Satelliittisijoitukset paljastettu

24.8.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Olen viimein päättänyt paljastaa satelliittisijoitukseni ja sijoitusstrategian sen takana. Kuten eräs lukija toi kommenteissa ilmi syö satelliittien pimittäminen uskottavuutta. Olen kuitenkin käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa oman strategiani etsimiseen ja toteuttamiseen enkä siten halua sitä levitellä aivan jokaiselle lukijalle. Niinpä päädyin kompromissiin.

Jaan tiedon satelliiteista maksua vastaan. Mikäli sinua kiinnostaa tietää mikä käyttämäni strategia on, mitä osakkeita satelliittisalkku on syönyt sisäänsä tai päästä käsiksi satelliittisalkun sisällä tehtyihin kauppoihin, niin nyt se on mahdollista!

Painottaisin kuitenkin, että meistä jokainen kykenee menestymään vallan mainiosti sijoittajana vaikkei olisi koskaan satelliittisalkkuani nähnyt tai edes kuullut siitä. Jos kaikesta huolimatta haluat kurkistaa mitä salkkuni on syönyt tai varmistaa, että kaikki kulut ja tuotot ovat varmasti laskettu oikein, niin sinulla on siihen mahdollisuus. En myöskään laita yhtään pahitteeksi mikäli haluat tukea tätä blogia maksamalla pääsystä satelliittiportfolioon.

Ottamalla satelliittisijoituksiin pääsystä maksun varmistan samalla, että se päätyy vain sellaisten henkilöiden luettavaksi joita asia oikeasti kiinnostaa. Koska oletettavasti tilaajien määrä on varsi pieni ei sillä pitäisi olla suurta merkitystä tuleviin tuottoihin.

Homma toimii seuraavanlaisesti. Olen sivun ylälaitaan lisännyt uusia linkkejä (Etusivu, Mies blogin takana, Satelliittisijoitukset, Kuukausikatsaukset). Klikkaamalla Satelliittisijoitukset -linkkiä pääset satelliittiportfoliosivulleni. Sivun sisältö on suojattu tunnuksella. Tunnuksen voit tilata lähettämällä tekstiviestin:

TXT5 SIJOITUKSET numeroon 17211

Tekstiviestin hinta on 5€. Saat paluuviestinä henkilökohtaisen tunnuksen, joka on voimassa yhden kuukauden ajan. Syöttämällä tunnuksen laatikkoon, sekä painamalla Kirjaudu pääset sivulle sisään. Mikäli haluat maksaa käyttäen jotakin muuta menetelmää (esim. PayPal tai suora tilisiirto) niin ole minuun yhteydessä sähköpostitse.

Pyrin päivittämään salkun sisällä tehdyt ostot ja myynnit aina transaktiota seuraavana päivänä, kun välittäjän laskelmat ovat valmiit. Muutoin pyrin päivittämään salkun kokonaistilannetta vähintään kerran kuukaudessa.

Yksinkertaisuuden vuoksi voit kirjautua satelliittisalkkuun myös suoraan tästä blogitekstin alapuolelta. Jatkossa, kun artikkeli on hautautunut uusien kirjoitusten alle löydät salkun helpoiten yläosan linkeistä.

30 vastausta artikkeliin "Satelliittisijoitukset paljastettu"


Anonyymi kirjoittaa:

Hei, blogia on ollut oikein mielenkiintoista lukea etenkin sen takia kun kyseessä on tuntunut olevan "rehellinen ja avoin" kerronta omista sijotuksista ja ajatuksista. Jonkun aikaa on kuitenkin tuntunut että blogia on aika vahvastikin ajettu kohti taloudellisen hyödyn saamista (mikä ei tietysti blogin aihepiiri huomioonottaen ole yllätys). Tämä kuitenkin romuttaa aika täydellisesti ne syyt minkä takia itse alunperin kiinnostuin blogista ja aloin sitä seuraamaan. Blogi tuntuu nyt olevan enemmänkin oman taloudellisen hyödyn hankkimisen tavoite kuin talouden neutraalia tarkkailemista.

Sen takia kiitoksia tähän astisesta mielenkiintoisesta kirjoittelusta, lopetan omalta osaltani blogin seuraamisen tähän.

24.8.2010 klo 12.25.00

jussi kirjoittaa:

Ovela veto :)
Mielestäni ei syö luotettavuutta kun vertaa esim. tarkkamarkan uutiskirjeeseen jossa suositellaan pikavippejä jne. Julkaisisitko jonkin ajan kuluttua tekstarin tilanneiden määrän? Jatkan blogin seuraamista mielenkiinnolla.

