Keytradella kauppaa ilman kaupankäyntikuluja

2.8.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Belgialaisella Keytrade online välittäjällä on loistava tarjous kaikille uusille asiakkaille, jotka rekisteröityvät 31.8. mennessä. Uudet asiakkaat voivat käydä kauppaa ilman kaupankäyntikuluja 30.9. asti. Kauppojen lukumäärää ei ole rajoitettu, voit siis tehdä toimeksiantoja niin paljon kuin haluat. Keytraden kautta tarjolla on 19 eri markkinapaikkaa mm. Euronext (Bryssel, Pariisi, Amsterdam), USA (NYSE, NASDAQ, AMEX, OTC-BB), Kanada (TSX & TSX Venture), Frankfurt, Madrid, Milano, Lontoo, Zurich, Köpenhamina, Tukholma, Helsinki, Oslo ja Eurex. Tarjous koskee kaikkia markkinapaikkoja, joiden kautta Keytradella voi käydä kauppaa.


(Keytraden tilimaksut)

Keytraden hinnoittelu on muutoinkin kohtuu edullinen. Tilin avaaminen on ilmaista ja säilytysmaksuja ei ole. Tarjouskampanjan ulkopuolella edullisia markkinoita Keytraden kautta ovat Bryssel (7,5€ alle 2500€:n toimeksiannolle), Amsterdam ja Pariisi (14,95€ alle 5000€:n toimeksiannolle).

(Keytraden kaupankäyntikustannukset eri pörsseihin)

Keytraden koko hinnaston löydät tästä linkistä. Yllä on tämänhetkiset hinnat pörssikaupalle. Keytraden kautta on myös mahdollista ostaa optioita, korkoja ja rahastoja - hinnat löytyvät edellisestä linkistä.

Keytrade on osa Crédit Agricole pankkia, mikä on yksi Ranskan suurimmista pankeista.

Törmäsin tähän tarjoukseen haarukoidessani eri vaihtoehtoja Nordnetille. Uskoisin vielä kaksi kuukautta kestävän ilmaisen kaupankäyntitarjouksen kiinnostavan blogin lukijoita.

Onko sinulla kokemuksia Keytradesta? Kerro siitä kommenteissa!

15 vastausta artikkeliin "Keytradella kauppaa ilman kaupankäyntikuluja"


Markus kirjoittaa:

Tarjousajan jälkeen ei hinnoittelu enää vaikutakaan yhtä houkuttelevalta. Nyt olisi mahdollista testata kaikki päiväkauppamenetelmät, jotka normaalisti kaatuvat viimeistään kustannuksiin. :D

Kerro toki jos löydät pitkällä tähtäimellä Nordnettiä edullisemman välittäjän. Ala taitaa kyllä olla nettivälittäjien osalta niin kilpailtu ettei suuria hintaeroja löydy.

2.8.2010 klo 16.58.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Toinen edullinen on Saksalainen online välittäjä Lynxbroker. Katso hinnat tästä.

Esim. USA 5 dollaria, Ruotsi 40 SEK, Saksa 6 euroa jne.

Hyvä valinta jos vain saksankieli, ranska, hollanti tai belgia taipuu.

2.8.2010 klo 17.03.00

Jago kirjoittaa:

Minulla olisi muutama kysymys jotka eivät niinkään liity tähän artikkeliin, vaan muutamaan edelliseen, eli ulkomaalaisten ETF rahastojen osinkoverotukseen:

USA osake-ETF: USAssa peritään 15% veroa osingoista, loput tulevat Nordnettiin. Tilittääkö tässä vaiheessa Nordnet automaattisesti verottajalle loppuerotuksen 15% ja 28% välillä vai täytyykö nämä maksut laskea ja suorittaa verottajalle itse?

USA bondi-ETF: Mistään en löytänyt kunnon matskua siitä miten bondien tuottoa verotetaan USAssa. Sen verran sain tietoa että bondien "osinkojen" veroaste on kireämpää kuin osakeosinkoverotus, mutta mitään tarkempia lukuja en löytänyt. Pakkaa sekoittaa entisestään sinänsä loistavat tuotteet kuten esim. Vanguard Total Bond Market ETF. Ongelmana näissä on sitten taas se että kyseinen ETF sisältää useita eri bondilajeja joita verotetaan jokainen eri tavalla!

Amerikkalaisille Vanguardin asiakkaillehan tämä ei ole ongelma, sillä Vanguard osaa kyllä pidättää kaikki paikallisesti maksettavat verot oikein jo osinkojen ulosmaksun yhteydessä, mutta mitä tämä tarkoittaa Suomessa asuvalle sijoittajalle?

4.8.2010 klo 4.33.00

Jago kirjoittaa:

Niin ja miten eroaa käytäntö / miten paljon sekoittaa pakkaa esim. se, jos ostan vaikkapa Saksan pörssistä iShares MSCI Europe (IQQY) ETFää, jonka rekisteröintimaa on Irlanti?

4.8.2010 klo 4.41.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Se miten verotus tapahtuu riippuu siitä minkälainen verosopimus kyseisellä maalla aina Suomen kanssa on.

Esimerkiksi tuossa osake-ETF:ssä tulee jälkivero 15% ja 28% erotuksesta maksettavaksi.

Bondeja en ole ostellut pörssistä, joten niistä minulla ei ole kokemusta verotuksen suhteen.

Ymmärtääkseni rekisteröintimaalla ei ole merkitystä vaan sillä missä maassa kauppaa tehdään. Voin kyllä olla väärässäkin.

4.8.2010 klo 10.49.00

Petteri kirjoittaa:

Hyvä blogi ja hyviä vinkkejä. Luulenpa että aika harvan kannattaa vaihtaa noin lyhyen tarjousajan takia välittäjäänsä.

Itse olen ollut jo pitkään Nordnetin asiakas eikä ole ollut syytä vaihtaa. Paras tapa minimoida kaupankäyntikulut taitaa olla minimoida kaupanteko, eli ostaa vain suht isoja läjiä kerrallaan eikä myy (lähes) koskaan mitään pois.

4.8.2010 klo 20.56.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ei varmaankaan kannata välittäjää alkaa vaihtamaan pelkästään tarjouksen vuoksi. Sen sijaan jos on aikeissa ostella osakkeita seuraavan kahden kuukauden aikana, niin miksei tekisi sitä käyttäen Keytradea? Jättää sen jälkeen holdiin sinne, säilytyspalkkiota kun ei ole.

Selvää rahallista hyötyähän siitä silloin on.

Itselläni kutkuttaa tällä hetkellä eniten mainitsemani Lynxbroker. Erityisesti kun suurin osa sijoituksistani on USA noteerattu saisi sillä hankinnat tehtyä tuntuvasti edullisemmin.

4.8.2010 klo 21.04.00

Anonyymi kirjoittaa:

Itse olen myös hieman tutkinut tuota Lynxbrokeria keskinkertaisella ranskallani, ja se houkuttaisi kyllä hintojensa puolesta Nordnetin korvaajana. Jopa Tukholman pörssistä taitaa Lynxin kautta saada halvemmalla välityspalkkiolla ostettua kuin Nordnetistä! Jos päädyt sinne käymään kauppaa, olisi mukava kuulla kokemuksiasi ja mielipiteitäsi kyseisestä palvelusta. Vielä loppuun kehut hyvästä blogista, jota on ollut miellyttävä lukea ja varmasti nautin teksteistäsi vastaisuudessakin!

5.8.2010 klo 23.09.00

Anonyymi kirjoittaa:

Yksityissijoittajan kannattaa kyllä ilman muuta edelleen käyttää Suomessa Nordnetia.

Nordnetin hinnat ovat edelleen kohtuulliset. Lisäksi säilytys, myös ulkomaisten, on maksutonta, mikä on melkoinen etu. Ja palvelu on todella hyvää, sekä puhelimitse että netissä. Nettisaitti on aivan loistava, varmatoiminen ja monipuolinen - millään pikkuvälittäjällä ei ole mitään samantasoista.

5.8.2010 klo 23.30.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Ulkomaista välittäjää ei suomalainen sijoittaja voi Helsingin pörssissä edes käyttää, joten tosiaan Nordnet on edelleen hyvä vaihtoehto Suomen pörssiin.

Sen sijaan ulkomaisten pörssien suhteen sen käytöstä ei nykyisellään saa mitään hyötyä. Ovat hinnoitelleet itsensä täysin ulos. Monet discount brokerit tarjoavat ilmaista säilytystä ja kulut ovat huomattavasti pienemmät.

Nordnetin nettisaitista voi olla montaa mieltä. Asiakaspalvelu on ainakin mennyt viime ajat yhtä pyllymäkeä.

Ikävä kyllä en enää voi Nordnettia suositella. Halvempi hinta voisi oikeuttaa nykyisen tasoisen toiminnan, mutta ulkomaille on todellakin parempia vaihtoehtoja tarjolla.

Toivon hartaasti, että Nordnet tulee vielä järkiinsä hinnoittelunsa kanssa. Nykyisellään ovat suututtaneet vanhat asiakkaat, sekä pelanneet itsensä hinnoittelulla ulos kilpailusta.

6.8.2010 klo 0.09.00

Anonyymi kirjoittaa:

Lynx kiinnostaa minuakin! Samalla voisi hieman verestää saksan kielen taitojani.

Ainoa mistä en pidä on tuo talletusvaatimus. En ole realisoimassa mitään (menee veroja ja kuluja) ja tykkään tehdä pieniä ostoja vähin erin. Nyt kynnysrahan säästämiseen menisi vähän aikaa.

Itse tympäännyin Nordnetiin niin paljon, että lopetin kaupankäynnin siellä kokonaan. Niin paljon ollut ongelmia raporttien ja keskihintojen takia. Joskus koko salkkukin on ollut vähän aikaa kateissa. Joskus taas korot oliva nollautuneet. Tämä ongelma poistui kun korot nollattiin. Yksinkertaisempaa (Nordnetille) kun eivät osanneet laskea talletuskorkoja. Kotimaiset osakkeetkin lähtevät toiseen pankkiin. Ulkomaiset jäävät sinne kunnes ne joskus realisoidaan. Myös reaaliaikaiset kurssit katson Nordnetistä.

9.8.2010 klo 11.54.00

Anonyymi kirjoittaa:

Hieman tarkemmin tutkittuani huomasin, että Lynx vaatii asiakkailtaan ilmeisesti kahden vuoden sijoituskokemusta. En sitten tarkalleen tiedä miten tätä voidaan kontrolloida, mutta vasta noin vuoden sijoituskokemukseni voisi siis muodostaa esteen asiakkuudelleni.

Tämä on kyllä harmi, sillä varsin mielelläni olisin sijottanut mm. USA:han huomattavasti halvemmalla kuin Nordnetin kautta. Nyt väliaikaisena ratkaisuna taidan turvautua E-Traden 3kk uusien asiakkaiden tarjoukseen..

11.8.2010 klo 13.18.00

Juha Raumolin kirjoittaa:

Kiitos hyvästä keskustelusta. Olemme pahoillamme, jos toimintamme ei vastaa odotuksianne.

Uskomme, että palvelutasomme nousee asiakaspalvelun osalta ja että voimme tarjota suomalaisille säästäjille entistä parempia palveluja. Esim. veroraportoinnin kehitysprojekti on käynnissä ja se tehdään Suomesta käsin suomalaisia tarpeita vastaavaksi. Olemme kesäkuussa siirtäneet asiakaspalvelun lisäksi suurimman osan tukitoiminnoista Suomeen.

Uskomme myös, että olemme hintojemme osalta piensijoittajille erinomainen vaihtoehto ja emme peri mitään kuukausimaksuja tai kuluja osakesäilytyksetä, osasta reaaliaikaisista kursseista ja uutispalveluista. Välityspalkkio perustuu aktiivisuuteen.

Jatkan mielelläni keskustelua Nordnet Forumilla, Twitterissä tai s-postitse.

Hyviä sijoituksia!

Juha Raumolin
Nordnet Suomen sivuliike

13.8.2010 klo 8.23.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos Juha keskusteluun osallistumisesta, se on rohkea veto!

Lähetin sinulle sähköpostia asian tiimoilta.

13.8.2010 klo 11.20.00

Anonyymi kirjoittaa:

Keytrade ei taida olla minun välittäjäni. Yllättävän byrokraattisen tilinavauksen jälkeen sain kolmessa kirjekuoressa mm. varsin scifistisiä koodilaitteita, mutta kaiken tämän hässäkän jälkeen en saa kuitenkaan avattua online-tunnustani. LOL. Toimiko nämä systeemit kellään ns. laakista?

Alkuvaikutelma on siis surkea. Eivät vaikuta olevan verkkopalveluiden tuottamisessa aivan terävämpiä liituja.

5.9.2010 klo 21.29.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails