Apuraha

30.5.2010 | Kohti taloudellista riippumattomuutta


Ilokseni voin ilmoittaa, että saimme Saiturin kanssa molemmat Suomen Tietokirjailijoiden apurahan esikoistietokirjan kirjoittamiseksi. Tämä esikoistietokirja on työn alla oleva kirjaprojektimme.

Itse apurahaa suurempana asiana pidän virallisen tahon antamaa luottamusta, tukea ja uskoa projektiimme. Se antaa jälleen lisää uskoa siihen, että teemme asioita joilla on merkitystä. Ennen kaikkea tämä tunnustus lisää motivaatiota saada aikaiseksi niin hyvä kirja kuin vain kykenemme tekemään. Miksi tyytyä keskinkertaiseen jos voi tehdä hyvän?

Haluan myös kiittää Kimmo Svinhufvud:ia, joka vihjasi meille tästä apurahamahdollisuudesta. Vihjeen saadessamme apurahahakemuksen rustaamiseen ei ollut käytettävissä kuin muutamia päiviä, mutta se selvästi kannatti. Hakemusta kirjoitin noro-viruksen kourissa, joten se vielä osaltaan antaa lisää kiksejä onnistumisesta.

Nyt olen ajautumassa eräänlaiseen risteyskohtaan oman anonymiteettini kanssa. Joudun pohtimaan anonymiteetin hidasta murtamista. Apurahan saajien nimet ovat julkista tietoa ja todennäköisesti myös kirja kannattaa aikanaan julkaista omalla nimellä eikä salanimellä.

Omalla nimellä bloggaaminen on riskialtista. Internetissä julkaistua materiaalia ei ole mahdollista saada pois. Internetillä on erittäin pitkä muisti. Omat mielipiteet asioihin voivat muuttua ajan saatossa, samoin se minkälainen ihmisenä olen. Näitä asioita on mahdollista myöhemmin käyttää henkilöä vastaan hyvin tehokkaasti. Lisäksi kirjoitukset tuovat esille vain yhden puolen ihmisestä - mikäli joku toinen vetää niiden perusteella johtopäätöksiä henkilöstä voi hän mennä hyvin vikaan.

Oma ongelmansa on aihe jota käsittelen. Raha on edelleen suomalaisissa keskusteluissa tabu. Rahasta, sijoittamisesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta kirjoittavasta henkilöstä voi saada ahneen ja itsekkään kuvan. Tällainen kuva on tuhoisa erityisesti tulevien työnantajien etsiessä työnhakijasta tietoa. Siten kohtaan tuntuvia riskejä anonymiteetistä luopuessa.

Näin tulen kuitenkin hiljalleen tekemään. Kirjan valmistumiseen on vielä pitkästi matkaa, joten on aika ryhtyä hitaasti rakentamaan omaa identiteettiä internetissä. Kiinnostuneet voivat jäljittää nimeni apurahalistalta.

Tämä on ensimmäinen askel.

6 vastausta artikkeliin "Apuraha"


Kimmo kirjoittaa:

Onnittelut! Suunnitelmanne selvästikin tekin vaikutuksen.

Tuo anonymiteetti verkossa on kyllä monimutkainen juttu. Omalla nimellä kirjoittaminen vaikuttaa varmasti siihen, mistä kirjoittaa ja miten. Toisaalta jos haluaa kehittää hommaa professionaalimpaan suuntaan ja tarjota esimerkiksi muita tuotteita ja palveluita (kirjat, kurssit tms.), on omalla nimellä kirjoitaminen pitkällä tähtäimellä järkevintä, vaikkapa ihan taloudellisesta näkökulmasta.

30.5.2010 klo 15.21.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos :)

Anonymiteetisti ja omalla nimellä kirjoittamisella on kummallakin omat puolensa. Yksi asia mitä myös anonymiteetistä luopuessa joudun puntaroimaan on oman salkkuni raportointi. Nykyisessä koossaan se ei aiheuta ongelmia, mutta myöhemmin mikäli kaikki menee kuten suunniteltu voi tuntuva sijoitusomaisuus aiheuttaa erilaisia lieveilmiöitä. Pahimpana esimerkkinä käy varmasti Minna Nurmisen kaappaus.

Oikein käytettynä hyödyt ovat ilmeiset. En laittaisi pahitteeksi vaikka se mahdollistaisi headhunttaamisen sijoituspuolelle. Nyt työskentelen aivan eri alalla.

Toisaalta riskit myös toiseen suuntaan ovat huomattavat. Mikäli verkossa onnistuu syystä tai toisesta nimensä pilaamaan seuraa maine tarpeettoman pitkään. Internet on kuitenkin luonteeltaan anonyymi ja kuka tahansa voi periaatteessa kirjoittaa kenestä tahansa mitä vain.

Riskit on tiedostettu ja nyt varoen kuljetaan avoimempaan suuntaan. Toivottavasti se tuo hedelmää.

30.5.2010 klo 15.45.00

AMV kirjoittaa:

Suuret onnittelut apurahasta!

Teette Saiturin kanssa upeaa työtä. Uskon, että työnne on niin tärkeää, että riskien ottaminen mm. anonymiteetin menettämisen suhteen kannattaa.

Vielä kerran onnea valitsemallenne tielle - kulkekaa se ylväästi ja rohkeasti!

30.5.2010 klo 20.19.00

eraggo kirjoittaa:

Onnittelut apurahasta!

Omalla nimellä esiintyminen on (oli) yksi minuakin aikanaan häirinnyt tekijä. Koska nimimerkkiäni alettiin käyttämään minua vastaan, jouduin siirtymään oman nimeni käyttämiseen.

Nyt, hieman myöhemmin, olen tullut siihen tulokseen, että omalla nimellä esiintyminen kannatti. Kukaan (tai ainakin vain pieni määrä ihmisiä) ei käytä toisen nimeä suoraan haitatakseen toisen "internetidentiteettiä".

Toivotan onnea ja menestystä kirjan tekemisen kanssa molemmille osapuolille! Toivotaan, että saadaan hyvää luettavaa.

31.5.2010 klo 5.08.00

Kimmo kirjoittaa:

Mielestäni tosi hyvä kirja, joka käsittelee asiantuntijaksi profiloitumista ja sivuaa tuota julkisuusteemaa on Chris Borganin ja Julien Smithin Trust Agents. Heidän näkemyksensä on se, että verkossa kaikki on julkista joka tapauksessa, joten kannattaa elää sen mukaisesti ja yrittää olla salaamatta mitään. Transparencyä!

31.5.2010 klo 16.39.00

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittaa:

Kiitos kaikille vinkeistä. Lisäsin Trust Agentsin Amazonin lukulistalleni.

31.5.2010 klo 16.44.00

Jätä kommentti

« Vanhemmat tekstit Uudemmat tekstit »

Related Posts with Thumbnails