24.8.2010 klo 13.37.00

jussi kirjoittaa:

lisäys: Saiturilla sama ongelma kuin tarkkamarkalla :( ref:it dev nulliin!

24.8.2010 klo 13.40.00

Passiivinen Sijoittaja kirjoittaa:

En ymmärrä, mitä väärää on siinä, että kirjoittaja haluaa hieman sivutuloja blogin pitämisestä. Ei blogin sisältö ole minusta siitä heikentynyt, enkä näe, että siitä olisi tullut pelkän tuotemyynnin moottori.

Itseäni siis ei yhtään haittaa maksulliset palvelut, eivätkä mainoksetkaan, kunhan ne pysyvät kohtuullisissa rajoissa. Eihän minun edelleenkään ole pakko ostaa mitään.

24.8.2010 klo 13.52.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Olen kaavaillut artikkelia, jossa summaisin kaikkia ansiotyöni ohella saamiani sivutuloja. Mistä ne muodostuvat, kuinka paljon ne ovat jne. Olen aiemminkin kirjoittanutkin paljonko ne ovat olleet suhteessa ansiotuloihini, joten olisi mielenkiintoista nähdä olenko saanut tilanteeseen parannusta. Ne olivat vuosi sitten vielä kuitenkin varsin pieniä summia. Samassa yhteydessä voisi käydä lävitse tekstiviestipalvelun tilanneiden lukumäärän.

Turha kuitenkaan kuvitella, että tuolla pääsisi rikastumaan. Jokaisesta viiden euron hintaisesta tekstiviestistä tilittyy itselleni ainoastaan 2,44 euroa. Tilaajia pitäisi olla siis varsin hurja määrä, jotta omalle työlle saisi edes laissa määritetyn minimipalkan ;) Saan siitä kuitenkin pienen kompensaation työstä, mitä olen satelliittien eteen tehnyt.

Tällä hetkellä tekstiviestejä on myyty 3 kappaletta.

24.8.2010 klo 13.53.00

Anonyymi kirjoittaa:

On ollut mielenkiintoista seurata ajatuksiasi ja
salkkusi kehitystä. Ymmärrän toki näiden sateliittien merkityksen salkun rakentamisen kannalta, mutta ulkopuolisen on vähän vaikea enää seurata salkkuasi ; vähän kuin katsoisi TV:ta jonka yksi nurkka on peitetty ja jonka saa erillisellä maksulla näkyviin.
Mutta kiitos ja hyvää jatkoa !

24.8.2010 klo 13.58.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ymmärrän hyvin näkemyksesi. Kaikesta huolimatta netistä ei taida tällä hetkellä löytyä toista piensijoittajaa, joka jakaisi yhtä avoimesti (ja rehellisesti) salkkunsa sisällön omalla nimellään. Sen sijaan, että katsoisit TV:tä, jonka toinen nurkka on peitetty toinen vaihtoehto siis on surffata toiselle kanavalle, joka on vielä "mustempi".

Salkun kehittymisen seuraaminen ei mielestäni kuitenkaan vaikeudu, sillä raportoin yhä kuukausittain satelliittisalkun kehittymisen kuukausiraportin yhteydessä. Ne joita satelliittisalkun sisältö kiinnostaa voivat sitten puolestaan halutessaan kurkistaa sen sisälle.

On totta, että pyrin kasvattamaan sivuansioitani. Se on myös yksi syy miksi kirjoitan kirjaa. Kirja tulee valmistuttuaan myyntiin enkä usko, että kukaan blogin lukijoista olettaa, että jakaisin sitäkään ilmaiseksi lukijoille.

Kuten Passiivinen Sijoittaja minusta hyvin totesi ei kenenkään ole pakko ostaa yhtään mitään. Se on jokaisen oma valinta kuten myös se lukeeko blogia vai ei. Jos blogi ei tunnu enää istuvan siihen teemaan, josta haluaa lukea on ihan hyvä siirtyä toisiin. Se on sitä valinnan vapautta.

Maksullisuus koskee vain hyvin pientä osaa tämän blogin kokonaisuudesta.

Aihe näyttää aiheuttavan kuohuntaa normaalia enemmän. Kiitän näistä kommenteista, keskustelu on ollut mielestäni hyvää!

24.8.2010 klo 14.17.00

xxx kirjoittaa:

Minäkään en näe mitään väärää siinä että yrittää hyvän blogin avulla tienata muutaman euron. Kuitenkin tämä koskee vain pientä osiota ja jos toinen on nähnyt vaivaa tämän eteen niin miksi se tieto pitäisi antaa ilmaiseksi muille.

Itse ainakin jatkan näin mielenkiintoisen blogin seuraamista. Tämän blogin ansiosta tekisi mieli aloittaa oman blogin pitäminen ja kertoa omasta matkasta kohti taloudellista riippumattomuutta. Pitäisi vaan olla hieman taitavampi kirjoittaja..

24.8.2010 klo 14.59.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Aloita ihmeessä blogi jos siltä tuntuu! Siitä saa helposti lisäryhtiä omaan toimintaan ja kirjoitusten kautta tulee jäsenneltyä omia ajatuksia paremmin.

Paremmaksi kirjoittajaksi oppii vain kirjoittamalla. En itsekään ole mikään verbaaliakrobaatti. Oppia ikä kaikki siis :)

24.8.2010 klo 15.20.00

Saituri kirjoittaa:

Ihmeellistä ininää aina välillä täysin laput silmillä kulkevilta ihmisiltä. Suomalaiset tuntien ei kyllä toisaalta ihmetytä ollenkaan.

Onko kenellekään tullut mieleen, että esimerkiksi kirjailija pyrkii taloudelliseen hyötyyn myymällä kirjojaan?

Samalla tuo kirjailija pyrkii kuitenkin parhaimpansa mukaan tuomaan kirjan ostajalle hyötyä tai mielihyvää sisällöllään. Parhaimmillaan hyöty on siis hyvän kirjan kohdalla jopa lukijalle eduksi.

Nykypäivän blogit ovat kaukana 2000-luvun alun nettipäiväkirjoista, joissa soperrettiin mitä tahansa. Toki näitäkin löytyy, mutta niitä ei pidä sekoittaa tiukemmin yhteen aihepiiriin keskittyvään sivustoon, jonka ylläpitäjä pyrkii sisällöllään tuomaan samaa hyötyä tai huvia lukijoidensa elämään kuin edellämainittu kirjailija.

Suomalaisessa ahdasmielisyydessä esimerkiksi Marko Erola tienaamassa kirjallaan "Paras Sijoitus" on hyvä juttu, mutta jos Pasi täällä veloittaa satelliittisalkkunsa näkemisestä pari euroa, onkin se yhtäkkiä tuomittavaa ja huono juttu.

Mielenkiintoista kuviossa on se, että kaikenlaisten paskasivustojen kaupallistaminen on ihmisten mielestä aivan ok, mutta helvetti repeää valloilleen, jos aidosti hyvää - ja mahdollisesti arvokastakin - sisältöä tuottava ylläpitäjä pyrkii parhaimmillaan tienaamaan tekemästään vaivannäöstä elantonsa.

Onko se tosiaan niin huono juttu? Miten esimerkiksi asiantuntijasta tulee asiantuntija?

Sillä tavalla, että hän käyttää mahdollisimman paljon aikaansa tuntemansa asian asiantuntemuksen hankintaan, yllättäenkö?

Parhaiten tuo tavoite tietysti onnistuu sillä, että tämä asiantuntija saa toimeentulonsa käsittelemästään aiheesta, jolloin hänen ei tarvitse harhautua hankkimaan tuloaan asiaan kuulumattomasta lähteestä.

Tulojen kautta sivuston on mahdollista kasvaa aivan uusiin laatuluokituksiin ja aidosti kehittyä. Toki on jälleen sivuston ylläpitäjän käsissä tapahtuuko kasvu onnistuneesti vai ei.

Pasi nyt ei kovin pimeillä vesillä näytä seilaavan.

Lukija jälleen määrittelee onko tuotettu informaatio sen arvoista kannattaako siitä maksaa. Mikä kuitenkaan oikeuttaa tässä kuviossa valittamaan aiheesta, jos sivusto ja suurin osa sen sisällöstä on täysin ilmaista? Iloitsisitte siitä, että joku käyttää merkittävän osan ajastaan näiden asoiden tutkimiseen ja miettimiseen niin, että sinun ei tarvitse kaikkea kantapään kautta käydä.

Jos ei maksullinen, asiaa vielä syvemmälle vievä sisältö kiinnosta, niin lukekaa sitten sitä ilmaista ja lopettakaa se lapsellinen valitus.

Ei KTR -blogi, Tarkka Markka tai Saituri eroa yrittäjyydestä tai vaikka toimittajan työstä juuri mitenkään muuten kuin että emme saa suoraa palkkaa siitä, ja että meitä nimitetään blogisteiksi. Nykyjournalismin tason tuntien on blogi monesti jopa parempi ja objektiivisempi tiedon lähde; mutta tätähän ei saa sanoa ääneen.

Lukija toki määrittää sen onko sisältö hyvää vai ei. Pasin sivuston kasvukäyrät huomioon ottaen ei tarvitse miettiä onko sisältö laadukasta vai ei.

Jos joku vetää herneen todella nenään siitä, että esimerkiksi Pasi tässä haluaa vaivan palkkaa näkemästään vaivasta ja muiden ymmärtämään muotoon prosessoimastaan informaatiosta, saisi minun puolestani hävetä!

P.S. Jussi. Saituri ei mainosta pikavippejä, ei ole koskaan mainostanut, eikä tule mainostamaan hyvin itsestäänselvistä syistä.

24.8.2010 klo 17.43.00

Anonyymi kirjoittaa:

Aika peruskuvio näissä blogeissa näyttää nykyään olevan, että mukaan lisätään erinäisiä pieniä "rahastuskeinoja" sitten kun blogille on saatu tarpeeksi lukijoita. Tässä tapauksessa ymmärrän ratkaisun, mutta esim. säästöaiheisilla sivustoilla krääsän markkinoiminen yms. on aika kaksinaamaista puuhaa.

Toivottavasti saat tästä muutaman euron tuntipalkkaa vaivan näöstäsi :-)

24.8.2010 klo 18.29.00

Saituri kirjoittaa:

Niin...

Onko käynyt mielessäsi, että vaikka tuotteella/palvelulla ei sinulle ole arvoa, voi sillä olla jollekulle muulle arvoa?

Toki näillä tuote- ja palvelutarjouksilla on myös kohderyhmän tavoittamisen kannalta suurta merkitystä, mutta se onkin sitten kokonaan toinen tarina.

24.8.2010 klo 18.56.00

Anonyymi kirjoittaa:

Aika jännittävää, että jos kaikki palaute ei ole ylistävää Saituri säntää paikalle heiluttamaan sanan säilää ja panemaan laput silmillä kulkevat inisijät häpeämään. Mussuttajat kuriin.

24.8.2010 klo 19.14.00

Saituri kirjoittaa:

Pyydän toki anteeksi keskusteluun osallistumista ja mielipiteen tuomista siltä näkökannalta, miltä asiat täällä aidan toisella puolella näyttävät.

Välillä kieltämättä keittää se ihmeellinen kateus ja "moraalinen närkästys", kun joku tienaa pennosia jollakin; oli se nyt sitten mitä tahansa.

Eihän tämä tietysti puhtaasti suomalainen ilmiö ole, mutta täällä se nostaa erityisen helposti päätään.

24.8.2010 klo 19.30.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Keskustelu taitaa nyt käydä yleisemmällä tasolla siitä onko blogin kautta rahan ansaitseminen hyväksyttävää vai ei. Ja jos ei ole niin missä muodossa se olisi hyväksyttävää? Ikävä kyllä tähän keskusteluun on ainakin tämän artikkelin kommentointialue mielestäni väärä foorumi.

Mitä alkuperäiseen kirjoitukseen eli satelliittiportfolion maksullisuuteen tulee niin maksun olen sovittanut suuruudeltaan sellaiseksi, että se muodostaa kynnyksen. Tämä takaa sen, että salkun sisältö ja strategia tulee vain sellaisten henkilöiden tietoon, jotka asiasta ovat oikeasti kiinnostuneita. Kuten artikkelissa totesin sijoittaja pärjää vallan mainiosti myös ilman tätä tietoa.

En itse täysin ymmärrä miksi satelliittiportfolio, jonka sisällön voi halutessaan varmistaa on suurempi ongelma kuin satelliittiportfolio, jonka sisältöä ei saa selville (eli aiempi tilanne)? Taitaa kääntyä jälleen siihen, mikä käsitys ihmisillä on siitä mikä on hyväksyttävää ja mikä ei.

24.8.2010 klo 19.54.00

Anonyymi kirjoittaa:

Samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa. Suunta on jo pidemmän aikaa ollut alaspäin ja tällaisenaan blogi ei tuo ainakaan minulle enää mitään lisäarvoa. Sääli - tämä on yksi niistä kourallisesta blogeja, jotka aikanaan herättivät minutkin sijoittamaan.

24.8.2010 klo 21.44.00

Anonyymi kirjoittaa:

Muuten ymmärrän tämän homman, mutta kerran nähtyään sateliittisalkkusi periaatteen, on lisä eurojen pyytäminen päivityksestä mielestäni liian kallista sen tuomaan tietoon nähden (ilmeisesti kuukauden aikana tulleet uudet lisäykset), joten korvaani kalskahti:
"on voimassa yhden kuukauden ajan". Onko tämä lähinnä estämään ettei jokin tunnus leviä vai onko taustalla jokin ajatus, jota en nyt vain saa mieleeni.

Yleisesti sateliittisalkun paljastamisen maksullisuuden periaatteen, jonka blogimerkinnässäkin ilmaisit ymmärrän täysin.

Tuohon yleiseen keskusteluun blogeissa mainostamisesta, näen sen niin, että niin kauan kun mainokset ovat sivun laidoilla ja jutut eivät niitä sisällä - mainonta on hyvää. Tekstimainonta sitten riippuu hyvin vahvasti mainoksesta - jos se on blogin tarinaa vastaan (esim. säästösivustolla pikavippimainos), niin nostaa kyllä allekirjoittaneella karvat pystyyn.

Jotenkin ihmisillä on sellainen käytäntö, että kaikki netissä oleva pitäisi olla ilmaista ja ainoastaan paperilehdet voivat maksaa. Voi viedä monta vuotta, että maksulliset nettilehdet alkavat keräämään oikeasti paljon lukijoita - vasta sen jälkeen täysin maksullisilla tasokkailla blogeilla alkaa olemaan asenteiden pohjalta markkinarakoa. Support-tyyppinen maksukenttä toki voisi olla useammallakin blogilla ihan hyvä tehdä (en tosin tiedä kustannuksista).

-Juho

24.8.2010 klo 21.48.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Juho: Itse näen niin, että satelliittiportfolion "arvo" asiakkaalle kasvaa sitä mukaa, kun se kehittyy ja historiaa tulee lisää. Idea ei varsinaisesti ole nyhtää euroja lisäpäivityksistä, sillä kuten huomasit on salkun rotaatio aikanaan tarkoitus jäädyttää, jollon esimerkiksi salkun tarkistaminen vain kerran vuodessa sisällön selvittämiseksi voi olla riittävä.

Kuukauden ajan valitsin, sillä se on mielestäni riittävän pitkä aika tutustua salkun sisältöön ja sen strategiaan. Se, että käyttäisi esimerkiksi nyt pidempää aikaa ja myöhemmin lyhyempää on turhan hankalaa toteuttaa. Osut myös osittain siinä oikeaan, että jos jotakin tunnusta väärinkäytetään rajoittuu vahinko edes inhimilliseen aikaan.

24.8.2010 klo 22.00.00

Anonyymi kirjoittaa:

Kysymys:

Jos joku tilaa salkun sisällön nähtäväksi ja postaa tiedot tänne blogin keskustelupalstalle, niin sensuroitko sen?

Entä jos joku julkaisee tiedon muualla netissä, vaikkapa jossakin muussa blogissa? Aiotko ryhtyä toimiin häntä kohtaan?

25.8.2010 klo 0.42.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tieto on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön - ei levitettäväksi. Luotan tässä blogin lukijoiden omaan harkintaan, että ymmärtävät toimia kuten järkevää on.

25.8.2010 klo 9.17.00

Hanno Vainio kirjoittaa:

Kun eilen aamulla huomasin tämän kirjoituksesi, arvasin että onnistuit juuri tökkäämään kepillä ampiaispesää. Kommenttien määrästä päätellen näin tosiaan kävi. =D

Mielestäni ideasi on vallan loistava sekä hyvin perusteltu! Yleisestikin ottaen niinhän se on että myyjä kertoo hinnan, mutta ei ketään pakoteta sitä ostamaan. Ja tässä tapauksessa tosiaan tuo 5 euroahan on vain lähinnä sen estämiseksi että se tieto ei leviä liiaksi. Itse olisin lätkäissyt sille 100 euron hintalapun ihan jo nähdäkseni miten jotkut reagoisivat.

Ehkä ongelma on vain siinä että netissä ihmiset kokevat että kaiken pitäisi olla ilmaista. Voisin vielä jotenkin ymmärtää reaktiot jos olisit juuri ilmoittanut että kaikki blogisi sisältö muuttuu maksulliseksi.

No, Elbert Hubbardin sanoin – ”To avoid criticism, do nothing, say nothing and be nothing.” Minä ainakin jatkan ilolla blogisi seuraamista.=)

25.8.2010 klo 11.03.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jopas täällä on kalapaliikit menossa.

Minulle oli yllätys, että KTR meni tekemään tällaisen maksullisen kurkisteluikkunan, mutta omapa on asiansa. Saattaahan se ollakin, että joku on aivan aidosti niin kiinnostunut osakepoiminnasta ym. tuubasta, että maksaakin siitä jotain. Itseä asia ei siinä määrin kiinnosta, että jaksaisin perehtyä aiheeseen - maksullisuudesta se ei niinkään ole kiinni.

Kalapaliikkiin liittyen Taloussanomat kirjoittaa samasta aiheesta: http://www.taloussanomat.fi/harrastukset/2010/08/25/yha-useampi-tienaa-nettikirjoittamisella/201011702/139

Mutta itse asiaan, niin kuinka minulle on tullut olo, että KTR:n asenne säästämiseen, sijoittamiseen ja vaurastumiseen on muuttumassa suhteessä siihen, mitä muistelisin sen olleen blogin alkutaipaleella. Minulle on syntynyt KTR:stä käsitys, että hän on ollut passiivisen sijoitusfilosofian kannattaja, mutta tämä osakepoiminta ym. tannoiset sivulauseet tuntuvat viittaavan hiukan siihenkin suuntaan, että nälkä kasvaa syödessä ja ahneuden piru on istahtamassa olkapäälle. Toivottavasti en sekoita nyt näitä eri blogeja, mutta muistelisin KTR:n taannoin viitanneen jossain sivulauseessaan mahdollisiin liiketoiminta-kuvioihin (muistaakseni) jossain Liettuan suunnalla.

Tästä se lähtee, joko ylös taikka sitten alas. Varoitettu on ;-)

25.8.2010 klo 11.08.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Tuo kirjoitus blogilla ansaitsemisella netissä on mielenkiintoinen. Sama tutkimustulos oli esillä myös tässä jutussa: http://www.marmai.fi/uutiset/article491406.ece?s=r&wtm=Markkinointi_Mainonta/-25082010?s=k

Mitä tässä on huomionarvoista on se, että kysymykset lähetettiin Oindexissä ja Blogilistalla olevien suosituimpien blogien pitäjille. Otos siis kertoo jotakin vain kaikkein suosituimpien blogien osalta Suomesta. Jos kaikkein luetuimmilla blogeilla voi ansaita 100-500 euroa kuukaudessa on se mielestäni todella vähän.

Lisäksi esiin pomppasi seuraava lause:
Kyselyyn osallistuneista bloggaajista kaksi oli miehiä ja loput naisia. Tutkimukseen vastanneiden keski-ikä oli 28 vuotta.

Tuskin menen kovin harhaan jos oletan, että suurin osa bloggaajista on ollut muotiblogia pitäviä naishenkilöitä. Oletettavasti näillä suurin osa "tuloista" muodostuu vaateliikkeiden lähettämistä näytekappaleista.

Oma blogini ei lukeudu Suomen kaikkien luetuimpien blogien joukkoon jo varsin kapeasta aihealueesta johtuen. Voin hyvällä omallatunnolla kertoa, että blogin mainostulot ovat vain murto-osa näiden blogien parhaimiston 100-500 euron kuukausituloista. Taloudellisessa mielessä tämän blogin pitäminen ei ole mitenkään järkevää - vaikka tekstiviestipalvelun tilaajia olisi kuinka paljon. Intressini jakaa tietoa sijoittamisesta ovat muualla kuin taloudellisissa ansioissa, tämän luulisi olevan suurimmalle osalle selvää. Niin kauan kuin bloggaaminen tuntuu itseltä hyvältä sitä on mukava tehdä. Nyt kritiikki on ollut sen muotoista, että olen jopa miettinyt, että onko tässä oman osaamisen, tiedon ja salkun jakamisessa yhtään mitään järkeä. Kenties olisi parempi vain pitää asiat omana tietonaan, sillä parin viime päivän aikana en ole saanut blogista samanlaista mielihyvää kuin aikaisemmin. Toisaalta yritän kasvattaa paksumpaa nahkaa...

Mitä tulee tähän blogiin ja kirjoituksiini, niin blogi nimenomaan seuraa omaa matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta. En ole mikään ohjelmoitu robotti, jonka mielipiteet ja asenteet olisivat fiksoidut. Opin kokoajan lisää ja tutkin asioita kriittisesti. Toisinaan se voi johtaa siihen, että muutan aiempaa käsitystäni asiasta. Onko se huono? Ei välttämättä vaan osoittaa vain, että kykenen vaihtamaan mielipidettä mikäli se on perusteltua. Enkä nyt viittaa tällä passiiviseen sijoittamiseen. Salkkuni on edelleen 100% passiivisesti hallinnoitu (kyllä myös satelliitit!), vaikka se tuntuu osalle olevan vaikeaa käsittää.

Pahoittelen pitkää vastausta ja palaamista yleiseen blogilla ansaitsemisen aiheeseen.

25.8.2010 klo 14.24.00

Saituri kirjoittaa:

Sori Pasi, mutta pakko vielä yksi kommentti jättää.

Ehkä olen vain todella yksinkertainen, mutta en edelleenkään käsitä, mikä moraalinen ero on kirjan kirjoittajan pyrkimyksellä luoda itselleen tuloa, ja lukijalleen oppimisen elämyksiä jakamalla ja prosessoimalla tietoa aihealueesta - josta on kiinnostunut

vs.

"Blogin" pitäjän tavoitteella luoda tuloa jakamalla ja prosessoimalla tietoa aihealueesta josta on kiinnostunut ja tuottaa tulokset ulos niin, että lukija jälleen oppii.

Toisessa ansio tulee suoraan siitä, että tekijä myy tietoaan. Toisessa mallissa useinmiten tulo tulee epäsuoraan, jolloin on lukijalle itselleen täysin vapaaehtoista valita hyötyykö informaation tuottaja panoksestaan vai ei. Lisäksi blogin informaatio pakkaa pysymään ajantasalla kun taas osa kirjoista vanhenee tiedoiltaan hyvinkin nopeasti.

Hyvä on, Pasin tapauksessa 10% osuus sijoitussalkun kokoamisesta on maksullisen tiedon takana, mutta silti edelleen aloitteleva sijoittaja saa erinomaisen alun sijoitusuralleen täysin ilmaiseksi.

Toinen tapa on yhteiskunnassamme - täälläkin esiintyneen - lapsellisen taivastelun aihe ja toinen ei. Voitte varmaan arvata kumpiko on kumpiko?

Blogi saattaa olla ehkä vähemmän järjestelmällisesti tuotettu, mutta parhaimmillaan ei yhtään huonommasta sisällöstä koottua.

Onko informaatio validia ja maksun arvoista vasta sen jälkeen kun se on printattu kuolleelle puulle?

Selittäkää nyt viimein joku tämä, että KTR -blogin kaupallistumisen aiheuttama tuska aukeaa niillekin, joille asia ei ole ongelma?

25.8.2010 klo 16.28.00

Coach kirjoittaa:

Ei voi kuin ihmetellä.

Mikä ihmeen velvollisuus blogin pitäjällä mahtaa olla kirjoittaa ilmaisia tekstejä juuri teidän tarpeisiin? Kirjoittaja saakoon pitää blogiaan miten haluaa ja kirjoittaa mistä haluaa.

Pieni vinkki teille: Blogin lukeminen on vapaaehtoista toimintaa. Ei ole pakko lukea.

Blogin pitäjälle voin myös antaa kommentin, että olet mielestäni turhan herkkänahkainen, kun pistät blogin hyllylle kommenttien takia.
Se on selvä, että joku ei pidä maksullisista palveluista (vaikka ne tarjoavatkin enemmän tietoa, mitä tähän asti ilmaiseksi on saanut - tiedän). Et kuitenkaan voi olla aina kaikkien mieliksi.

25.8.2010 klo 23.07.00

Anonyymi kirjoittaa:

"Mutta itse asiaan, niin kuinka minulle on tullut olo, että KTR:n asenne säästämiseen, sijoittamiseen ja vaurastumiseen on muuttumassa suhteessä siihen, mitä muistelisin sen olleen blogin alkutaipaleella. Minulle on syntynyt KTR:stä käsitys, että hän on ollut passiivisen sijoitusfilosofian kannattaja, mutta tämä osakepoiminta ym. tannoiset sivulauseet tuntuvat viittaavan hiukan siihenkin suuntaan, että nälkä kasvaa syödessä ja ahneuden piru on istahtamassa olkapäälle."

Vähän samalla fiiliksellä tullut luettua viime aikoina. Passiivisesta sijoittamisesta on toki vaikea kirjoittaa määräänsä enempää kiinnostavaa materiaalia. Samalla periaatteellahan rahoituslaitoksetkin kauppaavat kannattamattomia aktiivisia instrumenttejaan, eli niillä on helpompi kertoa koukuttava - valheellinenkin - tarina ja saada asiakas nalkkiin.

Samaa "fokuksen karkaamista" osoittaa muutamia blogikirjoituksia sitten esitetty johtopäätös "olen nyt 2,5 vuotta edessä sijoitussuunnitelmaani joten 12% tuotolla saavuttaisin riippumattomuuden vuonna nnn". Todellako, KTR? Karkaakohan nyt realismi hyppysistä? Oletatko että loppu sijoitushorisontista nautitaan historiallisesti keskitason tai sitä paremmasta tuotosta, eikä ainakaan keskitasoa selvästi heikommasta? Olet tehnyt valintoja jotka ovat joko olleet keskimääräistä nerokkaampia tai onnekkaampia, siispä lopun sijoitusajan (jota on valtaosa jäljellä) valintasi tulevat myös olemaan keskimääräistä nerokkaampia tai onnekkaampia? Onko sinulle käymässä nyt kuten suurimmalle osalle sijoittajista käy, eli hyvä (tai huono) menestys vie mukanaan rationaalisen ja kriittisen ajattelun ja tuo tilalle taikauskoisen höpöhöpö-sijoittajan?

Coachille, blogin lukeminen on vapaaehtoista toimintaa kuten sen kirjoittaminenkin. Ei ole pakko lukea. Ei ole pakko kirjoittaa. Vastaavasti saa kommentoida, ja saa kirjoittaa.

26.8.2010 klo 0.20.00

Unknown kirjoittaa:

Minulla on MIELIPIDE. Sinulla on MIELIPIDE. Vaikka MIELIPIDE olisi kuinka vahva, se edustaa vähemmän kuin 1/5000000 suomalaisten mielipiteestä. Henkilökohtaisesti taivun paljon enemmän KTR:n MIELIPITEESEEN kuin häntä kritisoivien.
Ihmisen ajatukset kypsyvät kokemuksen ja iän myötä. Olisi sangen outoa, jos KTR:n ajatuskuvio ei olisi kehittynyt tässä ajan saatossa

26.8.2010 klo 16.55.00

Anonyymi kirjoittaa:

Pakkohan se on myöntää, että olen jo hetken blogia luettuani alkanut miettimään onko KTR:ään iskenyt jokin sellainen mikä niin usein iskee sijoittajiin? Omat taidot yliarvioidaan ja luullaan, että indeksin voi lyödä jatkuvasti! Mikäli näin on niin kyseleppäs töitä Lontoosta tai New Yorkista. Silloin se taloudellinen riippumattomuus tulee saavutettua nopeasti. Tähtisalkunhoitajien liksat ovat kohdillaan, joten miksi ei siihen suuntaan?

Älä käsitä kuitenkaan väärin! Olen erittäin suurella mielenkiinnolla seurannut blogiasi ja jopa itse perustanut osan sijoituksistani sinun näkemystesi perusteella. Pohja tuntuu ainakin nyt hyvin tehdyltä.

Jatka ihmeessä blogia ja kerro edelleen missä mennään ja muutenkin ajatuksiasi. Ei aikuinen ihminen voi antaa muutaman kyynaaman kritiikin poistaa näin hienoa juttua!! Jatka sijoittamistasi miten jatkat ja perustele ne edelleen yhtä taitavasti kuin ennen, ei se että tyylisi on hiukan muuttunut vie yhtään arvoa pois blogilta. Itse vain näen osan jutuista eri valossa, silti en ilman omaa ajattelua tuomitse tai ylistä sinun näkemyksiäsi.

Ps. Äänestän, että jatkat! (tottakai tämä on äänestys)

31.8.2010 klo 15.37.00

Anonyymi kirjoittaa:

Jatka ihmeessä blogiasi. Seuraan sitä itse ja olen kehottanut, suorastaan vaatinut opiskelijoitanikin seuraamaan sitä.

31.8.2010 klo 23.01.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails