge får inte handla med aktier registrerade i sina hemland via Avanza."

Tässä kuitenkin hinnasto vielä. Silver-tasolle pääsee jo n. 10 000 euron salkulla. https://www.avanza.se/aza/kundservice/prislistaBas.jsp?id=2

Jos valitsee esim. ruotsalaisen välittäjän niin kannattaa kysyä, että saatko heidän kauttaan käydä kauppaa suomalaisilla arvopapereilla.

Sami

10.4.2010 klo 16.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

OP-Pohjola-ryhmä.
Ulkomaisten arvopaperien säilytyspalkkiot:
Hintaryhmä 8: USA, Alankomaat, Ranska, Saksa
Hintaryhmä 8 (alv 22 %)0,15%

Palvelumaksut+Bonus
http://yfrog.com/9fvptpx
http://yfrog.com/j3bonusyp

10.4.2010 klo 16.31.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitos vertailun tekemisestä!

Ehkä havainnollisempaa olisi ollut vertailla kustannuksia vuositasolla siten, että mukana olisi ollut myös harvemmin sijoituksia tekevä. Mutu, että suuri osa buy-and-hold-sijoittajista ostaa 3-4 krt vuodessa, mikä onkin aivan riittävä ajallinen hajautus. Kivijalkapankkien mukaan ottaminen olisi myös hyvä idea, sillä suurella osalle suomalaisista ulkomaiset välittäjät eivät ole todellinen vaihtoehto.

E*Traden ongelmista (viittaan ensimmäiseen kommenttiin) kuulin ensikertaan. Tähän asti olen kuullut puljusta vain neutraaleja tai positiivisia kommentteja. Tästä syystä kuulisin mielelläni myös lisää kommentteja E*Tradesta.

Itse luultavasti luovun kokonaan suorista osakesijoituksista. Tähän asti olen sijoittanut Suomeen suorilla osakesijoituksilla. Luultavasti sijoitan jatkossa kaikille kehitteneille markkinoille Seligsonin indeksirahastojen kautta.

Kehittyville markkinoilla sijoitan ETF-pohjaisesti kaksi kertaa vuodessa, kuten tähänkin asti olen tehnyt. Välittäjä ETF-kaupankäyntiin on toistaiseksi kysymysmerkki.

10.4.2010 klo 16.47.00

Osinko77 kirjoittaa:

Tämä vertailu puoltaa kyllä hieman omaa ajattelua, eli Nordnetista tulisi holdisalkku/pohjoismainen ja e-tradella tekisin sitten jenkkikaupat. En ollut itse kyllä kuullut myöskään ekan kommentin tapaisista ongelmsta E-Traden kanssa, pitääpä hieman tutkia.

Pitää myös tutkia tuo OP:n tarjoama mahdollisuus, yleensä niissä vaan ollut säilytysmaksu / kk / osinkolajike, mikä sitten nostaa kokonaiskulut melko isoiksi.

Ja jotenkinhan se EQ pankin kauppa pitää rahoittaa, eiköhän tässä nyt just (passivisia) piensijoittajia rokoteta: kumminkin hinnat on pidetty juuri muiden alapuolella. Asenne johdon puolesta kyllä potuttaa, olisi nyt edes kertonut jonkun nyyhky-kyyneljutun siitä kuinka huonosti nordnetillä menee (mikä ei pidä paikkansa, ovathan he voimakkaasti laajentuneet ostamalla kilpailijoita).

10.4.2010 klo 18.46.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Lisäsin nyt suurimmat perinteiset kivijalkapankit (OP, Nordea, Sampo, Handelsbanken ja Aktia) vertailuun. Hinnoissa on aina käytetty perusasiakkaan kustannuksia. Erilaisia asiakasjärjestelmiä ja bonusmahdollisuuksia ei siis ole huomioitu. Säilytysmaksuissa olen käyttänyt pienintä veloitettavaa minimisummaa. Mikäli salkku on vähänkään suurempi on veloitus yleensä raskaampi.

Olkaa hyvät!

10.4.2010 klo 20.52.00

Anonyymi kirjoittaa:

OSUUSPANKKI
Palvelumaksumuutokset 1.7.2010 (suluissa vanha hinta):
Kotimaisten arvopaperien säilytys,
kk-hinta (sis. ALV): Perussäilytys 1,50 e (1,25), Sijoitussalk-
ku 2,30 e (2,00), jos vain maksuttomia lajeja 1,30 e (1,00),
Aktiivisalkku 3,30 e (3,00), jos vain maksuttomia lajeja 2,30 e
(2,00),

10.4.2010 klo 21.50.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Muuttuvatko OP:n hinnat USA:n ja Saksan osalta miten?

10.4.2010 klo 23.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Aika kalliiksi tulee OP:n kautta. Jos on vielä vakuutukset Pohjolassa ja maksaa esim. osan niistä bonuksilla, niin edes pankin bonusohjelma ei pelasta sitä tässä hintavertailussa. Laskuria käyttelin ja katsoin etteivät sijoituksista tulleet bonukset kattaisi kuluja edes arvo-osuustilin kuukausimaksujen edestä. Harmi sinänsä, jos poistaisivat tuon maksun ja vähän pudottaisivat hintojaan piensijoittajalle niin voisin hyvin keskittää myös säästämisen Osuuspankkiin. Tämän saman sanoin kun viimeksi soittelivat perään ja kyselivät asiakassuhteesta. Pitänee itsekin harkita tuota E*Tradea...

10.4.2010 klo 23.34.00

jadfh kirjoittaa:

Sampo kiinnostaisi siinä suhteessa että pääsisi Sveitsiin ja Ranskaan kiinni. Nopeasti vilkaistuna en löytänyt hintaa säilytykselle vai sisältyykö se tuohon kk-maksuun?

11.4.2010 klo 8.52.00

Anonyymi kirjoittaa:

Itse olen tyytyväinen OP:n asiakas.

Kun keskitin asuntolainen ja sijoitukset pankkiin, sain neuvoteltua listahintaa alemmat kaupankäyntikustannukset 5e + 0,15%

Suora kaupankäyntikustannus on 1000 euron kuukausittaisessa sijoituksessa 6,50 euroa 0,65 %, eli jo se on edullisempi kuin Nordnetillauudistuksen jälkeen.

Lisäksi saan bonuksia arvo-osuustilini 40 000 euron sijoituksista (sama summa kuin bloginpitäjällä!) 8 euroa kuukaudessa.

Kun säilystysmaksuni on 2e /kk (bonuksia voi käyttää tämän kattamiseksi), niin 6 euroa jää vielä laskennallisesti kaupankäyntikustannusten kattamiseen. Bonuksia ei voi käyttää suoraan kaupankäyntikulujen kattamiseksi, mutta voin maksaa vakuutustani verottomasti ja näin siihen aiemmin käyttämäni rahat voin käyttää kaupankäyntikustannuksiin.

Näin minulle jää 1000 euron kaupankäynnillä 40000 arvo-osuustilillä nettokustannuksia tällä hetkellä kuukausittain 0,50 euroa, eli 0,05 prosenttia. Aion lähiaikoina kasvattaa arvo-osuustilini saldoa siten, että passiivinen kaupankäyntini ja säilytykseni on nettokustannuksiltaan ilmasta - tai jopa tienaan siitä!

11.4.2010 klo 8.52.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

@Tyler Durden: Samoin en löytänyt erillistä hintaa säilytykselle, joten oletan sen kuuluvan 3,05 euron kuukausimaksuun. Mikäli joku tietää ettei näin ole, niin oikaiskaa ihmeessä. Tässä vielä linkki Sammon hinnastoon.

@Anonyymi: Saitko sovittua alempia hintoja USA:han ja jos niin millaiset? Helsinkiin sopimasi hinnat ovat jo kilpailukykyiset. Itselläni on normaali pankkiasiointi tällä hetkellä Nordeassa. Vaihtaminen muuhun pankkiin ei välttämättä ole fiksua, sillä nykyinen asuntolainamarginaalini on 0,3% ja tällaista marginaalia ei tänä päivänä saa mistään.

11.4.2010 klo 10.00.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Jos kiinnostusta on, niin voin jakaa tuon tekemäni excel taulukon välittäjistä. Tällöin voi halutessaan muokata välittäjien hintoja itse (esim. sopimushinnat ja bonusten vaikutukset), jolloin omalle kohdalle saa tarkemman hintatason.

Ilmoittakaa, jos on tarvista.

11.4.2010 klo 18.54.00

jadfh kirjoittaa:

Mulle kelpaa ainakin. Tarvii noita pankkiasioita ja salkun hajautusta muutenkin miettiä. Handelsbanken ja Nordnet ei ole ainakaan toimiva yhdistelmä jatkoa ajatellen.

11.4.2010 klo 19.32.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Linkki exceliin lisätty artikkeliin.

11.4.2010 klo 19.41.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hmm,

tuo just2trade näyttää aika mielenkiintoiselta myös. Nuo kommentit yllä hieman saivat miettimään etraden käyttämistä. Varmaa on, että en enää nordnettiä meinää käyttää, joten tili pitää avata muualle.

Kokemuksia lisää etradesta ja mielellään myös juts2tradesta.

Kukaan?

11.4.2010 klo 22.46.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kuulin näitä finanssipiirejä paremmenkin tuntevalta ystävältäni Saxo-Etrade-kaupan aikoihin, että Etradea olis tarjottu useammallekin taholle ympäri pohjolaa ja eurooppaa, mutta kenelläkään ei ollut kelvannut. Niin kuralla oli ollut kait toiminnot. Saxo-teki kait Etraden kanssa jotain läheistä yhteistyötä,että sen oli käytännössä ostettava se pois kuljeksimasta ettei Saxollekin olis aiheutunut onglelmia.

NasdaqOmxin kauppatilastojen mukaan Etrade on Suomessa todellinen lilliputti. Alkuvuoden tilastot osoittaavat, että vaihdosta sillä oli vain 0,24%. Niillä on joskus ollut reilusti isommat luvut, muttei lähimainkaan niillä tasoilla kuin monilla muilla kotimaisilla välittäjällä taikka esim. Nordnetillä. Sekin kyllä indikoi jotain ko. välittäjän ongelmista.

January 2010 - March 2010
Turnover Trades


186 504 491EUR 0,24% 14 712 No 0,19%

Itse turvaudun edelleenkin Nordnetiin. Omalla vaatimattomalla kaupanäyntiaktiivisuudellani palkkioni jopa laskevat vaikken mikään suursijoittaja olekaan, koska kaupat ovat yleensä aina yli 10 000 euron kauppoja. Ja hei oikeasti, kuka muu tarjoaa ilmaiset säilytykset, reaaliaikakurssit ja kaikki muut mainiot palvelut. Ja toivottavasti eQn myötä nordnettikin saa vihdoin omat raportointipalvelut trimmattua asiakkaiden vaatimalle tasolle.

11.4.2010 klo 23.59.00

Anonyymi kirjoittaa:

Aktiedirekt on onsa Nordnetia, voi olla että suomalaisille tulee sinnekin oma hinnoittelunsa.

12.4.2010 klo 1.22.00

Salkkumies kirjoittaa:

Osakesäästäjillä on Nordnetin kanssa yhteistyösopimus, jonka perusteella liiton jäsenet ovat käyneet kauppaa kululla à 5 € + bonus-asiakkaan edut. Nordnetilta saamani vastauksen perusteella he aikovat (yksipuolisesti ?) muuttaa tätä etua jotenkin uuden "innostavan" linjan mukaiseksi. Lisätietoa luvattiin Nordnetilta myöhemmin. Olen informoinut asiasta Osakesäästäjien Keskusliittoa, josta olen saanut vastauksen, että Nordnet-asia on nyt (pyynnöstäni ??) seuraavan hallituksen kokouksen asialistalla. Jos Osakesäästäjät nyt onnistuvat ajamaan jäsentensä etua, on liiton 68 euron verovähennyskelpoinen jäsenmaksu nopeasti kuitattu jo pelkillä säästyneillä palkkiokuluilla.

Anonyymille OP-asiakkaalle ja muillekin kysymys:

Saako OP:ssa todellakin bonuksia arvo-osuustilillä oleville osakkeille?? Aiemmin ei ainakaan saanut. Jos todellakin saisi, niin jo parin kymmennen tuhannan holdisalkku vähin kaupoin olisi käytännössä täysin kuluton. Se jo kiinnostaisi minuakin..

12.4.2010 klo 9.32.00

Laiska sijoittaja kirjoittaa:

Salkkumies: Mielestäni OP:lla EI SAA bonuksia osakkeista, vaan ainoastaan OP:n rahastoista + lainoista, käteisestä jne...

Olisin myös kiinnostunut kuulemaan, jos jollain on tästä parempaa/muuta tietoa.

12.4.2010 klo 10.00.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

E*TRADEssa ois nyt avajaistarjous!

Tule E*TRADEn asiakkaaksi, niin saat käydä osakekauppaa Suomen pörssissä edulliseen hintaan 0,039% (min €4,95) ensimmäisen kolmen kuukauden aikana.

* Käyt myös kauppaa hyvällä kampanjahinnalla muissa pörsseissä: Ruotsi 0.039% (min. 49 SEK), Tanska 0,039% (min. 39 DKK), Norja 0.039% (min. 39 NOK) ja USA 0.10% (min.10.95 USD).

12.4.2010 klo 14.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

SAMPO:

ULKOMAINEN ARVOPAPERISÄILYTYS
Ulkomaisten arvopapereiden säilyttäminen Euro
- Danske Bank A/S osakkeiden säilytys Maksuton
- Ulkomaisten arvopapereiden säilyttäminen / tili/ kk* 4,50 euroa
Ulkomaisen arvopaperisäilytyksen arvon ylittäessä 50 000 euroa ylimene-vältä osalta peritään 4,50 euron palkkion lisäksi 0,15% p.a./tili
* Säilytyspalkkio peritään myös tyhjästä ulkomaisesta arvopaperisäilytyk-sestä niiltä kuukausilta, jolloin sopimus ulkomaisesta arvopaperisäilytyk-sestä on ollut voimassa.

http://www.sampopankki.fi/fi-fi/Henkiloasiakkaat/SaastaSijoita/Osakkeet/Documents/Arvopaperikaupankäynnin%20palvelumaksut_su.pdf

12.4.2010 klo 14.42.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos tiedosta! Päivitin Sampo Pankin hinnat artikkeliin ja excel tiedoston. Samalla tiputin 3,05 euron kuukausiveloituksen pois, sillä näemmä tarjolla on myös ilmainen "Peruspalvelut" palvelupaketti, jossa sellaista ei ole. Säilytysmaksut on nyt huomioitu. Pieni muutos tuli myös 1000 euron kertahankintaan alaspäin Helsingin pörssissä käyttäen Peruspalvelut -pakettia.

12.4.2010 klo 17.59.00

exuser kirjoittaa:

Lähetin paperit etradeen. Raportoin kunhan sieltä kuuluu jotain. Jenkki-kaupankäyntiä varten joutui täyttämään paperin, jota nordnettiin ei ainakaan minulta vaadittu. Katsotaan koska Saxo pankki nostaa hintoja ja missä..

Jan Dinkelspiel muuten vastasi mailiini, jossa valittelin asioiden laidasta. Geneeristä myötämielistä jorinaa. Valitin myös ruotsalaisten ja suomalaisten eriarvoisesta kohtelusta ja tähän hän vain totesi uskovansa markkinoiden ja palveluiden olevan erilaiset. Myönsi myös, että PR:n suhteen Nordnetilla on oppimista. Sanoi myös, että oiekassa elämässä Nuurri on kovin kiinnostunut asiakastyytyväisyydestä. Toisin sanoen vastaus oli yhtä tyhjän kanssa. Heitä ei voisi vähempää kiinnostaa.

12.4.2010 klo 19.06.00

exuser kirjoittaa:

Niin Nuurri=Nuutti.

12.4.2010 klo 19.07.00

exuser kirjoittaa:

Typoja näytti tulevan. Nuurri tarkoitti siis Nuuttia.

12.4.2010 klo 19.08.00

Kshanti kirjoittaa:

Laskin Kauppalehden foorumissa (Rahastot/Halvin välittäjä), että just2trade:n kaupan hinnaksi tulee 7.85 euroa, jos käyttää 6 euroa lähtevän ulkomaan tilisiirron hintana (OP).

Takaisinlunastuksen rahansiirto maksaa 34€, jos käyttää 4.5€ saapuvan ulkomaan tilisiirron kuluna (OP).

13.4.2010 klo 11.20.00

ZNett kirjoittaa:

Eihän tässä pian auta kun alkaa pistämään porukalla uutta välityspalvelua pystyyn, joka on suunnattu erityisesti passiivisijoittajille!

13.4.2010 klo 11.22.00

Anonyymi kirjoittaa:

OP Bonus.
Bonuksia kerryttävään asiointiin lasketaan mukaan lainat, talletukset, OP-Visa ostokset ja tietyt sijoitukset. Sijoituksista bonusta kerryttävät sijoitusvakuutukset ja tietyt sijoitusrahastot. Arvo-osuustilillä olevat arvopaperit eivät kerrytä bonusta.

13.4.2010 klo 15.54.00

Billy the Kid kirjoittaa:

Tossa sun vertailussa on kyllä yksi puute. Et ota rahojen siirtelyn kustannuksia huomioon. Just2trade näyttää halvalta, mutta sinne ei voi siirtää eu-maksuna rahaa, joten jos ostaa ja siirtää kerran kuussa, niin hintaa tulee vähn yli 10$/kk. Tästä voidaankin päätellä että IB on halpa. Lisäksi tosta IB:n minimistä vähennetään sun kaupantekosutannukset; voit sisi tehdö vaikka 8 kauppaa jenkkeihin kuussa ja silti maksat vaan 10$/kk. (maksat lisää siis vain erotuksen, jotta 10$ täyttyy)

14.4.2010 klo 11.39.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Billy: olet oikeassa ja siksi mainitsinkin rahojen siirtelystä koituvat kustannukset artikkelissa.

Se paljonko nämä kustannukset ovat riippuu omasta pankista ja myös käytettävä discount broker voi veloittaa osansa. Koska nämä kulut voivat vaihdella paljon en ole niitä voinut ottaa vertailuun mukaan itse vaan jokainen joutuu laskemaan kulut omalta kohdaltansa, jotta kokonaiskustannukset paljastuvat. Myös panojen ja nostojen tiheys vaikuttaa osaltaan näin kuukausikustannuksiin.

14.4.2010 klo 11.49.00

Anonyymi kirjoittaa:

Muuten, vastasivat Nordnetista että tämä muutos koskee tosiaan vaan suomalaisia asiakkaita. Eli ruotsalainen asiakas tekee kaupat normaaliin hintaan minisalkulla.

- tuoki

15.4.2010 klo 20.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

Sellainen pieni huomautus, että 75€/3 = 25€. FIMin Direct-sopimus maksaa siis tuon verran.

Olen itse ollut vannoutunut Nordnetin asiakas, mutta nyt meni hermot tähän v***uiluun ja siirryn FIMille, vaikka joudunkin maksamaan itseni kipeäksi. Koska kaupat maksavat vain 1,5€/kpl, voin tehdä entistä pienempiä kauppoja, jolloin saan paremman ajallisen hajautuksen.

Hoidan neljän ihmisen sijoituksia ja FIMissä tuo 75€ maksu menee vain kerran, koska salkut ovat samassa ryhmässä. Vaikka hieman kallis onkin, minusta se on ihan varteenotettava vaihtoehto esim. perheenjäsenten salkuille.

FIMin asiakaspalvelu on ystävällisesti vastaillut kaikkiin kysymyksiini ja kun olin netissä täyttänyt sopimuslomakkeet, sieltä soitti mukava nuorimies varmistaakseen, että ovat ymmärtäneet oikein toivomani järjestelyn. Ihanaa vaihtelua Nordnetin tylyn linjan jälkeen - rahalla voi saada rakkautta!

16.4.2010 klo 20.04.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

FIM:n osalta olen kk-kuluihin laskenut myös muut kulut joita ymmärrän, että tulee tuon lisäksi. Esim. kotimaisten osakkeiden säilytys 2,50€/kk.

16.4.2010 klo 20.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

FIMin Direct-asiakkaille kotimaisten osakkeiden säilytys on ilmaista. Tuo 75€/3kk kattaa siis myös säilytyksen.

FIMillä on mahdollista olla myös puhelinasiakkaana ilman Direct-sopimusta. Tällöin kotimaisten osakkeiden säilytys 2,5€/kk ja kaupat Helsingissä osakkeilla 0,5%/min 1,5€.

Minusta on näköjään tullut jo FIM-lobbari, vaikka sopimuspaperit ovat vasta postissa :-)

19.4.2010 klo 13.38.00

Unknown kirjoittaa:

ZNett:

Ollaan jo askelta edellä. Perustetaan uutta välittäjää http://groups.google.com/group/kl-newtraders

Meidän ryhmässä on 73 jäsentä. Laita viestiä kl.newtraders@gmail.com niin pääset sisään. :)

- Ardiana

22.4.2010 klo 21.53.00

jussi kirjoittaa:

Excelissä eurot on muutettu dollareiksi kertoimella 1. Esim: 40e+26,875$ ei ole 66,88$

28.4.2010 klo 9.40.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

jussi: Voisitko kertoa tarkemmin mihin kohtaan viittaat? Ei heti osunut omaan silmään.

28.4.2010 klo 9.45.00

jussi kirjoittaa:

Esim solut L23+M23

28.4.2010 klo 10.10.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kyllä se pitäisi olla aivan oikein. Tässä tuntuisi nyt olevan ehkä ongelma enempikin se, että olen laatinut Excel taulukon Mac:n versiolla ja Windowsin Excelillä, kun taulukon ottaa auki näyttää ohjelma valuutan olevan dollari vaikka oikeasti olen käyttänyt suoraan euroksi konvertoitua summaa.

Kaikki taulukossa olevat summat ovat siis euroja, eivät dollareita. Summat on siis muutettu dollareista euroiksi kaikissa kohdin.

28.4.2010 klo 10.23.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko todellakin niin, että FIM veloittaa jokaisesta toteutuneesta kaupasta 1,5 euroa? Eli jos yksi toimeksianto toteutuu vaikkapa viitenä eri kauppana niin hinta on 7,5 euroa?

28.4.2010 klo 17.24.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

FIM:n hinnaston mukaan minimiveloitus kotimaan kaupankäynnistä on 1,50€/toteutunut kauppa.

28.4.2010 klo 17.34.00

Anonyymi kirjoittaa:

"Sijoittaja tekee 500 euron kaupan kerran kuukaudessa". Voiko tätä kutsua sijoittamiseksi? Pitääkö pankkien houkutella nappikauppiaita? Halvimmaksi ja helpoimmaksi tulee pistää viisisatanen sukanvarteen ja kerran vuodessa ostaa 6000 eurolla.

Muuten asiallista asiaa. Nordnetin hinnannosto ja mussutuspuhe testaa kohtuuden rajoja.

28.4.2010 klo 21.31.00

Billy the Kid kirjoittaa:

"helpoimmaksi tulee pistää viisisatanen sukanvarteen ja kerran vuodessa ostaa 6000 eurolla."

Ja samalla tuotto jää selkeästi huonommaksi.

30.4.2010 klo 9.44.00

Anonyymi kirjoittaa:

Yksi vaihtoehto voisi olla vielä ruotsalainen Avanza pohjoismaisten ja amerikkalaisten osakkeiden osalta. https://www.avanza.se/aza/kundservice/prislistaBas.jsp?id=2

Suomalaisia osakkeita heidän kauttaan ei saa ostaa, mutta muiden pohjoismaiden hinnasto on Nordnetin vanhaa hinnoittelua edullisempaa, vaikkei Aktiedirektin tasoa olekaan.

Voisiko tämänkin vaihtoehdon lisätä vertailuun?

Sami

30.4.2010 klo 15.19.00

Anonyymi kirjoittaa:

Lisäys: Perus ja premiumasiakkaille on eri hinnoittelu. Premiumasiakkailla on korkeampi mimimipalkkio, mutta halvempi prosenttipalkkio.

Perusasiakkaat: https://www.avanza.se/aza/kundservice/prislistaBas.jsp?id=2

Premium: https://www.avanza.se/aza/kundservice/prislistaPremium.jsp?id=2

Hopeatasolle pääsee jo 100SEK kuukausikaupoilla tai 100 000SEK salkulla. Hyvänä puolena vielä se, että rahat voi vaihtaa Avanzassa euroiksi, eikä käteistä tarvitse pitää kruunuina, eli valuuttariski poistuu käteisen osalta. Huonoimmallakin tasolla eurotalletukselle saa 0,30% korkoa.

Itse voisin ihan "huvin vuoksi" avata tuonne salkun koska se on ilmaista.

Sami

30.4.2010 klo 15.25.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko kenelläkään kokemuksia tuosta Liqvinetistä? Mainostavat 0.05% kuluja ja kiinnostaisi kokeilla suomalaista välittäjää. Sen verran on mennyt hermot noihin ruotsalaisiin viime aikoina.

-mussuttava piensijoittaja

3.5.2010 klo 11.51.00

turisti1 kirjoittaa:

Onko Saksan laskelmassasi Interactive Brokersin osalta virhe?

Eikö kokonaishinnan pitäisi siinäkin olla 10 USD (koska kaupankäyntipalkkio jää sen alle)?
Tällöinhän se on vertailluista edullisin.

13.6.2010 klo 19.45.00

turisti1 kirjoittaa:

Mistä tällaisen tekstin löysit?

'Itselleni jäi myös epäselväksi tuleeko erikseen vielä kuukausittainen 2000 dollarin arvoinen välittäjämaksu näiden päälle (lainaus IB:n hinnastosta: "A commission minimum of USD 2,000 (or non-USD equivalent) per month will be applied").'

13.6.2010 klo 19.49.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Noi IB:n kokonaiskustannukset on kyllä niin vaikeita hahmottaa, etten osaa varmaksi sanoa onko virhettä vai ei. Näin hankala hinnoittelu on yleensä aina oire jostakin. Miksi kokonaiskuluja halutaan härämärtää?

Lainaus on tältä verkkosivulta (Broker välilehti):
http://www.interactivebrokers.com/en/accounts/fees/minimumDeposits.php

13.6.2010 klo 19.59.00

turisti1 kirjoittaa:

Tuolta osin minusta hinnoittelu on ihan selkeä. Vaikuttaa siltä, että olet vain virheellisesti copy-pastettanut kiinteän kulun edellisestä laskelmasta (jossa se on ollut (10 USD - kaupankäyntikulu)). Saksan laskelmaan olisi pitänyt kopioida sama kaava eikä tuota edellisen laskelman arvoa. Varsinaista kiinteää kuluahan ei siis ole, vain kaupankäyntikulut TAI minimilaskutus 10 USD.

Saksan osalta kaupankäyntikulu 4 EUR on oikein, mutta siinäkin kokonaiskulun pitäisi siis olla vain 10 USD.

Browsailin hiukan ja vaikuttaa siltä, että se 2000 USD:n minimi koskee vain broker accounteja, ts. jos joku haluaa toimia "alivälittäjänä".

http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=inst_new_accounts&p=b&ib_entity=inst
ja
http://www.financialwebring.org/forum/viewtopic.php?f=39&t=110670

13.6.2010 klo 20.09.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

OK, kiitos oikaisusta! Korjaan laskelman artikkeliin.

13.6.2010 klo 20.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

Piensijoittana en voi avata Lynxia, koska minulla ei ole riittavan suuria saannollisia tuloja. Avasin Etraden, jotta kaupankayntikulut laskevat. Nordnet on nyt vain holdaus tarkoituksessa.

23.10.2010 klo 18.04.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kyselin joskus aikaisemmin Avanza:sta josko tulisin heidän asiakkaaksi, mutta se ei onnistunut. He vaativat että asiakkaalla on oltava ruotsalainen pankkitili ja homma siis tyssäsi siihen.

28.10.2010 klo 23.27.00

Anonyymi kirjoittaa:

Nordnetin eduksi sanoisin että 'flash crash' ei aiheuttanut niille ongelmia ja valuutanvaihdosta selviää pienillä kuluilla.

3.12.2010 klo 15.11.00

Anonyymi kirjoittaa:

tietääkö kukaan hyvää välittäjää japanin markkinoille?

24.1.2011 klo 23.30.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ainakin Lynxillä ja Interactive Brokersilla pääsee käsiksi Japaniin.

24.1.2011 klo 23.33.00

Cramerica kirjoittaa:

Taidan joutua Nordnetin suunnanmuutoksen takia kasaamaan ETF-portfolioni Lynxille. Mitenkähän lienee Aktiedirektin laita, loppuukohan XETRA & Co. välitys heiltäkin? Tukholmasta en haluaisi ryhtyä pienemmistä kuluista huolimatta laihan volyymin takia ostamaan.

Tuntuu ettei vaihtehtoja ole liikaa, kun Saxonkin valikoima taas on XETRAn osalta kumman puutteellinen.

Olisi mielenkiintoista kuulla syitä muutokseen, varsinkin kun Nordnetin oma promo kauppaa nimenomaan XETRA-noteerattuja ETF:iä ilman kaupankäyntikuluja.

3.2.2011 klo 13.06.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Xetra ei ole parkettipörssi vaan sähköinen.

3.2.2011 klo 13.16.00

Cramerica kirjoittaa:

How foolish of me... kiitokset tästä, en ehtinyt vielä meuhkata asiasta kovinkaan paljoa. Valottaa päätöksen loogisuuttakin kummasti.

Hyvä toki miettiä välillä vaihtoehtojakin. Lynxin käyttö tiputtaisi kaupankäyntikustannuksia roimasti ja tuskin heitä haittaa, vaikkei arvioitu vuotuinen transaktiomäärä ihan toteutuisikaan.

3.2.2011 klo 18.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onnistuukohan Lynxilla pelailu jos saksankielen taidot ovat täysin nollissa?

8.3.2011 klo 20.33.00

Unknown kirjoittaa:

Moikka,
vaikka onkin vanha kirjoitus blogissasi koitetaan jos joku kommentoisi vielä tätä hinnoittelua. Olen katsellut vaihtoehtoa ETF sijoittamiseen ja tuo just2trade näyttää halvalta 2,5$ per kauppa kuten sanovat (+ rahansiirto josta oli kommentti ab 10$)... voisiko joku jakaa käytännön kokemuksia tuosta lynxin hinnoittelusta ja eri markkinoilla olevien ETF:ien kaupankäynnistä, katson heidän hinnastoaan ja ei oikein ota selkoa siitä.
http://www.lynxbroker.de/tarifvergleich.php

3.1.2013 klo 22.47.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onko optium tuttu?
http://www.optium.fi/hinnasto/

8.4.2013 klo 19.03.00

Anonyymi kirjoittaa:

Optiumissa ilmeisesti joutuu ensin avaamaan pankkitilin Ålandsbankenissa, ennen kuin voi tulla asiakkaaksi. Tuo 0,75% ilman muita kuluja tuossa Konsultoiva-vaihtoehdossa kyllä arveluttaa... Ei se kustannus voi noin pieni olla.

12.4.2013 klo 10.55.00

Anonyymi kirjoittaa:

Just2Trade näköjään vaatii, että tlille laitetaan vähintään 2500 dollaria, ja ostot ulkomaisista pörssesistä _saattavat_ maksaa 2,50 + 75 dollaria, määrittelemättä tarkemmin, mistä pörsseistä.

14.7.2013 klo 21.31.00

Anonyymi kirjoittaa:

^Tarkoitatko tätä

"The foreign settlement fee, usually $75, is charged to trade securities that do not settle domestically (at the DTC). This foreign settlement fee does not apply to ADRs (foreign firms listed domestically, like BP). Currently, there is no list available for the securities that do not settle domestically but generally the symbols are 5 letters and end in F or Y. However, not all 5-letter symbols ending in an F or Y are charged the foreign settlement fee."

1.9.2013 klo 12.04.00

Anonyymi kirjoittaa:

Päivitys olisi kiva !

Alkuperäiset taulukot ovat nyt sen kolme vuotta vanhoja: ei niihin voi enää luottaa!

19.9.2013 klo 13.11.00

Anonyymi kirjoittaa:

Täälläkin kiinnostaisi kovasti kuulla mikä on tilanne tällä hetkellä ja kuinka tyytyväisiä olette olleet näihin ulkomaisiin välittäjiin?

2.10.2013 klo 15.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Nordean kuluina avainasiakkaalle on min 8€/kauppa ja säilytys 1,5€/kk/salkku. Veroraportti ilmainen.

30.10.2013 klo 14.56.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails