Blogi menee tauolle

25.8.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


(Kuva: eyehook.com)

Edellinen kirjoitukseni herätti aikamoisen myrskyn vesilasissa. Sain mm. seuraavaa palautetta:

"Blogi tuntuu nyt olevan enemmänkin oman taloudellisen hyödyn hankkimisen tavoite kuin talouden neutraalia tarkkailemista."

"Saattaahan se ollakin, että joku on aivan aidosti niin kiinnostunut osakepoiminnasta ym. tuubasta, että maksaakin siitä jotain."

"Aika jännittävää, että jos kaikki palaute ei ole ylistävää Saituri säntää paikalle heiluttamaan sanan säilää ja panemaan laput silmillä kulkevat inisijät häpeämään. Mussuttajat kuriin."

"Suunta on jo pidemmän aikaa ollut alaspäin ja tällaisenaan blogi ei tuo ainakaan minulle enää mitään lisäarvoa."

Heräsin (jälleen kerran) miettimään, että miksi ihmeessä oikein ylipäänsä pidän tätä blogia? Olen kirjoittanut näitä tekstejä, koska olen tuntenut, että niistä olisi toisille hyötyä. Olen halunnut jakaa omaa tietämystäni ja kokemusta vapaasti, jotta myös muut hyötyisivät niistä. Olen saanut siitä mukavaa palautetta ja juuri siksi olen jatkanut tätä kaikkea. En siksi, että blogista tulevat tulot olisivat suuret (n. 20e/kk). Olen saanut blogin pitämisestä paljon iloa omaan elämään. Sen pitämisellä on tuntunut olevan merkitystä niin muille kuin myös itselleni. Olen saanut siitä mielihyvää.

Mutta en enää tällaisen palautteen jälkeen. Koska yhdenkin kommentoijan mielestä blogi ei tuo mitään lisäarvoa, niin miksi ihmeessä tuottaa vielä lisää täytettä internetin syövereihin? Se on jo ennestään täynnä roskaa!

Koska ilmeisesti kirjoituksillani aiheutan nykyään enemmän harmia kuin iloa (niin itselleni kuin muille) on päätös helppo.

Blogi jää määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Haluan ottaa etäisyyttä tähän kaikkeen. En kirjoita uusia artikkeleita. Kuukausikatsaukset voivat ilmestyä tai olla ilmestymättä. Blogi voi jatkua tai olla jatkumatta. Satelliittisalkun päivittämistä jatkan silti, jotta täytän lupauksen jonka olen palvelun maksaneille ihmisille antanut. Kirjaprojektiin tällä päätöksellä ei ole vaikutusta.

Nyt helpompi ratkaisu itselleni on pitää ajatukseni sijoittamisesta, sekä erilaisista tavoista vaurastua omana tietonani, eikä jakaa niitä julkisesti. En saa siitä muuta kuin pahaa mieltä. On parempi, että hyödynnän itse omat ajatukseni ja löydökset.

Blogin pitäminen ottaa myös paljon aikaa. Asioiden taustojen selvittäminen, tutkiminen ja pureskeleminen luettavaan muotoon ottaa kaikki aikaa. Aikaa, jonka voisin käyttää myös sellaiseen, josta saan suurempaa sisältöä elämääni. Tällä hetkellä ylivoimaisesti paras vaihtoehto on antaa säästynyttä aikaa rakkaalle poikalapselleni.

Jos haluat olla minuun yhteydessä, niin se onnistuu sähköpostilla. Käyn tasaisesti erilaisia keskusteluja lukijoiden kanssa mailitse ja olen saanut niistä paljon. Olin ajatellut käsitellä blogin tulevissa kirjoituksissa mm. sijoittamista metsään (yhteismetsän hyödyt), erästä varsin riskitöntä tapaa saada viisinumeroisia (jopa kuusinumeroisia) potentiaalisia tuottoja (vaatii myös tuuria, jota tosin voi minimoida), muista arvosijoitusmenetelmistä, Yalen mallista jne. Tässä muutamia aiheita sähköpostien aiheiksi, toivottavasti myös sinulla on antaa omaa näkemystä.

Blogi jää siis tauolle niin pitkäksi aikaa, kunnes tunnen, että saan uusien kirjoitusten kirjoittamisesta samanlaista ilon tunnetta kuin aiemmin. Kauanko se kestää en tiedä.

Suhtaudun sijoittamiseen edelleen yhtä intohimoisesti kuin ennenkin. Se ei ole muuttunut mihinkään.

Kiitos, että jaksoit lukea tänne asti. Toivotan hyvää ja kauniin ruskaista syksyä kaikille!

70 vastausta artikkeliin "Blogi menee tauolle"


Passiivinen Sijoittaja kirjoittaa:

On erittäin valitettavaa, että päätit (ainakin väliaikaisesti) lopettaa blogiin kirjoittamisen. Edellinen kirjoitus kieltämättä kirvoitti kärkkäitä kommentteja, mutta kannattaa muistaa, että kommentoivat ovat vain pieni osa blogin lukijakunnasta. Olen varma, että suurella osalla lukijoista ei ole mitään sitä vastaan, että otat pienen maksun satelliittisalkun kurkistamisesta.

Olen myöskin varma siitä, että moni, minä mukaanlukien, on saanut blogisi kautta arvokasta tietoa sijoittamisesta. Aina löytyy kuitenkin myös sellaisia, jotka eivät pidä jostakin. Yleensä nämä henkilöt ovat myös niitä äänekkäimpiä.

Blogin ylläpitäminen vie kieltämättä paljon aikaa, ja on ymmärrettävää, että haluat nyt kohdistaa voimasi johonkin muuhun. Toivon kuitenkin, että löydät taas innostusta kirjoittaa blogiin. Olisi todella sääli, jos tämä blogi kuihtuisi pois!

Käyköön sitten lopulta miten tahansa, haluan kiittää sinua tästä blogista, siitä on ollut minulle paljon apua.

Hyvää syksyä ja sijoitusilmoja sinullekkin!

25.8.2010 klo 17.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Itse olen ainakin seurannut sivuja mielenkiinnolla ja tarkoituksena olisi hyödyntää niitä tietoja, mitä olen sivuiltasi löytänyt. Todella harmillista, jos lopetat kirjoittelun kokonaan, koska ainakin itse seuraan mieluummin jonkun "siviilin" talousvinkkejä, kuin pankin setien tai Taloussanomien journalistien viisauksia.

Olisiko mahdollista tilata esim. jokin uutiskirje sähköpostiin, niin nämä anonyymit valittajat eivät ehkä niin herkästi ottaisi kantaa esiin tuomiisi asioihisi? Pitää muistaa, että valtaosa blogin lukijoista on passiivisia lukijoita eli he eivät kommentoi, mutta ottavat vinkeistä vaarin. Sehän on selvää, että suomalainen ei osaa muuta kuin olla kateellinen! Itsestäni on ainakin hienoa nähdä, minkälaisella aikataululla ja minkälaisilla panoksilla on oikeasti mahdollista tehdä tulosta. Muutenkin olen ihaillut sitä taloudellista toimintaa, mitä teet arkielämän puitteissa.

Tsemppiä ja kiitokset tähän astisesta! Toivottavasti et poista blogisi sisältöä, jotta voin hyödyntää niitä heti, kun oma taloudellinen tilanne paranee! Kiitos!

25.8.2010 klo 17.09.00

Anonyymi kirjoittaa:

Yhdyn Passiiviseen Sijoittajaan ja lisäisin vielä: Luettuani nyt uudemman kerran nuo kommentit, niin sanoisinpa niinkin, että tässä on kyllä nyt hiukan ylireagoinnin makua. Onhan siellä muutama neuroottinen kommentti, mutta löytyypä myös niitä, jotka ovat ymmärtäneet asian laidan.

Pidä pieni tauko ja ala uudella innolla.

25.8.2010 klo 17.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

Tässäkin toinen passiivinen lukija, joka on pahoillaan päätöksestäsi. Tai ainakin toivon, että määrittelemättömästä tauosta tulee mahdollisimman lyhyt. Blogisi antaa tekstiviesti-vapailtakin osin (eli lähes kokonaan) todella paljon ajateltavan arvoisia mietteitä, joita olen itsekin kerennyt useampaan otteeseen hyödyntämään.

Pidä mielessä, että netissä on niin paljon enemmän niitä jotka tykkäävät vain huudella negatiivisia asioita (katso lähes mitä tahansa lehden kommentointipalstoja), jolloin hiljaisemmat (ja tähän blogiin todella tyytyväiset) lukijat jäävät paitsioon. Olen varma, että meitä on suurin osa blogin lukijoista.

En ymmärrä miten iso kohu tuosta satelliittisalkusta nousikaan. Vaikka en itsekään meinaa tekstiviestillä salattua sisältöä tilata, niin en ole vetämässä siitä hernettä nenääni. Eikä pitäisi minusta kenenkään muunkaan.

-ZNet

25.8.2010 klo 17.20.00

Anonyymi kirjoittaa:

Todella harmillista jos blogi jää tauolle! Olen viimeisen vuoden-kahden aikana seurannut paljon sijoitusblogeja ja tämä on ollut aivan ylivertainen! On ollut todella mielenkiintoista seurata tavoitteesi kehittymistä ja blogista on myös saanut erittäin hyviä ajatuksia omaa tulevaisuutta ja sijoitustoimintaa ajatellen. Toivottavasti jatkaisit kirjoittelua pian!

25.8.2010 klo 17.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

Päätöksesi on valitettava, koska tätä on ollut kiva lukea.
Hyvän kirjoittajan luonteeseen näyttää yhdistyvän hivenen kiivas temperamentti (vrt. tämä reaktiosi ja pikavisiittisi Kauppalehden keskustelupalstalla).
Suosittelisin ohjetta jonka joskus luin Negroponten Being digital -kirjasta- Do not pay any attention to the critisism - do not even ignore it!

25.8.2010 klo 17.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

Valitettavaa. Elämä on valintoja ja niitä pitää tehdä. Tärkeää ei ole suunta vaan liike :) Varmaankaan ajan satsaus poikalapseesi ei ole huonoin sijoituspäätös jonka tulet tekemään. Itse olen blogiasi lueskellut ja osa kirjoituksista on olleet itselleni kiinnostavampia kuin toiset. Kaikenkaikkiaan kuitenkin mielenkiintoista luettavaa. Sijoitusblogitaivaalle kyllä jää aukko, mutta sekin varmaan täyttyy jotenkin. Hauskaa ruskaa ja menestystä sijoitustoiminnassa. Toivottavasti vielä palaat näppiksen ääreen...

25.8.2010 klo 18.19.00

Anonyymi kirjoittaa:

Harmi homma kyllä tämä.. Mutta ei kaikkea negatiivista nettikritiikkiä kannata ottaa ihan suoraan filtteröimättä vastaan. Monesti ne on kirjoitettu tarkoituksella liioitellen. Ehkä tässä tapauksessa lukijat reagoivat näin voimakkaasti, koska pelkäsivät blogin ilmaisuuden katoavan jatkossa tuosta noin vaan.

25.8.2010 klo 18.24.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jopa on herkkänahkaista. Aivan kuin olisit luullut keksineesi vallan ainutlaatuisen tavan kerätä tuloja, ja muiden osoitettua karun todellisuuden heittäydyt sitten niin marttyyriksi... Oli täysin odotettavissa, että rahastusaikeet, vaikkakin pienimuotoiset sellaiset, herättävät närkästystä. Netti ja varsinkin blogit koetaan ilmaiseksi materiaaliksi, eikä näin vähäisellä sisällöllä kannata yrittää kerätä maksua.

25.8.2010 klo 18.35.00

Anonyymi kirjoittaa:

Harmittaa täälläkin. Yksi syy, että ylipäätään olen jaksanut sijoittaa ja tutkia erilaisia mahdollisuuksia on ollut tämä sinun ylläpitämä blogisi. Luulisin muuten, että ainakin osa negatiivisia kommentteja jättäneistä teki sen siksi, että heillä heräsi pelko siitä, että koko blogi muuttuisi maksulliseksi.

Toisaalta itse ajattelen, että olisiko sekään huonompi homma? Voisin kuvitella maksavani pientä vuosittaista jäsenmaksua tämän blogin lukemisesta. Oliskohan muita?

25.8.2010 klo 18.41.00

Anonyymi kirjoittaa:

Oho ja sääli. Tämä blogi on ollut myös omalla kohdallani kipinän aiheuttaja sijoittamiseen, ja on todella sääli jos se nyt sammuu.

Lueskelin nyt nuo aiemman kirjoituksen kommentit, ja hieman ihmettelen miksi niiden takia pitää homma lopettaa. Muutama negatiivinen kommentti kaataa koko projektin? Netti nyt vaan on sellainen paikka jossa tulee turpaan. Mutta omasta mielestäni se vaan tarkoittaa että tekee jotain oikein ja omalla tavallaan.

Toki päätös on sinun ja sitä pitää kunnioittaa. Kiitos siis näistä aiemmista kirjoituksista (jotka toivottavasti pidät edelleen tarjolla), ja menestystä jatkossa.

25.8.2010 klo 19.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

>Hyvän kirjoittajan luonteeseen näyttää yhdistyvän hivenen kiivas temperamentti (vrt. tämä reaktiosi ja pikavisiittisi Kauppalehden keskustelupalstalla).

Samaa mieltä kun tämä yllämainittu. Tässä on nyt vähän teatraalista (teko-)närkästystä havaittavissa. Varmaan kuitenkin osasit mielessäsi varautua joihinkin kriittisiin kommentteihin asian suhteen. Kyllähän tuollaiset pitää pystyä ohittamaan olankohautuksella. Sinällään kirjoittaminen on kovaa työtä, joten tauko tekee varmasti hyvää. Onhan tänne tuota tekstiä tullut aika tahtia.

25.8.2010 klo 19.13.00

TuhlaavaKitupiikki kirjoittaa:

Kuten on tullut aikaisemminkin ilmi, ei mielestäni pitäisi välittää muutamien kateellisten panettelusta. Kaikkia ei voi miellyttää eikä pidäkään! Blogistasi on ollut minullekin niin paljon hyötyä ja innoitusta, että alottelin oman blogin. Omasta blogistani on eniten hyötyä minulle kuten omasta blogistasi on sinulle hyötyä! Älä siis lopeta kirjoittamista!

Edellä mainittu uutiskirjesysteemi olisi toimiva. Myös sähköpostilla tapahtuva keskustelu on hyvä myös mutta ei koskaan korvaa tätä blogiin kirjoittamista!

25.8.2010 klo 19.20.00

Anonyymi kirjoittaa:

No voihan paska ettenkö paremmin sanois..tää on ollu niin kiva blogi ja jatkuvasti olen jutut lukenut!! :(

25.8.2010 klo 19.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hmm... ajattelin blogisi jopa enemmän itseäsi hyödyttäväksi kuin meitä muita. Usein asioiden kirjoittaminen jäsentää niitä huomattavasti paremmin kuin pelkästään pyörittäminen omassa päässä.

Kaikki maksullisuus on edelleen "kauhistus" webissä. The Times menetti 90% lukijoistaan kun lukemiseen tuli pieni maksu. Ei se lehti edelleenkään muuttunut huonoksi. Siksi en ihmittele palautetta mitä sinäkin sait.

Mutta pidä ihmeessä taukoa jos niin haluat. Ja kirjoita jos on jotain kirjoitettavaa. Näinhän sitä muutenkin pitäisi toimia: väkisin on turha yrittää vääntää mitään.

25.8.2010 klo 19.42.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jään todella odottamaan uusia kirjoituksia! Toivottavasti niitä vielä tulevaisuudessa saadaan. En olisi yhtään ihmetellyt vaikka blogi olisi jäänyt tauolle jo pelkästään perheenlisäyksen johdosta.

Minua ei yhtään haittaa tuollainen maksullinen ominaisuus, erittäin kohtuullista blogiisi käyttämääsi aikaan ja vaivaan nähden! Eipä minua sen sisältö sen kummemmin kiinnostakaan, minulla on itselleni sopiva säästöstrategia ja siitä pidän tässä vaiheessa kiinni..

Mutta kiitos tähän astisista kirjoituksistasi! Lähes päivittäin käyn tarkastamassa josko olisit julkaissut jo uusia juttuja :-)

Jään odottelemaan siis uusia artikkeleita...

- Nypa

25.8.2010 klo 19.59.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvää syksyä ja viihdy poikasi kanssa! Oma aika on todellakin arvokasta.

-Juho

25.8.2010 klo 21.05.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvin samaa mieltä monen muunkin edellä kirjoittaneen kanssa. Erittäin harmi, jos olet päättänyt lopettaa kirjoittamisen. Itse olen taustalla lukenut ja tykännyt teksteistäsi. Anonyymeinä on helppo kommentoida ja arvostella, mutta mielestäni kenenkään ei ole pakko kirjoituksiasi lukea, jos niistä ei tykkää. Myös usein kateelliset pääsevät hyvin kommentoimaan taustalta.

Itsellä ei ole kuin positiivista sanottavaa! Jotkut jutut ovat olleet enemmän mielenkiintoisia kuin toiset, mutta se on taas normaalia. Ja jos jossain vaiheessa jatkat kirjoittamista, aion varmasti tekstejäsi seurata. Kaikkea hyvää jatkoa ajatellen, mitä sitten päätätkin tehdä.

-Mutso

25.8.2010 klo 21.07.00

Anonyymi kirjoittaa:

Tämä on kyllä aikamoinen drama queen veto muutaman negatiivisen palautteen jälkeen. Kai sinä ymmärsit jo ennen maksullisen palvelun julkaisua että niitä on odotettavissa vähintään muutama?

25.8.2010 klo 21.13.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitokset tähän asti blogistasi - on ollut ilo lukea! Toivon vilpittömästi, että palaat vielä takaisin samanlaisella otteella kuin ennenkin. Mutta toisaalta: mainitsemasi ajankäyttökohde ei ole lainkaan hassumpi :) Tsemppiä!

25.8.2010 klo 22.00.00

Passiivinen seuraaja kirjoittaa:

On ollut ilo lukea opettavaista blogiasi. Toivottavast saamme vielä jatkossakin nauttia hyvistä ja asiantuntevista kirjoituksistasi.

25.8.2010 klo 22.33.00

Anonyymi kirjoittaa:

Todella harmillista. Olen saanut oman sijoituskipinän juuri tästä blogista. Jään eniten kaipaamaan ammattimaista sekä kiinnostusta herättävää otetta sijoittamiseen. Blogin aiheet ovat olleet erittäin informatiivisia ja erilaisten menetelmien sekä mallien hyödyntäminen että niiden vertailu sijoittamisessa ovat tuoneet todella lisäarvoa sijoittajalle.

Tottahan on, että jokainen meistä pystyisi etsimään samaa tietoa kirjoista ja mediasta. Varmasti monella jää kirjat hyllyyn pelkästään laiskuuden takia. Blogin kirjoittaja näkee paljon aikaa ja vaivaa selvittääkseen asioita ja blogissa kaikki tarpeellinen on tiivistetysti valmiina jokaisen luettavissa, se jos mikä tuo lisäarvoa.

Toivottavasti blogi vielä jonakin päivänä jatkuisi...

25.8.2010 klo 23.37.00

Urputtaja kirjoittaa:

Voi herra Jumala sentään, iso mies. Jos ette leikin minun säännöillä, niin otan ämpärini ja lapioni ja lähden. Jos ei täällä päässä ole kaikki kohdallaan, niin opintaivalta tuntuu olevan vielä sielläkin - enkä nyt tarkoita sijoittamiseen liittyen.

Näyttää muuten prof. Kemppinenkin työntäneen lusikkansa blogien ammattimaistums-teemaan. Näin sanailee http://kemppinen.blogspot.com/2010/08/hulluttelu.html

26.8.2010 klo 9.02.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jep, pikkaiselta ylilyönniltä tuntui - minulle tuli flashbackkeja jostain bloggailun alkuajoista 10+ vuoden takaa, jossa kirjoittajat vetivät herneen nenään heti kun tuli yksikin negatiivinen kommentti.

Hetken aikaa ajattelin, että tätä blogia kirjoittaa joku, jolle blogit eivät ole kovin tuttuja. Tavallaan ihan mukava blast from the past siis.

Mielestäni perusteluissasi ei ollut edes kamalasti järkeä. Tottakai lapselle pitää aikaa säästää, mutta:

"Mutta en enää tällaisen palautteen jälkeen. Koska yhdenkin kommentoijan mielestä blogi ei tuo mitään lisäarvoa, niin miksi ihmeessä tuottaa vielä lisää täytettä internetin syövereihin? Se on jo ennestään täynnä roskaa!"

Tuo kommentti on aivan järkyttävää roskaa. Siis oletko oikeasti sitä mieltä, että yksi satunnainen kommentoija voi tulla sanomaan, ettei blogilla ole lisäarvoa ja se antaa syyn heittää hanskat tiskiin? Luovutatko noin helposti "oikeassa" elämässä?

26.8.2010 klo 10.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Blogisi on ollut itselleni tärkeä innoittaja aloittaa sijoittaminen, joten turha se ei todellakaan ole ollut. Ilman kirjoituksiasi en varmaankaan olisi tullut tarttuneeksi tuumasta toimeen, koska kaiken maailman indeksirahastot, ETF:t ja vastaavat tuntuivat mahdottoman kaukaiselta säätämiseltä tavallisen tallaajan näkökulmasta. Kiitoksia siis mainiosta blogistasi, joka avasi tämän maailman meille taviksillekin.

26.8.2010 klo 10.42.00

Anonyymi kirjoittaa:

Myös minulle tämä blogi on ollut kipinä aloittaa sijoittaminen. Toivottavasti blogi jatkuu ennemmin tai myöhemmin.

26.8.2010 klo 10.56.00

Anonyymi kirjoittaa:

Sääli että päädyit tähän päätökseen. Blogin seuraaminen on ollut mukavaa. Lisäksi lukeminen erilaisista sijoitusstrategioista on lisännyt omaa kiinnostustani ottaa selville asioista enemmän. Tähän mainittakoon vaikka tekninen analyysi sekä F_Score menetelmä. Voisitko jatkaa vaikka pelkästään kuukausitulosten päivittämistä? Edistymisesi tavoitteessasi on inspiraationa monelle.

26.8.2010 klo 11.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kummastuttaa vähän että miksi laittaa blogiin kommenttilaatikkoa jos ei halua kommentteja. Vai onko luvallista vain hymistellä myötäkarvaan ja
pienikin kritiikki on asiatonta ja loukkaavaa ?

Helpointa jättää pois koko kommentoinnin mahdollisuus niin ei tule asiatonta kritiikkiä.

Erinomainen blogi kuitenkin kaikenkaikkiaan.

26.8.2010 klo 15.00.00

Anonyymi kirjoittaa:

Toivottavasti palaat blogisi ääreen mahdollisimman pian.

26.8.2010 klo 15.36.00

Anonyymi kirjoittaa:

Nyt tullut muutama kuukausi luettua blogia ja tämä sivusto oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi kiinnostuin talouden tarkemmasta seuraamisesta ja oman talouden paremmasta ja pitempitähtäimisestä suunnittelusta. Erittäin hyvää ja asiantuntevaa tekstiä kautta blogin.

Lisäksi sijoitussalkun tekeminen maksulliseksi oli aivan ERINOMAINEN veto ja pieni lisätienestin mahdollisuus. Tällaisia Pieniä, mutta luultavasti oikeasti lisäarvoa tuottavia palveluja ihan tavallisilta ihmisiltä (ei suuryrityksiltä) saisi olla enemmänkin tarjolla.

Tässäkin näytät mallia pienyrittäjyyden/bisneksen ja oman harrastuksen sekoittamisesta luovalla tavalla.

26.8.2010 klo 15.40.00

Unknown kirjoittaa:

Kiitoksia blogistasi. On ollut suurenmoista kokea, miten blogisi löydettyäni olen kuoriutunut velkavetoisesta markkinaorjasta tavoitehakuiseksi säästäjäksi. Blogisi ja Saiturin ansiosta ymmärrän ympäristöäni ja itseäni nykyään paremmin.
Muistathan, että "koirat haukkuu mutta karavaani kulkee". Negatiivinen palaute voi olla tuskaisaa varsinkin, jos se on aiheetonta. Ja suomalaisen on niin vaikea antaa positiivista palautetta. Mutta nyt olet sitä saanut runsain mitoin, minultakin.
Vai oliko tarkoituksesikin saada raflaavalla kirjoituksella meidät äänettömät ääneen?
Erinomaisia hetkiä parhaan sijoituksesi parissa ja toivottavasti saamme jatkossakin taloudellisesti kannustavia artikkeleita :)

26.8.2010 klo 16.40.00

Anonyymi kirjoittaa:

Valitettavaa, että edelliseen kirjoitukseesi lisäämäni kommentti oli aikaansaamassa tällaista reaktiota.

Jäin miettimään kommenttiani ja siihen olisi pitänyt lisätä, että minua ei suinkaan häiritse se, että pyydät jostain palvelusta maksua, vaan se, että koko blogin suunta on mielestäni muuttunut - niin kuin monen muunkin mielestä näköjään. Sen vuoksi blogin tuoma lisäarvo omaan tiedonkaipuuseeni on muuttunut valtavasta olemattomaksi. Muille blogisi varmasti tarjoaa edelleen paljon.

26.8.2010 klo 16.44.00

Anonyymi kirjoittaa:

Onpas harmillista, jos olet tosiaan päättänyt lopettaa blogin kirjoittamisen. Olen seurannut blogia aktiivisesti ja pitänyt sen asiapitoisuudesta ja avoimuudesta. Itse rahoituksen opiskelijana arvostan näinkin hyvin faktoihin perustuvaa blogia.

Tosin yllätyin, että olet valmis paljastamaan satelliittien sisällön pientä maksua vastaan. En ymmärrä miksi tämä on saanut ihmiset niin negatiivisiksi. Asialla ei itselleni ole niinkään väliä, koska en usko aktiivisen salkunhoitoon yleisellä tasolla.

Kiitos antoisista hetkistä blogisi parissa. Toivon kovasti, että jatkat kirjoittamista.

26.8.2010 klo 17.12.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitos tästä blogista ja ikävää että päätit ottaa taukoa/lopettaa kirjoittelun! Olen varma että suurin osa lukijoista pitää kirjoituksistasi ja antaa arvoa työllesi.
Ymmärrän tosin myös päätöstäsi ottaa aikalisä.
Minullekin sijoittaminen on "lähellä" sydäntä. On valitettavaa että kateelliset ihmiset suhtautuvat tähän ylimielisesti ja vihamielisesti.
Eihän se että on kiinnostunut sijoittamisesta tarkoita että olisi jotenkin rahanahne.
Kyse on valinnoista: tuhlatako tänään 100 euroa alkoholiin baarissa ja potea krapulaa huomenna vai säästää se juomalla vettä ja kasvattamalla oman perheen taloudellista turvallisuutta.
Itse en kasvata varallisuuttani itselleni, vaan perheelleni.
Parhain terveisin,
- Nuori-sijoittaja -88

26.8.2010 klo 18.51.00

Anonyymi kirjoittaa:

Höh! Juuri kun sain ahmittua aiemmat kirjoitukset päivässä.

Mielestäni blogien tärkeimpiä ominaisuuksia mielenkiintoisten juttujen ohella ovat jatkuvuus ja säännöllinen kirjoittelu, jotka tässä toteutuivat. Todella sääli, jos parin vuoden aikana tehty työ ja haalittu lukijakunta hylätään parin negatiivisen kommentin takia. Varsinkin kun niiltä ei internetissä yksinkertaisesti voi välttyä.

Kiitos kuitenkin tähän astisista teksteistä, toivottavasti tauko ei ole pitkä. Ehkä pieni loma antaa uutta puhtia.

-JJN

26.8.2010 klo 19.41.00

Sisyfos Kivi kirjoittaa:

Olen noin vuoden seurannut blogiasi aina silloin tällöin, ja ollut vaikuttunut.

Monet kirjoittavat hyvin, mutta ovat niin hurmautuneita ajatuksistaan, etteivät juuri keskustele. Bloggareissa on myös paljon yleisfilosofeja, joiden kirjoituksilla lienee ajattelun selkiyttäjänä suurempi arvo heille itselleen kuin lukijoille konsanaan.

Sinun blogisi laita on ollut toisin. Se perustuu rajatulle teemalle, asiantuntemukselle ja uteliaisuudelle. Pelkät luvut ikävystyttäisivät ainakin kaltaistani maallikkoa, mutta kun kytket ne osaksi elämää, tarinaksi, homma nousee ihmeellisesti siivilleen. Lukijasta tulee kanssakulkija.
Olet myös ihailtavasti pystynyt löytämään tuoreita ja informatiivisia näkökulmia varsin spesifistä aiheesta.

Ennen kaikkea olet ollut yksi harvoja oikeasti sosiaalisia bloggaajia. Niitä, jotka ovat eri foorumeilla olleet valmiita keskustelemaan muidenkin kuin samanmielisten kanssa. Olemme monesta asiasta kiihkeästikin eri mieltä, mutta silti arvostan kovasti tapaasi yhtaikaa olla tosissaan ja saarnaamatta. Olen saanut välitykselläsi oppiakin, vaikken humanistipohjalta suursijoittajaksi haikailekaan.

Saamasi kritiikki ei mielestäni ole ollut oikeutettua. Olemme kaikki omien blogiemme isäntiä ja emäntiä, ja päätämme ihan suvereenisti noudatettavista säännöistä. Myös kaupallisuudesta. Mielestäni voisit hyvin kaupallistaa blogiasi pidemmällekin.
Voisiko esimerkiksi kerran painettavan kirjanne rakentaa "hybridiksi", jonka teemoihin liittyvää henkilökohtaista jatkoneuvontaa voisi pientä maksua vastaan ostaa netin kautta? En liene ainoa, joka kysyisi sijoitusneuvojan sijasta sinulta.

Kehotan yhtä kaikki vielä harkitsemaan lopettamistasi. Mitään kirjoittamisen velvollisuutta sinulla ei tietenkään ole. Elämäntilanteesi tarjonnee kiintoisaampaakin tekemistä, ja jos se on syynä, on varmaan ainakin tauon paikka. Olen työn takia itsekin hiljentänyt tahtia.

Mutta jos syy lopettamiseen on kokemasi mielipaha, niin et mielestäni saisi antaa periksi. Nettimaailmaan on hienojen mahdollisuuksien lisäksi alusta asti liittynyt myös tietty aggressiivisuus, jonka kanssa meidän on vain elettävä. Päätteen ääreltä on liiankin helppo laukoa reaaliaikainen harkitsematon kannanotto. Jos fiksut antavat periksi, koko areenan valtaavat nuo "kriittiset" pahanilmanlinnut, joilla ei lopulta ole muuta annettavaa kuin örinänsä.

Mutta päätit miten päätit, onnea kuitenkin kirjaprojektille! Ja (kohtuudella) sille sijoittamisellekin :)

27.8.2010 klo 0.31.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ehkä pieni loma on välillä hyvästä, mutta älä missään tapauksessa lopeta blogia lopullisesti. Tämä on ehdottomasti paras sijoitusblogi, minkä olen löytänyt. Tämän blogin ansiosta olen juuri aloittamassa sijoittamista ja odotan suurella mielenkiinnolla seuraavia tekstejä.

27.8.2010 klo 2.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jatka vaan samaan malliin äläkä antaudu väittelemään kommentoijien kanssa. Tällaiset blogit luonnollisesti houkuttelevat kaikenmaailman rahaa vastustavia ituhippejä...

27.8.2010 klo 9.57.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ehkä on hyväkin ettei blogi ole enää aktiivinen siinä vaiheessa kun velkavetoinen talousjärjestelmä lopullisesti romahtaa parin seuraavan vuoden kuluessa vieden osakkeiden ja rahan arvon mennessään. Selitykset voisivat haastaa jopa tämän blogin permabull henkisen isännän. Osakkeiden aika tulee vielä, mutta kurssitaso on S&P500:ssa nykymittarilla jossain vajaassa 500 pisteessä siinä vaiheessa, ehkä huomattavastikkin alempana.

Gold, guns and gardens bitchez!

27.8.2010 klo 10.50.00

Anonyymi kirjoittaa:

Täälläkin ollaan seurattu blogia ahkerasti ns. passiivisessa muodossa. Blogistasi on ollut nuorelle, aloittelevalle osake-, rahasto- ja indeksisäästäjälle paljon iloa niin rohkaisun kuin tiedonkin puolesta. Itseasiassa tämän blogin kautta sain ensikipinän ulkomaille sijoittamiseen. Harmi vain, mikäli blokkailun päätät lopettaa. On ollut ilo seurata tavan pulliaisena strategiasi toteutumista, sekä haaveilla noista 1000+€/kk pääoman kartuttamisista. Täällä kun tahtoo nuo luvut olla vähän pienempiä =D

Tuon satelliittien maksua vastaan paljastamisenhan ymmärtää ihan täysin. Kuka sitä nyt omasta mielestään minkäänlaisia "hyviä, tuottavia" ideoitaan ilmaisiksi nykymaailmassa muille jakelisi?? Tottakai näitä, ketkä tätä eivät hyväksy, riittää varmasti. Maailmassa kun tahtoo olla vaan melkolailla eritapaista porukkaa, joilla ajatusmaailmat, tarkoitusperät, teot ovat aivan erilaisia kuin taas toisilla =D

Mutta, ehdottomasti äänestäisin blogin jatkumisen puolesta jos tälläinen äänestys olisi käynnissä!

27.8.2010 klo 11.48.00

Anonyymi kirjoittaa:

Blogi on ollut todella hyvää luettavaa. Toivottavasti jatkat kirjoittamista ainakin jossain määrin jatkossakin. Tekstiviesti lähti pelkästään jo sen takia, että saat edes pienen korvauksen käyttämästä ajastasi.

Itsekkin pienen pojan isänä ajan priorisoiminen lapselle ei ole ollenkaan huono liike.

27.8.2010 klo 19.23.00

Delos kirjoittaa:

Ärsyttää suunnattomasti nuo "krritikot" et heti alkaa arvostelu hyvästä blogista. Satalliitti salkku kiinnostaa, mut ei viitsitä maksaa sen näkemisestä ja valitus alkaa. En nyt osaa pukea sanoiksi sitä mitä ajan takaa ku v*t*t*aa tollaset vikisijät. Tai no jos se salkku kiinnostaa tarpeeks nii paljon nii maksaa sen vitosen on se tullu joskus varmasti huonompaanki tungettua. Nyt se tuli mieleen et mikä tässä on takana ja se on suomalainen peri synti kateus...

27.8.2010 klo 19.58.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kannattaa muistaa, että teet mitä tahansa, niin joku ei pidä siitä.

Olet innoittanut ja opastanut komenttien perusteella upean määrän ihmisiä sijoittamisen maailmaan. Saamasi positiivinen palaute on kuitenkin ihan musertavaa verrattuna pariin negatiivisen oloiseen juttuun.

Toivottavasti jatkat kirjoittelua! Ei tuosta parista kommentista kannata välittää. Vedä vähän henkeä. Täällä odottaa sinua kuitenkin uskollinen kuuliakunta.

Tähän on pakko lisätä seuraava motto: Eikun pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä :)

27.8.2010 klo 20.39.00

Roope Pietilä kirjoittaa:

Erittäin paljon kiitoksia asiantuntevasta blogisisällöstä, jota olet tuottanut meidän lukijoiden iloksi ja hyödyksi tähän saakka.

Aion ostaa kirjasi sen ilmestyttyä, jos ei muuta niin tukemisen vuoksi.
Onnellisia leikkihetkiä poikasi parissa.

Terveisin: Aktiivinen lukija, sijoittaja sekä itsekin 10 kk pojan isä.

28.8.2010 klo 1.36.00

Polly kirjoittaa:

Entä jos ajattelisit, että jos yhdenkin kommentoijan mielestä blogi TUO lisäarvoa, sen kirjoittamisessa on mieltä?

Löysin blogisi vasta reilu kuukausi sitten; innostuin niin teksteistäsi että suosittelin lukemista tuttavillekin. Kaikki artikkelit ovat olleet kiinnostavia ja vaivalla rakennettuja.

Pahuksenmoinen harmi että päädyt moiseen ratkaisuun muutaman tyhjäpään takia... Toivonpa että vielä muutat mielesi?

28.8.2010 klo 9.14.00

Petri kirjoittaa:

Kiitos tästä blogista! Tällaisia tarvitaan, harmi meidän lukijoiden kannalta että loppuu. Tsemppiä ja toivottavasti taloudellinen riippumattomuus toteutuu!

29.8.2010 klo 1.42.00

Anonyymi kirjoittaa:

Harmi, tämä oli tällä hetkellä paras suomalainen blogi aiheesta.

29.8.2010 klo 13.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitokset kirjoituksistasi tähän mennessä.

Jos kirjoittaa julkisesti, niin pitää olla valmis ottamaan kritiikkiä vastaan. Ymmärrän hyvin, miksi jotkut närkästyivät rahastuspyrkimyksillä. Itse en ainakaan maksaisi kenenkään blogi-kirjoittajan salkun näkemisestä. 5 euroa kuukaudessa ei ole paljon, mutta kulut pitää minimoida sijoittamisessa. Se on oikeastaan ainut asia, johonka pystyy varmuudella vaikuttamaan.

Jos tuleva sijoituskirjasi on tarpeeksi hyvä, niin ostan sen. Miksi olen valmis ostamaan hyvän sijoituskirjan, mutta en lukuoikeutta satelliittisijoituksiin? Jos kirjan hinta on esim. 50 euroa, niin todennäköisesti opin yhdestä sijoituskirjasta enemmän kuin seuraamalla jonkun salkun pyöritystä 10 kuukautta. Lisäksi pystyn vähentämään sijoituskirjan verotuksessa.

29.8.2010 klo 15.39.00

Anonyymi kirjoittaa:

Ihmisten mielipiteistä on aivan turha vetää hernettä nenään. Internetissä pyörii porukkaa laidasta laitaan ja jos tuntee hengenahdistusta saamistaan tyhmistä kommenteista, niin sitten ei ehkä tosiaankaan kannata pitää blogia.

Itse olisin ristiriitaisesta vastaanotosta pelkästään hyvilläni. Turhanpäiväisyydet eivät herätä intohimoja. Kuhina on signaali, että on sellaisen asian parissa joka herättää mielenkiintoa.

Toisin sanoen, jos sun blogisi ei herättäisi kenessäkään tunnereaktioita, niin silloin kannattaisi miettiä onko sen pitämisessä mitään järkeä. Miksi avautua julkisuuteen jos asia ei kiinnosta kuin passiivisesti pientä joukkoa ihmisiä. Nyt kun blogiisi reagoidaan (tunteella), kannattaisi lyödä vaan pökköä pesään! Kateelliset vinkujat ovat aina merkki siitä, että tekee jotain oikeaan suuntaan. :D

Kiitos kuitenkin tähän astisesta blogistasi. Sitä on ollut ilo lukea. Toivottavasti joskus saat hoidettua prinsessanherkän hipiäsi siihen kuntoon, että jaksat taas kirjoitella meidän muiden iloksi ja hyödyksi. Kiitos.

29.8.2010 klo 16.33.00

Anonyymi kirjoittaa:

Yleinen marina kannattaa jättää omaan arvoonsa.Se on ihan sama vaikka jakaisit euroja kadulla 5% valittaa aina . Paras lukemani blogi sijoittamisesta. Jatka vain samaan malliin.

29.8.2010 klo 18.41.00

Anonyymi kirjoittaa:

Olen myös jo pidemmän aikaa aktiivisesti seurannut blogiasi ja on todella sääli, jos se nyt jää pidemmälle tauolle. Kirjoituksesi ovat lähes poikkeuksetta olleet mielenkiintoista luettavaa ja uskoisin, että olet myös itse saanut kommenteista matkan varrella pääosin rakentavia ideoita. Toivottavasti tämän runsaan kannustavan palautteen myötä päätät muuttaa mieltäsi ja palaat takaisin tauolta mahdollisimman pian!

29.8.2010 klo 20.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Aloin seurata blogiasi aktiivisesti n. vuosi sitten, ja minun kohdallani juuri tämä ja yksi toinen löytämäni blogi ehdottomasti edesauttoivat systemaattisen säästämisen aloittamisessa. En osaa sanoa, oliko kyse enemmänkin tiedosta, joita niistä sain, vai motivaation kasvusta (tavoitteena juuri tuo taloudellinen riippumattomuus suht realistisin tavoittein ja laskelmin).

Viime aikoina olen saanut oman säästöohjelmani säännölliseksi ja käytän aikaani taas enemmän muuhunkin kuin talousasioiden miettimiseen, enkä ole yhtä ahkerasti käynyt blogissasikaan, mutta juuri siinä ajassa ja paikassa vuosi sitten blogisi oli minulle todella hyvä motivaattori. Nyt kun lopetat blogisi, myös minulla yksi aikakausi loppuu ja poistan sen bookmarkeistani ja jatkan omaa säästötietäni, aika paljon vuodentakaista viisaampana.

Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi.

- Nipa N

30.8.2010 klo 9.45.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hyvä blogi.

Suosittelen että jätät tuollaiset vikisijät omaan arvonsa. Niitä riittää. Jos sisältö kiinnostaa niin siitä voi myös maksaa.

On kuitenkin ihan ok pitää tauko , jos siltä tuntuu. Minä kuitenkin toivon ettei siitä tule kovin pitkä.

30.8.2010 klo 11.40.00

Anonyymi kirjoittaa:

Mikäli todellinen syy lopettamiselle/tauolle on nuo vikisijät ja kriitikot niin katso peiliin! Meistä suurin osa on passiivisia lukijoita, jotka odottavat vesi kielellä uusia kirjoituksia ja käyvät läräämässä vanhoja läpi uudestaan odottaessaan uusia artikkeleita. ME SAAMME KYLLÄ NIISTÄ HYÖDYN IRTI, vaikka emme sitä aina kommenteissa esille tuokkaan.

Blogisi on erittäin ammattitaitoinen ja hyvin toteutettu. Jatka nyt ihmeessä sen tekemistä..

Olet tehnyt sateliittisijoituksiesi eteen varmasti paljon töitä, joten on ihan ok pyytää pieni korvaus niihin tutustumaan pääsemisestä. Kaikki me ei haluta välttämättä niitä nähdä, joten se on vain niille jotka ovat valmiita maksamaan. Kyllä sinulla on oikeus pyytää korvaus työstäsi, jos sitä ei halua niin ei ole pakko maksaa! Uskomatonta että joku viitsii asiasta narista!

"Kyynaamat myy maansa heti kun vähän ropisee!"

31.8.2010 klo 11.19.00

Anonyymi kirjoittaa:

"Mikäli todellinen syy lopettamiselle/tauolle on nuo vikisijät ja kriitikot niin katso peiliin!"

Kyllähän se peilin paikka on ja erityisesti siinä tilanteessa, että tulkitsee kommentteja tarkoitushakuisesti. Katsotaanpa mitä allekirjoittanut anonyymi siteeratussa kommentissaan oikein sanoi: "Minulle oli yllätys, että KTR meni tekemään tällaisen maksullisen kurkisteluikkunan, mutta omapa on asiansa. Saattaahan se ollakin, että joku on aivan aidosti niin kiinnostunut osakepoiminnasta ym. tuubasta, että maksaakin siitä jotain. Itseä asia ei siinä määrin kiinnosta, että jaksaisin perehtyä aiheeseen - maksullisuudesta se ei niinkään ole kiinni."

Kun tuon kommentin kirjoitin, niin tarkoitukseni oli kirjoittaa neutraalisti, mutta tuoda kuitenkin julki, että tällainen ominaisuus oli minulle yllätys. Se mitä nimitin tuubaksi on osakepoiminta, ei siis KTR:n rahastusyritys.

Sen sijaan pieni tauko on varmasti paikallaan. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin perheeseen on juuri putkahtanut ensimmäinen jälkikasvu, joka aiheuttaa aina vähän palikoiden uuteen järjestykseen pistämisen ja siinä tilanteessa kirjaprojektin ja päivätyön lisäksi vielä bloginkin pitäminen voi olla yhdelle miehelle hiukan liikaa.

Mutta juu, jäädään odottavalle kannalle.

31.8.2010 klo 13.13.00

Nuorempi sijoittaja kirjoittaa:

Erittäin harmillista, että blogi, joka innosti minutkin sijoittajaksi 18-vuoden ikäisenä, lopettaa toimintansa.

Toivottavasti palaat mahdollisimman nopeasti takaisin kehään!

Kiitos

31.8.2010 klo 13.15.00

Anonyymi kirjoittaa:

Täälläkin on seurattu blogiasi kiinnostukseslla. Sijoittamisesta löytyy liikaa liian yleistasolla liittyvää tekstiä, että tämän blogin konkreettinen lähestymistapa on ollut vertaansa vailla. Nyt varsinkin tilanne oli mielenkiintoinen, kun ydin- ja satelliittistrategian välillä oli sopivaa kitkaa. Olisin myös ostanut satelliittisalkun lukuoikeuden (vaikka hieman kalliimmallakin), jos aika olisi ollut pidempi.

31.8.2010 klo 18.01.00

Anonyymi kirjoittaa:

Saituri tuossa edellisessä merkinnässä eniten minun niskakarvani nosti mussutuksellaan.

Ihan hyvä blogihan tämä oli viime metreille asti. Olen tykännyt lukea, vaikka passiivisuutesi rinnalle onkin tullut muita vivahteita. Itse kannatan indeksejä pelkiltään. Toki seikkailusi saattavat joko muuttaa käsitystäni tai vahvistaa. Tulevaisuus sen olisi näyttänyt.

Netti on sijoitussalkkuja ja sijoitusvihjeitä pullollaan, joten en sellaisen näkemisestä maksaisi. Ainahan pyytää saa, mutta jos siitä tulee kommenttia niin ei sillä ole mitään merkitystä. Nyt turhaan kilahdit saman tein.

Ole mies äläkä Mikki Hiiri. Kirjoittele vanhaan tapaan. Lukijoita sinulla kyllä on.

31.8.2010 klo 21.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

Täytyy ihmetellä kyvyttömyyttäsi käsitellä negatiivista palautetta. Ehkäpä tässä on hyvä tilaisuus tutkiskella omaa persoonaa...

1.9.2010 klo 16.32.00

Anonyymi kirjoittaa:

Eikun takasin sorvin ääreen ja käännä tämä kaikki
voitoksi perustamalla blogiisi KESKUSTELUPALSTA.

Keskustelua tulee kannustaa ja lisätä ja antaa ihmisten vapaasti kommentoida kirjoituksia ja
toistensa kommentteja. Antaa kritiikin tulla -
ja antaa kritiikin mennä.

Pekka

1.9.2010 klo 18.18.00

Anonyymi kirjoittaa:

Pekka turisee asiaa.

1.9.2010 klo 18.35.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kiitoksia blogista tähän saakka! Blogi on antanut minulle paljon herättämällä kiinnostuksen kestävään taloudenpitoon etenkin "asset vs. liability" -näkökulmasta.

Toivottavasti päätät joskus jatkaa!

2.9.2010 klo 13.26.00

Anonyymi kirjoittaa:

Pidä pieni tauko, ja jatka jos haluat sitten joskus jatkaa.

Mutta muista että karavaani kulkee ja koirat räksyttää, eikä siitä kannata välittää paskan vertaa. Itse lopetin palautteen lukemisen kauan aikaa sitten kun se vaikutti negatiivisesti omaan elämänlaatuuni. Suosittelen. Hyvää loppuvuotta täältä Porvoosta.

6.9.2010 klo 9.10.00

Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa.. kirjoittaa:

Internet on siitä huono paikka, että mitä tahansa aivopieruja sinne päästää niin niitä ei saa pois ei sitten millään. Satelliittisalkulla rahastaminen on mielestäni sinänsä ok, joskaan en itse olisi siihen sijoittanut. Mutta rahastamisen kritisoimisesta seurannut hermojen täydellinen menettäminen sai minut miettimään että mitenkähän herran hermot pitävät osakemarkkinoilla tiukan paikan tullen?

Olen itse lukenut blogiasi puolisen vuotta, jokaisen kirjoituksen vähintään kerran ja suuren osan useamminkin. Näistä kirjoituksista on tähän asti tullut mielikuva analyyttisestä pitkähermoisesta sijoittajasta jolla on oikeasti tiedossa suunta mitä kohti pyrkiä. Tämä on varmaankin edelleen samassa määrin totta, mutta tätä viimeisintä tempausta en ymmärrä. Luulitko oikeasti että kaikki lukijat ottaisivat ilomielin ja avoimin lompakoin vastaan tällaisen "tarjouksen"? Vaikka hinta olisi 50 centtiä vuodessa ja menisi lyhentämättömänä Maailman Parantamiseen, joku vetäisi herneet nenään ja tekisi juuri kuten sinäkin nyt teit; ovet paukkuen leikkimään muiden kanssa. Oletko nyt aivan varma?

7.9.2010 klo 11.08.00

Anonyymi kirjoittaa:

Olipa harmillista huomata blogisi tämänhetkinen tilanne. Itse olen ollut anonyymi lukija blogillesi jo pitkään. Olen saanut muutaman sijoituskipinän blogia lukiessasi ja on ollut mukava lukea näinkin tarkkaa pohdintaa, selvittelyä ja analysointia. Lisäksi kielellisesti tämä on mitä parhainta luettavaa.

Toivon tietysti, että blogisi palaa aktiiviseksi pian ja jätät negatiivisen kritiikin pelkäksi kritiikiksi. Sitähän mahtuu joukkoon. Uskon, että lukijoita riittää vaikka päivitystahti ei olisikaan niin tiivis kuin aktiivisempina aikoina.

Hyvää syksyn jatkoa!

7.9.2010 klo 12.59.00

Teemu kirjoittaa:

Kyllä tämäkin kommenttiketju osoittaa että huippulaadukkaalla blogillasi on todella ollut paljon positiivista merkitystä. Toivottavasti vielä jatkat kirjoittamista.

8.9.2010 klo 22.58.00

Anonyymi kirjoittaa:

No niin, etköhän sinä ole möksöttänyt jo ihan tarpeeksi, joten uutta juttua putkeen...

...KIITOS!

9.9.2010 klo 20.31.00

Anonyymi kirjoittaa:

Blogi ansaitsisi jatkoa.. Nurisijoita riittää aina elämässä, todellisia aikaansaajia taasen ei.

9.9.2010 klo 22.59.00

Anonyymi kirjoittaa:

Joo ei ihmisten ininää kannata kuunnella. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

Blogille jatkoa toivoen,
sijoittaja

11.9.2010 klo 0.47.00

Anonyymi kirjoittaa:

Osaatko kertoa/analysoida minkä takia pohjoismaiset nordic small cap kurssit matelivat yli 3 vuotta it-kuplan jälkeen? Sielläkin näkyi muutama rekyyli, mutta kaikenkaikkiaan mentiin alas.

Onko nyt nähtävissä oikeaa elpymistä pohjoismaissa, vai onko odotettavaa että mennään uudelleen alas vielä pari vuotta.

12.9.2010 klo 15.31.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails